Primus 17 LUX

Autor zlatokosi, Listopad 13, 2021, 08:58:37

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ossa

meni 5mm drzi. ovo mora da je gadno kad treba ispraviti.
Naidju krize, drukcije grize...

Gremlin

Ma nije,
malo potegneš motorom i nema problema...ja sam ga zaglavio oko stuba na mostu na Savi i iščupao za sekundu.

:occasion14:

ossa

Ne dopada mi se da to radim. Do sada sam par puta to radio, ne volem!

srco

Godinama vozio 17ticu lux ( mislim da he bila jedna od prvih , sajamski model ) sa hondom 20ticom ... prezadovoljan
Sto se sidra tice , ova su super , dok se ne pojavi potreba da se sidris na tvrdom bez zakacaljki sa protokom , onda mora da te sidro drzi tezinom ( teska muka dizati i spustati, cesto cuknes i camac , ma uzas zivi ... imam jedno takvo vec par godina , stoji mi u camcu ostetio mi ga na par mesta , ali je zakon kad treba , a bogami zatreba cesto ...)

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

retfala

Moje sidro je tesko 4kg..ima 6 krakova od inox zice debljine 6mm. Camac titel 9 sa 2 miliona modifikacija..tezak sa motorom i opremom mimimum 700kg...nikada problem sa sidrenjem i nikad nisam procurio kad stanem. Barem 20 puta mjenjam poziciju

alexdja

Do 5 kg mi je max...

Kad je tvrdo i ravno mora dugačak kanap, ali stane...

Ova inox sidra koristim, samo moram da cimam nekog da mi pravi...

Žica 5mm do 6 mi je taman, deblje sam probao i muka kad zapne negde čvrsto...

Lanac sam razmišljao da stavim da smanjim mogućnost da se kanap preseče na kamenu, ne zbog težine, ali mi se ne mili još i njega da vučem...

Odavde od momaka sa foruma sam pokupio fore za ova sidra bez vara i od tada mi mnogo duže traju kraci...

EDIT:

Evo preteče me retfala...

Baš takvo!

4 do 5kg...
       Nema više divljeg bučka. :no:

No

Meni su kraci od inoxa relativno brzo popucali, pa sam si napravio krakove od željeza i još traju

srco

Imam ih par , i od inoxa , a posle smo pravili i od armature ( jes ružno i rdja , al je jeftino) ... ne vredi , na nekim mestima nema za šta da se zakači , a moravda se zakači da bi držalo . Pričam o Dunavu i Big Footu sa 30ticom .
Mikrolokaciju na sred Dunava šanse nema da ubodeš ako se ne uštopuješ malo iznad nje.

ZeroCool

Citat: Ivan Borojević  u Listopad 13, 2021, 11:12:18
Ima kolega takvu kombinaciju i baš fino klizi po vodi. Čestitam i sretna plovidba.
. Taj kolega vozi primus 16 i yamaha 20

milan-so

Problem je što dosta ljudi pravi sa 4 i poneko sa 5 krakova ... 6 krakova je majka, veeelika razlika ...

mlb

Moji imaju 6 krakova ,5 mm i dobro su se pokazali!

alexdja

Jeste, to mi je objasnio maverick...

Sad sa 6 krakova hvata odlično...
       Nema više divljeg bučka. :no:

Rap

Citat: retfala  u Listopad 13, 2021, 20:08:25
Moje sidro je tesko 4kg..ima 6 krakova od inox zice debljine 6mm. Camac titel 9 sa 2 miliona modifikacija..tezak sa motorom i opremom mimimum 700kg...nikada problem sa sidrenjem i nikad nisam procurio kad stanem. Barem 20 puta mjenjam poziciju

Ovo je vrh!Mario mi napravio prije desetak godina i provjereno drzi brod i od dvije tone a kako nece ove intexe od cca 200 kg.Ne drzi tezina vec pravilno sidrenje

Gremlin

Citat: srco  u Listopad 13, 2021, 19:50:31
Sto se sidra tice , ova su super , dok se ne pojavi potreba da se sidris na tvrdom bez zakacaljki sa protokom , onda mora da te sidro drzi tezinom ( teska muka dizati i spustati, cesto cuknes i camac , ma uzas zivi ... imam jedno takvo vec par godina , stoji mi u camcu ostetio mi ga na par mesta , ali je zakon kad treba , a bogami zatreba cesto ...)

Pecam često na samom ušću Save u Dunav, sprud na 100 m od obale, jaka voda...samo pustiš više kanapa i nema sekiracije. A na tom mestu je saobraćaj prilično gust, posebno leti, non stop se ljuljaš, i nikad nisam "procureo".

Možda bi moglo da se modifikuje da armatura bude 6 mm zbog lakšeg ispravljanja i da ima 6 krakova. ali ovo sidro je kupljeno gotovo u radnji.

A ko voli da se sidri "na težinu" gvozdena ploča, nosač železničke šine, po potrebi zavareno dva komada leđa u leđa. Ali od toga zaista puca kičma.

:occasion14:

ossa

Na vreme sam odustao od toga , još dok sam imao Tajmena  :006: