Salmo leptiri

Autor Riboman, Ožujak 22, 2026, 12:48:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Riboman

Imam leprita vrbov list i na listu piše (od gore prema dole) 30G MAL-5 SALMO, dok skontam kako stavit slike stavit ću ih. Na internetu nema ništa o njima, prvi put vidim tako što.

DJ17

Ne znam sta te konkretno zanima, leptiri ko leptiri generalno nisu nesto atraktivni i zanimljivi da bi se o njima puno pisalo. Pogledaj Pod nazivom DAM Salmo Spinner i Ron Thompson Salmo Spinner, mozda nadjes sta te zanima. Uglavnom to su teski leptiri 30g, velicine 5 sa jakom vibracijom...

Riboman

maverick

Nama se sve zove "meps" sta vrti neki limić oko svoje osi...netko je jednom taj oblik sa slike  nazvao vrbov( vrbin) list...Kao i svaka druga varalica koliko se forsira toliko se i lovi. Prije je na Dravi bilo dosta varaličara koji su u ovo vrijeme lovili stuku po mirnijim dijelovima...Razni metali su se bacali i lovili su razne ribe...štuke je uvijek bilo najmanje...ali od raznih vrtilica , kasika...kastmastera...počesto se ulovio i som i bucov, ne rijetko i poneki smudj..Danas kad je ribolov postao moderniji sve manje susrecem varalicara na otvorenim vodama koji koriste metal...valjda takvo vrijeme...prije se lovilo "na viđeno" na "raub" a danas na structure scan na down scan na live...i u tim situacijama metal je dosta potisnut u neke kutke kutija
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

tutnja

I to je dobro za nas koji ga volimo
Leptire već dugo ni ja ne koristim, nemam ih ni po kutijama, ali kašike i sličan metal i dalje jako dobro love, pogotovo na napadnutijim vodama.
Često prave tu razliku između pušiona dana i upisa jer su vjerovatno navikle na ono što im svaki dan baca većina nas..
U svakom slučaju, vrijedi imati i probati.

Sent from my LG-V60 using Tapatalk

dravski pecaros

Mani je primjerice kašika

Idra K-K 8 cm srebrna najbolja varalica za Karašicu i između Repina (špirnjeva)di je voda mirna za soma i  štuku..

Dovukao sam i smuđa na nju ...

Ja kašike koristim dosta i 99% samo dva modela

Idra K-K 8 cm,Dam dupla kašika  4.5 cm

Riboman

Sve stoji, imam i koristim ih dosta, Mepps Aglia, Mepps Comet, Idra kašike i leptire, Effzett kašike i leptire, kastmaster, Robinson, Blue Fox, zanimljivi su mi i oni Američki Rooster tail, ali nikad, u 15+ godina pecanja nisam vidio jednog sa SALMO odštampanim. Znam da oni prave voblere, i njih imam i bacao sam, ali ovo je prvi put da vidim ovakvo nešto.