Hvatanje sarana na Dunavu

Autor vedro, Ožujak 18, 2013, 20:23:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DIDAPATAK

.. :uf: :stripii: :hi:..
.. :baba:
P.S...da ne bi bilo brez teksta ... :notworthy:

majstor

Dođi k meni u goste pa ćemo na Dravi trenirati za Dunav.  :stripii:

Stepa

Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

Mornar Popaj

Moraš imati dugačak štap da bi mogo ulovit  :stripii: :rofl2:
Vi sa kratkima ste u hendikepu  :occasion14:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

majstor

Sad se vi mladi sprdate. Veliki ili mali štap nije presudno. Pjesma kaže - "Ne bi mi ova starost bila tako grozna da čujem petla barem mjesečno jedared". Sve drugo je bonus riba.  :stripii: :stripii:

dravski pecaros

Citat: Mornar Popaj  u Ožujak 07, 2017, 23:00:44

sprdaš se a nemaš blage veze o tome što mossi priča.... :hi:

mossi

majstor

Ja sam mislio na Stepu, ne na Mossija.

dac

Citat: dravski pecaros  u Ožujak 08, 2017, 15:39:31
Citat: Mornar Popaj  u Ožujak 07, 2017, 23:00:44

sprdaš se a nemaš blage veze o tome što mossi priča.... :hi:

Ne uzimajte ga doslovno, Mornar je vjerovatno dvosmislen, neke druge "dužine" su u pitanju.......  :stripii:    :rofl2:

Mornar Popaj

Da,
inače slabije pecam na Dunavu na kamenu kao i Stepa, pa ne znamo  :occasion14:
Da ne idem u off, još malo pa ćemo i na vodu  :hello2:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

mossi

Nije svaki kamen isti. Jedno je šporanj drugo je obala.

Lavački kamen je specifičan teren, obala je nasuta krupnim kamenom tj kao kamena plaža,
ugao je blag oko 30 stepeni max, plus nije ravnomerno nasut. Dubina je oko 5m na 15m od obale.
Plaža je široka oko 10m plus kameni deo pod vodom koji je barem još toliki.
U zavisnosti od vodostaja, znači pod vodom je kameni tepih niskog pada od 10+ metara do gline.

Pogledajte sve na fotkama, ko ima kratak štap?
Sad pogledajte prvog matorca, gurno je štapove na vodu koliko je mogao, da ima još metar i to bi mu bilo malo.

Peca se malom gramažom 25-40 gr olova, a zabacuje se tako da se izbaci samo malo duže, preklopi i
spusti štap da voda zategne najlon PRE nego što padne na dno. Zašto, pa da bi sistem seo i da se ne pomera, da gde padne tu i ostane.
Poenta je izbeći struganje najlona o kamen pošto je mali pad kamena, ali i smanjiti kidanje sistema prilikom provere ili pakovanja.

Šaran sam prilikom uzimanja izvadi sistem iz kamena, a pošto je sistem kratak, on se praktično i sam zakači.
Boravak uz štapove je obavezan, jer ako je kočnica pretvrda, a šaran 5+ kg ima da sve ode u vodu!

E sad .. kome je kratko puno, a dugačko malo.  :icon_scratch: :mt1032:

:occasion14: :hi:

Kontra primer je Početak kamena na Čifutskom, tamo je vrlo strma kamena obala i slabiji protok, pa je pecanje kud i kamo lakše.
Pa i pribor može biti drugačiji.

Rap

Po stapovima bi se reklo da tu ima vise matoraca

Stepa

Nisi ti vidio MENE  :stripii: :stripii: :rofl2: :rofl2: kad pokušavam pecat šarana :takoje: :takoje: :stripii: :stripii:
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

maverick

Gledao sam te ja.... :notworthy: A sjecam se i onih prvih pecanja....dok smo jos izlazili s Tunjom na Dunav....rijetko tko je napravio tako veliki napredak kao ti  :occasion14:  A sto se tiče stapova...prešao sam na tri metra ali 99 posto sam u camcu i mogu ti reci da sam se preporodio s takvim priborom....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Ja sad nabavljam jednu probnu seriju na 2.75 iz čamca i mislim da će to biti to.  :icon_thumright:
Prošle godine je jedan uzorak jako lepo poslužio, ove godine podižemo brojno stanje.  :stripii: