Strune

Autor maverick, Studeni 16, 2012, 13:54:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

SMT

Ubacicu i ovde sliku! Ja nisam do sada koristio Sunline strune... Vidim da ih Rusi forsiraju na max... Pa cemo probati i mi...

Ali nije to sad neki glavni razlog... Ja sam strune uvek kupovao kod nas... Lakse mi i nikakvih tu problema nije bilo... Danas je u prodavnicama gde ja kupujem ta ponuda dosta oskudna ili nepostojeca... kupujem te strune srednjeg cenovnog ranga, verovatno i kvaliteta! Varivasa vise nema, Daiwa Tournament nema u duzini i potrebnoj debljini... YGK mi je trenutno jedini dostupan....

Na jednoj masinici jos uvek imam tournament... On je dosta postojaniji od navedene dve... U prevodu on i posle 2 god puca na predvezu... Ove dve pucaju prvih 5x tako, posle to lagano prelazi na strunu...

Nisam nezadovoljan ni sa jednom, samo konstatujem da je tournament klasa iznad... I taj neki premaz sto ima, dugo traje...
Varivas je generalno meksi, ja volim takve strune!

Sto se tice debljina, razmazio sam se pecajuci na pesku... mislim da odustajem od  1pe iako je to najlepse pecanje... Neki minimum ce biti 1,2pe

tutnja

E da., pe 1.0 čisti užitak, fali mi to.. Na trenutnim terenima mi je 1.2 minimum minumuma, 1.5 taman ali nije mi to to..

Sent from my LG-V60 using Tapatalk

Kugla

Svašta sam probao, ali nigdje više ne mogu naći onu strunu Galant bila u žutoj boji ta mi je bila najbolja, jel zna netko da toga još ima negdje.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

Isa

Isto sam je dugo trazio, pokusavao zameniti drugom, ali bezuspešno.
Medjutim mislim da sam nasao adekvatnu zamenu.

Duel hardcore x4 isto zuta kao galant.

U Srbiji je lako nabavljiva i prilično jeftina, oko 12e 150m.

Samo ubosti pravu debljinu, recimo Galanta 15lb, mislim da bi zamenila po debljini i nosivosti ova sa oznakom pe2, mozda cak i pe1,5.

huracan

Citat: ossa  u Prosinac 08, 2024, 10:19:51 Vrtilica classic sport - palomar.
Direkt, FeGe čvor.
Ovde ti je najjednostavnije vezanje FeGea.

Hvala ti na ovome! Ovaj video me je spasio :)

Do juce sam koristio onu spravicu a vezivanje fg knota i iskreno malo sam se sa njome mucio, realno smaranje je i oduzima vreme. Trazio sam bio razne tutorijale na youtubeu i niko to nije ovako lepo objasnio kao na ovom videu.

Vezao sam ovom tehnikom FG knot na Tournament EVO+ PE 1.0 struni i Tournament FC 0.26 predvezu i sve je radilo savrseno, brzo se veze, a cvor je izdrzao preko 10ak kidanja bez ikakvih problema..

ossa

Samo rokaj. Dobre rukavice su potrebne za vezivanje, da ne sečes prste. Kod kuce vezem cca 2m predveza mozda malo manje i nekada mi i 2 ribolova izdrzi predvez. Ja koristim 0.35 ili 0.40mm zavisi na kom kompletu.
Naidju krize, drukcije grize...

huracan

Rukavice mislis radi zatezanja?

ossa

Pa da. Onda kada zategnes, cimnes malo, da vidis jel "pije vodu". Ne previše jako, ali cimnes.
Naidju krize, drukcije grize...