video klipovi o lovu smuđa .

Autor dus, Travanj 22, 2013, 21:36:28

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

Sg.Pepper

Ovaj lik mi je legendaran, djeluje nekako umirujuce 😁
dec d vej aj lajk it....

pajdo77

Ima dosta tih Njemačkih videa na temu ribolova smuđa i to jako dobrih. Dobri su mi oni sa Ditmarom,hebiga prezime mu zaboravio. Tip dosta objašnjava a često koristi i drop-shot tehniku pa se i tu može nešto vidjeti

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

feco

BRZO I BEZ VEZE

pajdo77

Tako je Feco,ima hrpa videa sa njim

Poslano sa mog ASUS_Z00ED koristeći Tapatalk

SMT

Pratim malo njihov način ribolova...

Japanci mnogo pribora rade samo za njihovo tržište... Kao sto je ovaj Vivo... Vrhunska motka uz specifičan način vodjenja...

Na sajtu prodavnice-uvoznika “Mida group”, svašta nešto može da se nađje... Graphiteleader, Major Craft, Sunline, Apia, Zetrix, renomirane kuće pojedine stvari samo za njih rade...

pajdo77

Pogledam deset videa dnevno sa Rusima u glavnim ulogama u ribolovu štuke i smuđa varaličarenjem. Dobrih 80% njih peca sa štapovima čudnih imena. Kupljenih na Aliekspresu kao i gume te vobleri i da se razumijemo uredno love na taj pribor krasne i kapitalne primjerke. Ostalih 20% lovi na pribor kakvog se ne bi postidio niti neki kraljević a tek motori i čamci  :eek:. Yamahe i Merkuriji od 140-150 hp i čamci poput onih Američkih sa pun klinac pregrada,tapacirung,komore sa vodom za čuvanje ribe i takve stvari. Jedino me buni kod svih zašto imaju po dva ekrana sa sonarima? Ne razumijem se u te stvari ali nije li dovoljan jedan. Još te ekrane podjele nekako po pola pa tu ima slika njima pred nosom hrpa jedna a svaka pokazuje nešto drugo. Šta oni tu vide i kako se snalaze bog dragi će ga znati. Uglavnom ima se šta pogledati kod njih,meni interesantno kad love na svoje ručno rađene varalice,love isto uspješno kao i na neke renomiranih proizvođača a u dosta slučajeva i uspješnije,na Mandulu npr. samo ne znam postaviti video pa ćete za taj doživljaj biti uskraćeni  :stripii:

SMT

Tih 80% peca i uživa u bogatstvu prirode i ribe koju imaju i bas ih briga... Mislim da nisu ni svesni šta poseduju... Opet ovih 20% na to sve još nadograde i taj pribor koji oni hoće... Gledam taj graphiteleader vivo, oni su ga od Japanaca tražili da bude takav i takav za dzig na Volgi isključivo...  Taj štap možeš da kupiš samo kod njih, naravno regularno u prodavnici... Nasi kanali za dolaženje do pribora, testiranje nečega su, ufff muko moja... Nažalost, napaćeni smo i slabo plaćeni... Još gledamo da nam komad pribora traje “za života”, moramo... Nigde “ prispeli” nismo... Ali dobro, pribor ne lovi...

Njihov( ili nečiji) način vodjenja dziga je takodje vrlo zanimljiv...

pajdo77

Pogledaj bilo koji Njemački video klip o jiganju i vidjet ćeš isti način

mossi

Uff.. kako se lepo vidi uzimanje na pedeset i kojoj sekundi!  :icon_thumright: :ok:
Sisačka škola plus Rusko vodjenje jiga.  :stripii: :headbang:

SMT

Citat: pajdo77  u Svibanj 29, 2019, 07:19:51
Pogledaj bilo koji Njemački video klip o jiganju i vidjet ćeš isti način

Da da... Mnogi...

maverick

" Ruski jig" je hebena tehnika...kontakt s varalicom je odličan, strunu kupiš uvijek rolom i u propadanju je po meni zategnutija nego kod odizanja štapom...Ja kombiniram s nekim svojim prezentacijama...tako da recimo dio odignem rolom...a dio puta predjem lagano motajuci malo iznad dna da ide jig....Jedna od ubojitijih tehnika vodjenja....S tim da kombiniranje...konstantnog vodjena...i odizanja na mjestu gdje očekujes udarac bas cesće donosi udarce nego klasični jig stapom
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

SMT

Citat: mossi  u Svibanj 29, 2019, 07:25:12
Uff.. kako se lepo vidi uzimanje na pedeset i kojoj sekundi!  :icon_thumright: :ok:
Sisačka škola plus Rusko vodjenje jiga.  :stripii: :headbang:

Kakav “pec”, a? Kako štap javi...

pajdo77

Zato ja peglam samo na drop šot,tako mi je olovo uvjek na dnu,struna utegnuta,silikon nikad u mulju ili u blatu a laganim pomicanjem vrha gore ili dolje određujem visinu silikonca od dna. Kao drugo mogu se zadržati u zoni očekivanog udarca vječno titrajući silikoncem što na klasični jig nije moguće. Davno sam vidio prednosti drop šota u odnosu na klasičan jig i ne mrdam od njega,nemam čak niti jednu klasičnu jig udicu u priboru. Ja sam se tu našao i ništa više ne eksperimentiram.

mossi

Nisi ti džabe šaptač smudjeva!  :clap2: :ok: :notworthy: :hi: :occasion14:

pajdo77

Tko nije neka se oproba u drop šotu,ništa ga ne košta a možda mu se i svidi tehnika kao što je i meni. ne moram više imati sto kila olova u različitim težinama jig glava,bacam na jednom mjestu sa glavom npr 18 grama,maknem se pet metara dalje kad tamo sad ta ista glava ili pre teška ili pre lagana pa ajd skidaj i stavljaj drugu i tako kad god se pomjerim,pola dana samo pipam koja težina glave odgovara za koji komad terena i gubim vrijeme. Ovako stavim valjkasto od 25-30 grama i pokrivam cijeli teren,posebnim vrtilicama za drop šot pomjeram olovo po fluorokarbonu bliže ili dalje od silikonca tj želim li da mi bude u startu bliže ili dalje od dna a onda vrhom još kordiniram šetnju tog istog gore ili dolje nad dnom,hebiga pokrijem pol metra visinske razlike a olovo mi dolje,struna utegnuta,silikon ne propadne kao kamen već stoji na toj visini koju ja želim. Na kraju krajeva tim načinom imam i više udaraca i ribe što je bitno. Ne moram ljevati udice,kad se klasični jig istupi ili baci sa olovom ili ponovo topi,ovako mjenjam udice oćeš duže,tanje,oblik kakav želim,od smuđerica do udica kratkog vrata,sve mi odgovara. Puno prednosti a mana još nisam našao.