Prirodni mamci za soma

Autor Kugla, Veljača 10, 2013, 10:09:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Šarengrad

Super hvala, inace gliste i durboke tako kopam po danu a ovo nisam znao za pijavice da dodju.. Karton je super a i kukuruzovina im je privlacna nesto izvlace burboci iz nje jer je kolega stavio snop u potok i nahvatali su se na kukuruzovinu

pajdo77

Jel netko probao doći do mrmaka ili ih još nema. Prijatelj ih je znao donjeti odnekud iz baranje ali nemam pojma u kojem mjesecu

miha

dobro stajsko đubre i kopaj ...nevidim razlog da ih nema samo se treba malo zasmrdit i potrudit...

pajdo77

Nije problem u kopanju nego u lokaciji. Sve je manje životinja a time i gnojiva. Treba naći nekoga tko ima stoke.

rsimon4

Ja sam svake godine kopao mrmke, durbake, ritske gliste. Ove godine, a sad im je vrijeme, nema mrmaka nigdje, mislim da ako ih sad nema da ih neće ni biti. Jucer sam nakopao 50 durbaka i 30 ritskih glista, mrmka sam kopao ali nista.
Sve drugo su kerovi samo je rottweiler pas!

NORIS vom Grunteblick

Smithwick maniac

Ima,ima mrmaka ja sam neki dan izvadio za pola sata oko 40 kom.
Inace unazad pa skoro 2 mj ih ima u izobilju.
Nestanu kada su najpotrebniji.
U 7 mj. ih je vec tesko naci i nakon toga sve teze i teze.
Strast...vrlina koja ne poznaje svjetlucanje mjeseca ni oscilacije vodostaja...

Smithwick maniac

pajdo77

Već vidim nekoliko somova samo pazi da te ne vidi ministar zdravstva,imaš nešto što pripada njemu a u tome držiš mrmke

Smithwick maniac

pajdo77

jel im otkineš ona klješta ili ih potrpaš posebno. Prije par godina ja i pajdo preorali pola bašte i on mrmke spremio u kantu a nije im otkinio ta klješta,došli mi na vodu a ono šipak a ne mrmaka

Smithwick maniac

Ne kidam.
Oko 50 kom stavim u vecu kantu sa zemljom i par krumpira na vrhu zemlje.
Ostale zamrzavam.
Inace nije bitno ziv ili mrtav.
Samo miris je bitan.
Ako ste ikad osjetili onaj smrad koji poprska braneci se iz svog zadka...
E to je bitno i taj smrad kad se ispire niz struju privlaci soma.
Zato su daleko kvalitetniji mrmci i bolje rade oni koji se kopaju u blizini stajnjaka od onih iskopanih uz neku vodu,kanal.

pajdo77

nisam znao da se mogu spremiti u frižider,ima logike ako je miris bitniji od pokreta

Smithwick maniac

Nema tu nikakvih pokreta...probija se udicom kroz glavu s donje strane i vrh udice mu se spakira u zadak.
15,20 min ako som ne udari struja je isprala miris od rovca i stavlja se novi na udicu.
Ako je u blizini na rovca udara odmah.

Kugla

Evo kako som napada golubove, heheh pa i to bi mogao biti mamac
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

mata postar

Citat: Smithwick maniac  u Lipanj 17, 2015, 21:50:03
Nema tu nikakvih pokreta...probija se udicom kroz glavu s donje strane i vrh udice mu se spakira u zadak.
15,20 min ako som ne udari struja je isprala miris od rovca i stavlja se novi na udicu.
Ako je u blizini na rovca udara odmah.

upravo tako cijela poanta je u mirisu