Ele. vitlo

Autor Harley, Siječanj 21, 2026, 09:00:01

« natrag - naprijed »

dalibor i 1 Gost pregledava ovu temu.

Harley

Ima li netko ovako nešto na prikolici  za izvlačenje čamca?
Kakva su iskustva?
Hvala

Poslano sa mog SM-F946B koristeći Tapatalk

Living your dreams, do not dream the life

mossi

Imam neko kvad vitlo, do mislim 2 ili 3t. Nije se proslavilo, proklizava.

Samo neki lično proveren model i to minimum 5x jače od onoga što misliš da treba.. Čamac i prikolica idu bez problema do 500-700kg znači ja bih išao na model od 3-5t jel prikolica zna da sedne, pa još uzbrdo..

Mislim da tu svako eksperimetisanje sa jeftinim modelima završava prikolica, a možda i auto u Dunavu..

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Stepa

https://www.rositeh.hr/12-v-elektricno-vitlo-za-plovila-dwp-5000---2265-kg
Ja sam kupio ovo i prezadovoljan sam.
Čamac od 6 met po drvenim gredama izvlači bez problema.
Čamac je oko 700 kg težak, nagib, otpor tepiha na gredama odrađuje posao.
Malo je spor ali radi da se ne osjeti opterećenje ,najbolje radi kad je auto u radu samo na akumulator nisam probao.
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Harley

Moj čamac , Linder sportsman 400, Yamahu 15ks, sa opremom max 200kg, mislim da bi moglo poslužiti.

Poslano sa mog SM-F946B koristeći Tapatalk

Living your dreams, do not dream the life

mossi

Citat: Stepa  u Siječanj 21, 2026, 10:29:07 https://www.rositeh.hr/12-v-elektricno-vitlo-za-plovila-dwp-5000---2265-kg
Ja sam kupio ovo i prezadovoljan sam.
Čamac od 6 met po drvenim gredama izvlači bez problema.
Čamac je oko 700 kg težak, nagib, otpor tepiha na gredama odrađuje posao.
Malo je spor ali radi da se ne osjeti opterećenje ,najbolje radi kad je auto u radu samo na akumulator nisam probao.

Moje je slično, probao prošle godine prevući prikolicu i čamac preko betonske ogradice od 15cm (uz dodavanje kosine) samo jedan točak i nije mogao.. na kraju ga ubacili tako što sam prikolicu zakačio za auto. Kupio ga polovnog, platio 150 evrića. Kad treba i kad je hitno najskuplje je eksperimentisati. Moj ima i daljinsku kontrolu što je super. Treba da vidim šta zeza sa proklizavanjem da li mu je puno-teško uli nije dobro dotegnuto kvačilo (koje se može ručno dotegnuti).

mossi

Stepa

Prošlu jesen sam zaglavio u Aljmašu na spustu, imao sam kolegin Passat 4x4 nije vrijedilo nisam se mogao izvući,noć ,kiša , the užas.
Momak dođe sa kvadom pregledati svoj čamac, pomaže mi na sve moguće načine sa vitlom,pa svojim 4x4 na kvadu, nije bilo pomoći.
Otkačili prikolicu on pokušao sa vitlom od kvada izvči nije mogao.
Da budem iskren nisam do sada sa ovim vitlom prikolicu pokušavao izvlačiti.
Čamac ide ok ovo ne bi volio ni probati.
Ako prati forum ZAHVALJUJEM mu još jednom na volji, trudu da mi pomogne.
Lp
Taj tvoj je do 1100 kg gledao sam ga novi bio 190 evrića a ovaj 2200 kg nešto skuplji pa nisam želio reskirati.

Slaven

Trebali ste samo ribu istovarit pa poslje kad izvuces ponovo utovarit :stripii:

maverick

Pratim temu...kazu starost donosi mudrost...točno..ja konjima se navlacim s onom ruckom skoro mi duša ispade neki dan  :uf: Stepa kako si ga spojio...na upaljač u auto ili direktno na akumulator stipaljkama
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Stepa

Direktno na akumulator,nisam ni probao na upaljač kad sam vidio kvadraturu napojnog kabla od vitla.
Nema dovoljno kabla da se spojiš na akumulator , ja sam kupio kabal 3x2.5 i produžio koliko mi treba, masu ostavio na 2.5 a plus spojio 2x2.5  i fercera odlično.
Kad sve zbrojiš vremenski navlačenje sa vitlom i ručno možda si sporiji 5 do 7 min vitlom ali nema naprezanja.
Brza montaža i demontaža.