Nosač sonde i sonara

Autor maverick, Studeni 18, 2012, 11:23:00

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Greys

Nosač je jednostavan i ima funckiju. Jedino me brine kako da smjestim i gdje sam sonar, jer mi neodgovara način da ide direkt gdje je nosač sonde, eventualno napravit kao L profil, pa onda

maverick

namontiras ga u mali koferčić, i drzis pored sebe, twister ima tako rijeseno i odlicno je... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Greys

Tako nešto mi se čini da će bit najprikladnije  :icon_thumright:

miha

Greys

Juzba

ja ga držim pored sebe na krmi tj. na komori na kojoj sjedim, i ništa ne smeta a i najzgodnije mi je tako, kad ga netrebam spremljen je u istoj komori
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

twister011

Oni metalni kofercicim u radnjama za alat su fenomenalni. Kompaktni, jaki, neki su unutra oblozeni sundjerom te se vadjenjem delova sundjera prema obliku ekrana i baterije, dobijaju savrsena lezista.
Posto se obicno mogu naci koferi razlicitih velicina, velicinu birate po onome sto treba da stane u istu, tako da se moze uzeti minimalna koja zadovoljava potrebe :thumbsup: Na njima se moze i sedeti. :thumbsup:

silure

vidis dobro si me podsjetio  :thumbsup:

VELJO

Kum Ivek mi napravio nosač sonde, pa da se malo pohvalim...
Ovako izgleda sklopljen

sonda se može zakretati lijevo-desno i prema potrebi se izvlači

Također se da rihtati kut pod kojim će sonda stajati, meni je to dosta bitno pošto montiram na bočnu stranicu čamca koja je nakošena prema "van" pa ovako mogu na svakom čamcu bez problema postaviti okomito na vodu, a može se i prema potrebi podignuti iz vode bez skidanja sa čamca...

a ovako izgleda stega nosača

zalijepljena guma da bolje drži i ne žulja čamac!!!

Ja zadovoljan...fala Ivek!!!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

joker

veljo jako ljepo je napravljeno svaka cast majstoru.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

maverick

Odlicno...lako ti je kad imaš Iveka pored sebe  :clap2:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

Greys

Kugla

Ivekovi uradci su izuzetno lijepo i kvalitetno napravljeni, počevši od onih susjedovih držača, pa sad ovaj držač sonde, jako lijepo, Ivek  :icon_thumright:

Batica

Potreban mali savet.
Zelim sondu da montiran na camac. Postavicu klirit, koj cu zalepiti Sikom ( vrsta silikona ) i onda izbusisti rupe na klirit i motirati sondu, da nebusim direktno u trup camca. Camac je Aqva lux, plasticni.
E sad, moram da probusim trup camca da provucem kablove, uz sonar dobio sam sve, samo me muci jedno, da li se busi rupa velicine kabla, np 6-tica i kabal sonde secem, provlacim kroz zrcalo i posle u komoru lemim, spajam lemilicom i izolujem buzirom namenjenim za izolaciju, ili busim rupu velicine cinca, kabal se ne sece. U drugom slucaju rupa je veca i plasim se da pri vecim talasima kroz rupu ne ulazi u zadnju komoru, jer je rupa sira od debljine kabla.
Da li se u drugom slucaju stavlja neki gumeni cep, ili puni silikonom?Nebi busio nisko nego gledao sto vise.