Kad vas neće u životu

Autor Kugla, Travanj 09, 2013, 13:11:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

arsa

Svašta smo planirali sa našim kumovima sa kojima smo od detinjstva kao porodica.

Na žalost, život menja sve naše planove.

Juče ostadosmo bez kume u jednom trenu.

Pala je ispred zgrade u kojoj stanuje i umrla na očigled komšija, pored brze intervencije hitne pomoći i njihovog neverovatnog truda.

Neka joj je laka zemlja. :hi:

mossi

Laka joj crna zemlja, moje saučešće Arso.

Kugla

Šta je život  :no:
Počivala u miru.

dravski pecaros

kolega sa posla 45 godina ode kod čerke u austriju povodom uskrsa juce ujtro i navece se sruši i umre...nevjerovatno  :not:

Hemingway

Neki dan na poslu kolega se priprema da ide testirati novi software na autoputu ...
prica tako samnom kako je proveo vikend i sta su planirali iduci ...i u pola recenice ... nesto zastade ...
ja se okrenem da vidimm sta se usuti i vidim kako mu glava klone prema prsima i pade sa stolice ...
covjek na mjestu mrtav .... :eek:
1000 doktora da su mu bili tu nebi ga mogli spasiti ... 3 sata je tu bio lezao dok su ga odnijeli ...
moj sef mi dosao i kaze da idem kuci da se smirim itd itd... mislim se sta se imas smirivati kad ti je to u glavi sada i nemozes vise izbrisati ..
53 godine kuca otplatita djeca odrasla brodic u Bari u Italiji i vikendica ... radovao se penziji sa 58 godina ...  :uf:
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

maverick

Jbg, velika steta, ali to je zivot...i dok ga zivimo treba uzivati u njemu jer nikad ne znas kakvo iznenadjenje sudbina sprema
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

raso

Strah me uhvati ujutro kad se ustanem ako me ništa ne boli. Postavim si pitanje jesam li živ.  :character0032:

mossi

Citat: maverick  u Travanj 14, 2015, 09:13:38
ali to je zivot...i dok ga zivimo treba uzivati u njemu jer nikad ne znas kakvo iznenadjenje sudbina sprema

Ehh  kad je to uživanje vezano za finasije.. pa kad su finasije kesa .. ostaje ti da uživaš u onim besplatnim stvarima...
A ima ih dosta, ali se ljudi zaborave!

Smeh, lepa reč, knjiga, film, lepo vreme, deca, priroda, životinje!
Pa čak i žena zna biti besplatna ponekad!  :stripii:

P.S. Hemingvej.. primi moje saučešće za kolegu sa posla.

maverick

Potrosacko drustvo nas navodi na trosenje i to se povezuje s uzivanjem. Mada onaj tko zna uziva u zivotu i bez pretjerano puno novaca. Organizacija i zelja za pozitivnim promjenama cine cuda. 
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

šajzika

tu se slazem u potpunosti s vama, svi letimo za nekim parama a ne uzivamo u zivotu.
jednog dana se probudis ,  vrijeme te je pregazilo i shvatis da si zadnjih 10 godina potratio na nekom pišljivom poslu krpajuci kraj sa krajem, zivio u grcu i problemima i da nisi uopce zivio,
postali smo moderni ekonomski robovi  :tongue6:
Audentes fortuna iuvat

mossi

Vidi, gledam neke svoje poznanike:
pa ja tako NIKAd nisam i neću živeti.
SVE im je isplanirano do u detalja skoro svaki minut.

OK, imaju koj dinar više, ali se ubijaju od posla.

Ja sam.. nekad radio 12-14 sati dnevno skoro 20 godina duplo radno vreme,
i znam šta to znači, a tada su bila "lakša" vremena.

Sad sam na leru i jedino me žena nervira!  :BangHead: :rofl2: :stripii:

Kugla

Ne trčimo za parama, već je ovo društvo otišlo kvragu. Ljudi ne trče za parama već je ovo vrijeme tako da trče za najosnovnijim potrebama, porobiše nas lopovi i uhljebi, natjerali nas da crnčimo a da ni osnovno nemamo, eto to je to, ljudi su u velikim problemima, ovrhe, i sl. stvari a ne iz obijesti.

šajzika

je susjed,
ali isto tako svi bi htjeli imat pametne telefone, internete, tablete, led tv, maxtv da ima 300 programa, novi auto i jos pitaj boga sta sve ne. realno pogledaj koliko normalan covjek ima nepotrebnih troskova
koliko su vremena otisla kvragu , toliko su i ljudi otisli kvragu .
poljuljan im je osjecaj vrijednosti , ako nemaju nesto sto drugi imaju onda se osjecaju losije pa tu upadaju prijatelji bankari koji ti daju kredite , kartice i ostale pica boce.
na kraju kupis sve sto zelis ali naravno nemas vremena to koristit jer si prezauzet s poslom  :glasses9:
Audentes fortuna iuvat

maverick

Moze se uzivat na jahti od dvdeset metara i moze se uzivati u drvenom čiklu ako covjek zeli...moze se kupiti kilogram mesa, ispeci ga u tavi i buljati u zid i kukati za boljim vremenima a moze se i taj kilogram mesa izrostiljati pored vode s obitelji i provesti divan dan. Nedam da me neke gluposti vrate korak unazad vec svaki dan skocim jednu stepenicu vise....nikad ne kukam...a ima teskih trenutaka...nikad ne plačem( osim kad je umro drug Tito  :stripii: ) i uvijek pokusavam proci s sto vise osmijeha kroz dan. Neznamo koliko ce sve to s tim zivotom trajati i zato zivim puni gas koliko god mogu...dok sam bio mladji vozio sam u 5 brzini....sad malo sporije...u četvrtoj....ali malo je dana i malo je stvari koje mi pokvare raspolozenje...nekad mozda na tren...jos je manje ljudi...politicari ili ne daj boze neki bivsi poznanici koji vrijeme trate da nekom drugom pokvare nesto u zivotu...hrane se s malo jadnog i bijednog ogovaranja....
Uvijek kazem...onog koga nema tko ga hebe...da ja valjao bio bi tu...bilo to vezano uz osobu...novac...vrijeme...ustvari uzivam u onom sto imam... :ok:

ps

Normalno je da čovijek radi, da se kući, školuje djecu, da želi nešto da stekne, ali to mora biti u nekakvim granicama normale. Cjeli život radim, usudio bi se reći i više od prosjeka. 12 godina sam radio paralelno dva posla, 15-16 sati dnevno, u to vrijeme sam napravio kuću, kupio dobar auto, ali sam se počeo buditi u jutro da ne znam kuda krenuti, šta sam planirao. Ljudski organizam šalje signale kada mu nešto ne odgovara, kada je preopterećeno i odlučio sam stati na loptu. Kada sam ponovno počeo pecati (do onda je to bilo 2-3 puta godišnje) prijatelji su mi rekli da sam neprepoznatljiv. Sada gledam da sve što radim bude u nekakvim granicama, imam puno manje love, ali više zadovoljstva. :icon_thumright: