Izolacija kabine

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 09:48:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

maverick

Male kabine čamaca za pecanje iznimno nezgodne za izoliranje...u dobra stara vremena stiropor je bio jedino riješenje, preko kojeg se ljepio etison.Velika vlaga i izloženost svim vremenskim prilikama i ne prilikama doveli su do toga da je stiropor ipak u jednom malom postotku pio vodu i mirisi koji su ostajali unutra tesko se mogu izbjeci..

Napretkom izolacionih materijala dosao je red i na stirodur..slicna stvar ali ne pije vodu...mada je zbog svoje krutosti puno teze postavljanje na zakrivljenje dijelove u kabine poput one u sharku..

Sad smo isprobali ARMAFLEX, u principu se koristi za izolaciju klima kanala, ne upija vlagu a iznimno mek i podatan za rad..lijepo prati neravnine , odlicno se uklapa i ne trazi velike kolicine ljepila za njegovo postavljanje...preko njega neko platno za tapeciranje namjestaja i milina,par slika ...

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

na aluminijskim camcima gdje su kabine s puno manje zakrivljenih mjesta, jako lijepo se da uklopiti stirodur kako je radio Brumar
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

maverick

ovo mu je prica s kojom brtvi i lijepi na aluminiju

a mislim da je ovim lijepio stirodur, jer kad sam bio kod njega bas sam slikao

inace do sad nema zamjerke na te mase

peugeot

meverik zanima me onaj materijal na prvoj slici dali je otporan na težinu tj pritisak

maverick

ne nije..cak naprotiv, vrlo je neotporan na fizicke utjecaje...ali zato preko njega ide platno ili tepison..koji ionako ide preko stirodura

peugeot

mislim dali bi bilo dobro staviti to kao oblogu u sanduk gdje se drži pribor

maverick

ma ne..kvadrat je oko desetak eura...a pokida se...ovo je bas odlicno za izolaciju kabine ali kazem preko ide zavrsni materijal

Mudri

Citat: mossi  u Studeni 18, 2012, 09:55:17
Čime je lepio stirodur?
Pričao sam ti ono jedanput u Apatinu,to ti je purpen ali baš za ljepit stiropor,ne ekspandira puno ali ljepi ko lud,sve za sve...

mossi

Sve sam skontao, sledeće godine moram prelepiti krović.  :glasses1: :toothy2:

maverick

Zanimljiv pristup, završni dio je na čičak...obratite paznju na koristene materijale

maverick

I zna li netko kakv je ovo materijal kojim oblaže kombi iznutra...vidim rastezljiv...lako se oblikuje

Mudri

Bosanac jedan ,nije bitan materijal nego sprej,u spreju je kvaka..... :love7:

maverick

Ljepilo klasicno...odnosno naš neuzin....i ja ga spricam ....kompresorom....tako rade i svi ozbiljniji tapetari.... :thumbsup:

šime

Jbte toliko različitih komentara i na kraju čime da izoliram kabinu.