Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 4 Gosti pregledava ovu temu.

umpahpah

uzeo u kapitalcu onu daiwu 8 niti i šokiralo me !!! vrtiš a niš se ne čuje!!! ko svila!!! nema pijenja vode i mržnjenja (za sad) !!!

Batica

Porucio 40 i 50lb. Sada sledi cekanje. Da se naprave zalihe za prolece i leto

kawasaki

od 40 i 50 lb netreba ocekivati puno. Uglavnom iznad 25 lb pa na vise su dosta deblje i slabije   :ok:

dakle sto tanje to jace  :icon_scratch:
Brzi od Bolena.

ossa

I bolje seče ruke
Naidju krize, drukcije grize...

ibro dirka

Citat: umpahpah  u Prosinac 30, 2015, 22:21:45
uzeo u kapitalcu onu daiwu 8 niti i šokiralo me !!! vrtiš a niš se ne čuje!!! ko svila!!! nema pijenja vode i mržnjenja (za sad) !!!

Ja gledao isto onu novu 8-nitnu Daiwa y-braid...u šaranu u os. 115 kn 150 metara al svila svila. Neizgleda ni toliko debelo na ostale strune tog promjera još na 115 kn 20 posto popusta al sam si već našao jako dobro strunu i zadovoljan sam. Malo se čuje al je dosta jaka i mogu je dosta drljat po kamenu...

ossa

Ta daiwina je pun pogodak, samo je kod nas nema. A ja uzo climax mig 0,14, debljina mi se čini dosta veća od navedenog. Hteo sam nešto tanju strunu od powerproa 0,19mm,  a ovih cilmaxovih 0,14 mi se čini kao 0,20. Ili mi oko vara. Videću.
Naidju krize, drukcije grize...

umpahpah

Znači pp 10 lb namotao sam 275 m (300 yardi)  i taman mi na špuli, ovo 300 metara 13 lb ni pola špule a ne čuje se ništa!!!  A ništa slabija nije

ibro dirka

Na certate? Jel stavljaš predvez?

Batica

Citat: kawasaki  u Prosinac 30, 2015, 22:42:19
od 40 i 50 lb netreba ocekivati puno. Uglavnom iznad 25 lb pa na vise su dosta deblje i slabije   :ok:

dakle sto tanje to jace  :icon_scratch:
Kupio drugaru za soma, dubinsko pecanje i cekam da vidim kako ce se pokazati i koliko su debeli.
Imam digitalnu vagicu, dva-tri testa. Stim sto cu pre toga ostaviti kanap jedno 5-6h u vodi.

kawasaki

Danas na testu Galant 30 lb i Poseidon 30 lb  :ok:

Galant puca na 9 kg, 10 kg i 11,5 kg.

Poseidon od 9,5 do 11,99 kg.

Cvor na testu Uni.

Jako bitno je da ljepo sjedne jer oscilacije pucanja su u protivnom i do -30%.

Debljina jednog kraj drugog vidljiva.
Poseidon zeleni.Galant zuti.

Galant nesto finiji pod prstima. Gladji...
Poseidon grublji.  :ok:
Obje okrugle.

Brzi od Bolena.

bb

Ma nikad više te plagijate ne kupujem,što umpapah kaže na ovoj špagi daiwa  nečuješ mašinicu a ove koda sajlu motaš.

kawasaki

pa ti sad usporedjujes 8 niti i 4 niti pletenje

usporedi tu j daiwu sa Saratogom npr 8 niti i reci mi razliku?

Kad sam ja koristio 8 slick od PP pa ces vidjet sto je tiha da joj je jedina prednost  :takoje:
Brzi od Bolena.

dravski pecaros

sve ima svoje kupce i namjenu... :hi:

kawasaki

dakle testirao sam i lovio na 4 vrste spaga 8 niti

najslabije su na krzanja..kamen i sl

na cvoru isto

zdebljaju se puno
...

pp 8 slick, daiwa, saratoga, Sea Knight casting blade...

super su za raketu, lakse terene..

no nisu bas ni najlosije  :hi:
Brzi od Bolena.