Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ja sam nekako na brzinu pregledao prvi video...i jednostavno je....pecam smuđa i to strunama od do lb...ta mora biti sto bolja....isto je kao s stapovima...lakse je napraviti stap 100 gramac nego 20 gramac koji ce moci sto i 70 gramac  :stripii: Tako da ove deblje strune su sigurno ok....ja sve planiram da ih namotam za stacionarno pecanje...soma i sarana  :ok:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Koje jačine (debljine) planiraš za stacionar soma i šarana?

I na šta ih namotavaš?
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Pa bar 50 lb...tako sam imao prije namotan pp....a role za sarana i soma imam iste...okume cini mi se 760....ne pamtim taj dio pribora koji nema veze s varalicarenjem  :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Koje su to okume?

maverick

POWER LINER PL 860 ( naterao si me da odem u podrum  :stripii: ) imam ih na teleskopima 190 gr...i to mi je za sve osim za smuđa...pecam soma, šarana na njih...bez stida....a smuđa pecam feederima 200-300 gr SPRO...big river pelet ili kak se vec zovu i tu su mi neke spro rolice...kao ono fora kompletić  :stripii:

alexdja

Iznenađuješ me koliko si otvorenog uma...  :stripii:

Izgleda da pecaš stacionarno 15 dana godišnje...  :stripii:

Još mi kaži da stavljaš grafitnu špulnu da daš ribi više šansi...  :toothy12:

Zezam se...  :thumbsup:

Jel bilo krupnijih somova na te komplete?

maverick

Godisnje pecam stacionarno...pa sarana i soma taman tako 15 dana  :stripii: a smudja češće.....a ono ribe 5-10 kg....s tim da su stapovi rang cijene jedno 20 eura po komadu  :stripii: ali dugacki su i debeli , bas onako kako vole kokice  :stripii:

alexdja

Pa tako i ja nešto počeo da razmišljam sa priborom za tu svrhu, što se cene tiče...

Samo da deluje dovoljno jako meni na oko, pa ako pukne, sledeći će biti 22€, pa da vidim onda da li će da pukne...  :rofl2:

maverick

Varaličarski pribor ima mjesto u spavacoj sobi, imam nosače u podrumu , imam nosace za stapove u garazi...i dvoje nosace u camcu...jedne u kabini i jedne van kabine ...da se ne ostete...da ne bih nagazio itd itd itd...a ovi stacionarci...jbg zgazio sam dva prosle godine...jednog autom drugog nogom ...onako ne sekiram se ubacim u gepek kad idem na dunav...ubacim u komoru pa stavim rezervar na njih... :stripii: i sad kad namotam strunu hebe mi se jeli ostario najlon  :ok:

alexdja

kawasaki

Citat: Batica  u Rujan 05, 2015, 13:22:02
Mislim da je Kast King mnogo bolja prica od Posejdona
kast king tanki je ok a debeli je grub ko strik..
od ona dva poseidona jaci je donji..a mozda malo finiji gornji..

kod spectre recimo plava boja i zuta boja od 10 lb dve razlicite spage..zuta plosnata a plava okrugla...
na Aliju je svast moguce ...
8 niti upredenicu su im dosta dosta dobre..al i tu ima razlika svakojakih.

uglavnom povoljno je i dobre su mi  :hi:
Brzi od Bolena.

kawasaki

kastking 10 lb
malo grublji od PP

sto posto okrugla  :thumbsup:

ali kupiti PP pored ovoga nema smisla  :ok:

Brzi od Bolena.

maverick

Vidi da se malo vise u zadnje vrijeme forsiraju te kineske jeftinije strune...moja nekakva iskustva s ne jeftinim vec i skupim losijim strunama su dosta drukcija. Svaka struna je odlicna u startu...problemi nastaju malo kasnije kad se isperu...problemi nastaju kad se dodju niske temerature i tu do izrazaja dolazi kvalitet strune...osim debljine i nosivosti...Mada moracu naruciti neku takvu da dam ozbiljniji sud o tome  :ok:

kawasaki

to si u pravu..ali neko peca samo do prvih minusa i na barama i tom je kinez isti PP samo sest puta jeftiniji

:ok:

ja bi volio da neko poput tebe uzme ove spagice npr saragosu i poseidona i da sud nakon jeseni i zime  :hi:
Brzi od Bolena.

maverick

Obvezno uzimam jednu....ako netko narucuje neka naruci i meni...10 i 15 lb....pa namotam na jednu rolu pa cu isprobati....mada kad kazes 6 puta jeftinije....mozda se isplati da se promjeni koji put tokom zime...