Feeder tehnika

Autor Frenki, Travanj 14, 2013, 13:02:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Jožef1

Koristim Cormoranov feeder dužine 3m, 40-120g. Dva vrha od fiberglasa i jedan od carbona. Moje mišljenje (ne mora biti tako) za pecanje iz čamca dovoljna dužina? Pecam isključivo sa obale i koritim feeder gumu postavjenu između glavnog silka i predveza. Korištenjem feeder gume uveliko se može dobiti na finići silka samo se mora uskladiti jačina gume sa glavnim silkom i predvezom.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

mikac

Citat:Koristim Cormoranov feeder dužine 3m, 40-120g.

Jel to možda..model Pro Short Track

Citat:jačina gume sa glavnim silkom i predvezom.

Koliko stavljaš "gume"
Hodam polako, ali nikada unatrag.

kawasaki

Montirao sam si feeder nakon dugo vremena, a imam Ninju 80-220 gr a isao bi na babuske i deve sa tankim predvezima pa trebam montirati gumicu da iz amortizira udare. Nesto sam ja to sam izmudrovao, ali trebam pomoc.  :hi: Kako postavljate tu gumu?
Brzi od Bolena.

pajdo77

Na osnovni najlon stoper,vrtilica sa karabinerom za hranilicu i onda fider guma dužine 10-ak cm a debljine 0,65. Nju na osnovni spajaš tako da na krajeve gume vežeš običan dupli čvor(osmicu) i stegneš a krajeve osnovnog te predveza gdje je udica sa gumom spajaš npr uni čvorom ili kojim već želiš te zategneš i spustiš do čvora. Osobno mislim da nema potrebe pecati babuške i deve fider gumom,štap će to sam amortizirati. Zdrav najlon kao predvez u debljini 0,14 ili o,16 mora vući van tu ribu. Štap ti je već dosta jak i ako staviš i fider gumu nećeš moći realizirati sve udarce jer vjerovatno neke nećeš ni vidjeti u zavisnosti kako riba uzima mamac  :hi:

kawasaki

Hvala pajdo.
A jel uni cvor i najlon ne rezu tu gumicu?  :hi:
Brzi od Bolena.

pajdo77

Ma ne oštećuju fider gumu. Jako je to čudo.

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

mikac

Evo kako sam ja to slagao sa gumom od 0,8mm jer tanju nisam imao  :nono:. Ali sam ja to radio na laganini feeder sistemima gdje mi je osnova 0,16mm na picker štapu i jednom ojačanom telemečeru a predvezi so..0,10-0,12mm
Hodam polako, ali nikada unatrag.

madmax

Evo čovjek malo nešto objašnjava

pajdo77

Volim pecati feeder tehnikom al je to postao skup sport. Kad se sjetim koliko hrane bacim za primamu,pa crvi,aditivi. Nakupi se toga po izlasku. Što upecam to vratim tako da plaćam samo zadovoljstvo. Jedina utjeha je da ako pogodim mjesto i hranu peca svake dvije minute a kako u ovoj Dravi ribe nema bar se čovjek malo izrita imajući ribu na štapu pa makar i bijelu

madmax

Može se hrana svesti na neki minimum, dok udice i to ne bih štedio

pajdo77

A moraš ju dovuć na hranu,početno hranjenje sa većim gabaritima hranilice a onda ju manjima zadržavati na mjestu. Dvadesetak kuna dođe po novom hranilica.šta ih je problem posijat na dravi par po pecanju? Ma kažem skup sport,hrane,crva,aditiva bacim u vrijednosti jedne Rapale.

madmax

A što je to jedna rapala?? :laughing7:  :laughing7:

dravski pecaros

Ja sam planirao sebi uzimati fidere i malo se sa tim zezati ali kada sam sam vidio cijene hranilica,hrana i toga odustao sam...
Ja šarana pecam sa 50-70 kg kukuruza cijelu godinu to ne izađe oko 180-200 kuna a za Fider to potrošim u dva pecanja

madmax

Možda i u jednom pecanju, ali taj osjećaj s toliko finim priborom kao što je match i feeder, ne može se mjeriti

pajdo77

Feederisanje je dinamična vrsta ribolova. Kad legne riba na hranu uzima u propadanju,peca svake dvije minute. Ako i ne peca onda je pitanje zašto je tome tako pa skraćuj predvez,mjenjaj udicu,kombiniraj mamce. Uvijek se nešto dešava. Mene čudi da se kod nas ne peca više tom tehnikom jer još ima bjele ribe za razliku od ostalih vrsta. Pecanje mrene posebna priča,onakvog borca loviti ovom finom tehnikom je doživljaj ajme.