Hvatanje sarana na Dunavu

Autor vedro, Ožujak 18, 2013, 20:23:51

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kawasaki

ja necu moci prije 5 mj na Dunav radi obaveza iz ribolova ovdje i jos radi posla hebiga  :uf:

a bas sam planirao ko i svake god sto mi nesupjeva loviti na Dunavu na postavu soma i sarana u 3 i 4 mj  :hi:
Brzi od Bolena.

šajzika

Citat: Kugla  u Ožujak 14, 2015, 08:55:10
Ne pecam šarana, ali jedan prijatelj koji redovno peca šarana kaže kako je vrijeme da se krene sa hranjenjem mjesta, i radi to već tjedan dana.
i mi smo ovdje poceli prije tjedan dana lagano hraniti pa cemo vidjet koliko cemo srece imat  :tongue3:
u sljedecih par dana cemo lagano na ta mjesta pa cemo  vidjeti  jel ima kakvih rezultata  :hi:

a svakako cemo nastavit sa hranjenjem pa se mozda zadrzi duze vremena kod nas  :laughing7:
Audentes fortuna iuvat

Jožef1

twister011- potpisujem, mada ne mora uvijek biti tako. Zanimljiv je današnji šaranolov. jedan dan šećerac+crvići, za dva dana niti da pipne. Mora ići prihrana+peleti i mamac pelet od 6-12mm i dobar dip. Zanimljivi  je dip- medena rakija (ja još malo napravim turbo) :icon_thumright:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

dravski pecaros

ja idem na godisnji od 23.3 aj predlozite di na dunav sa obale da je pristupacno da odem na cijeli dan

Mornar Popaj

Oćeš platit  :occasion14:  ako ti kažem    :sha:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

dravski pecaros

Citat: Mornar Popaj  u Ožujak 14, 2015, 20:28:02
cuj sve sa da dogovoriti.. :hi:
pošto rijetko idem na dunav cisto me zanimalo di odprilike da odem

Hudini

Pošto šarana nepecam a zanima me sve i svašta, pa kako ga hranite u struji, mislim na Dunav. Kukuruz? Bolie? Peleti? Trpate nešto u kugle da bi hrna ostala duže odnosno da se uspije pustit na dno gdje voda dosta brza a duboka recimo 4-6m? Malo ako netko ima volje da objasni kako ga hraniti na Dunavu

Mornar Popaj

Citat: Hudini  u Ožujak 14, 2015, 21:22:56
Zadnji post se ne citira

Ne peca se daleko od obale, i ovisi dal si u čamcu ili si na obali. Uglavnom, možeš hraniti na razne načine, bacat kugle rukom, zatim kukuruz bacat raketom ili spombom, praćkom, ili opet rukom, ma kombinacija milijon. Uglavnom zavisi od mjesta, vodostaja i načina ribolova. Nađeš si neko mjesto sa obale npr. gdje nije jako brza voda pri srednjem vodostaju, nahraniš kukuruzom 20m od obale, ali malo uzvodno od mjesta gdje su ti pali mamci.
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

twister011

Citat: Stepa  u Ožujak 14, 2015, 13:29:04
Tko te upozna nikad te ne bi mjenjao :clap2: :stripii:
Idi bre Stepo..... rasplaka me u sekundi :uf: Mada sam malo i  :pije: U ovakvim trenutcima mi malo fali da sednem u kola i zapucam na vasu stranu :takoje:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

kawasaki

Brzi od Bolena.

raso

Citat: Mornar Popaj  u Ožujak 14, 2015, 21:30:25
Citat: Hudini  u Ožujak 14, 2015, 21:22:56
Zadnji post se ne citira

Ne peca se daleko od obale, i ovisi dal si u čamcu ili si na obali. Uglavnom, možeš hraniti na razne načine, bacat kugle rukom, zatim kukuruz bacat raketom ili spombom, praćkom, ili opet rukom, ma kombinacija milijon. Uglavnom zavisi od mjesta, vodostaja i načina ribolova. Nađeš si neko mjesto sa obale npr. gdje nije jako brza voda pri srednjem vodostaju, nahraniš kukuruzom 20m od obale, ali malo uzvodno od mjesta gdje su ti pali mamci.

Jergo, šaran se na Dravi i Dunavu hrani u samoj obali, a najbolje je ako je kamena obala baciti u kamen, a kod granja u samo granje. Valovi i struje kako ispiru tako dižu hranu i privlače šarana. naravno mislim na konstantno hranjenje u više dana. kod jednodnevnih pecanja sam samo škropio mjesto bacajući uzvodno koje zrno kukuruza ili hranio sa tehnikom papirnatog fišeka.

Mornar Popaj

I hranim i pecam blizu obale, tako da tu nema nekih nepoznanica.
Zanimalo me dali je bilo ulova, a kako čujem da se počeo  i loviti, vrijeme je da krenem na staro mjesto, malo posoliti  :hi:

Josip

Citat: dravski pecaros  u Ožujak 14, 2015, 20:47:37
Ja ću ti reći mukte, ako ideš u Batinu onda ideš prema zelenom otoku, tamo na kruznom, kad dođeš do bivše kisikane ne ideš desno prema otoku nego samo ravno na prteni put. Dalje prati put koji te vodi u lijevo, kad dođeš do djela puta koji izgleda kao okretiste tu parkiraj i hvataj mjesto odmah ravno...izgleda ti kao mali šporanj. Bacas nekih max 20 m od obale, dno ti je kamenito. Ak te još šta zanima pitaj....

dravski pecaros

Citat: Josip  u Ožujak 15, 2015, 00:10:37
Citat: dravski pecaros  u Ožujak 14, 2015, 20:47:37
Ja ću ti reći mukte, ako ideš u Batinu onda ideš prema zelenom otoku, tamo na kruznom, kad dođeš do bivše kisikane ne ideš desno prema otoku nego samo ravno na prteni put. Dalje prati put koji te vodi u lijevo, kad dođeš do djela puta koji izgleda kao okretiste tu parkiraj i hvataj mjesto odmah ravno...izgleda ti kao mali šporanj. Bacas nekih max 20 m od obale, dno ti je kamenito. Ak te još šta zanima pitaj....
hvala na savijetu...  :hi: