Shimano Twin Power

Autor TonyC, Studeni 19, 2012, 10:22:25

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

dravski pecaros

Pitam jel ja imam Stradic 4000 FL i mogu reći da meni osobno po snazi kada vuče teret 30 g ništa ne zaostaje za TP 4000 PG 2015..

Baš me zanimalo jel imati imaš taj FL ili novi

ossa

Dravski. Ne zaostaje stradic , jednu dve sezone i onda pocne da se klima... imao sam i pecao tako 25-30g glave, posle 10 ribolova, masina je dobila sve moguce luftove. Od onda stradic sw , pa twin sw. Pitaj tunju kakaw mu je TP SW PG 6000 , sada ga koristi 2 ili 3 sezone.to obican twin moze da izdrzi ali jako jako tesko. Ne kazem da je nemoguce, ali je tesko.
Pecanje na kamenu, debeli predvezi 0.50 i deblje strune... tezak teren.
Ovakve varke da ne spominjem.

Sa stradic sw , twinom sw i stelom sw nema problema posle 2-3 sezone teskog ribolova. masina kao nova i dalje.

Njih mogu da razjebu samo ovi sto pecaju mladice na drini.
Naidju krize, drukcije grize...

dravski pecaros

Ma nisam ni mislio za to da može služiti a ja to ni ne koristim jel sam sa obale ...

Čisto kažem da je meni taj Stradic 4000FL jako dobra mašinica a cijena nije bila ništa posebno 170-180eura ..

A čujem da ovaj novi nije baš pokazao Kao FL serija zato pitam 

DJ17

Iskreno što se tiče FM u uporedni sa  FL jeste losiji( koristio san FL pa mogu uporediti ) moj FM je što se tiče liftova za sad odličan, utegnit nakon  1 godine korištenja, ali masinica od početka ima čudan zvuk, šišanje... 50% rolni su mi Penn Spinfisheri(par komada) a druga polovina su mi Shimanke Nasci,Strdici... nista vrhunsko al prilike su takve bile... sad bi se počasti bar jednom pravom a TP mi dugogodisnja zelja, od malih nogu se bavim pecanjem i puno love sam utuko u takmičarski ribolov plovkom, sad više nemam vremena za taj vid ribolova, sve mi stoji od štapova od 3m do 8m sve setovi po par komada,bolognesa pa do šteke. jbg.sad kupujem varalicarski pribor, a TP bas želja...

dravski pecaros

Ma TP je vrhunska mašinica i mislim da dalje od toga nema potrebe osim ako imaš želju i viška  novaca  :uf:  :stripii: kao ja pa uzmeš Stellu..

Ovo za Stradic FL i FM mi je drago da si dao informaciju iz prve ruke ...

Sretno sa TP...

DJ17

Ekipa jel sam ja toliko lud ili sta je! Ne znam da li neko ima ovaj TP pa da mi objasni ili je vidio uzivo.
Znaci na stranici od Kapitalca Shimano Twin Power XD FB 4000PG mi izlgeda crne boje, dok na stranici Fishernator Twin Power XD FB 4000PG izgleda plave boje? U cemu je fora i kako zapravo izgleda...

SMT

Mislim da nije crne boje... nego ta neka plava sto vuce na crno, kako god to sad zvucalo bzv... u odnosu na prethodni model je tamniji.. ali  ne bi trebao biti crn crn...  mislim samo, nisam ga video ako pricamo o ovom zadnjem modelu... i ako sam ja dobro citao i prevodio...

I nesto je skuplji od FE i nesto laganiji...

DJ17

Da nesto je skuplja u odnosu na FE,
Kapitalac  482,50€
Fishernator 406,50€
Nisam naso jeftinije...
Lomim se di da narucim, u Kapitalcu je skuplja ali je u RH, vamo je jeftinija ali je u Austriji, mislim za nedaj Boze neke reklamacije itd.

dravski pecaros

Ovo u kapitalcu ti je najnoviji model on je tamnije boje ....

Meni osobno je ljepši od FE modela i nekako elegantniji

Sg.Pepper

https://www.tackle-deals.eu/SHIMANO-Rolle-Twin-Power-XD-FB-4000-PG
Evo ako je to ta nova ispod 400€ posalji upit kada ce ih dobiti, ako ti nije hitno naravno
dec d vej aj lajk it....

SMT

Kako sam prvobitno hteo XD model, a nisam imao strpljenja cekati, odlucio sam se za FE. Vise nego zadovoljan za ovo kratko vreme.

Ukazala se prilika i za XD u varijanti PG. Odlucio sam otudjiti jednu svoju koriscenu masinicu i u  tim ubacoti XD FB varijantu... Naravno i ovde ce ici T knob umesto kugle...

Imacemo uporedni test sa vode FE vs XD... Od ove druge ocekujem vise tj da tu razliku u gramima osetim u ruci... Deluje mozda beznacajno ali na stapove od 120g, trebalo bi da se oseti... pored knoba, dobice i jednu finu šarenu strunu iz Japana...

Danas samo u kutiji, vrlo brzo je na vodi... pa neka se pokaze...

Sent from my iPhone using Tapatalk

DJ17

To te pitam bato, VRH... sad konacno narucujem i ja... fino ce to bit uz FE pa cemo usporedit utiske...
Jesi uzo na Digitaki ili kod nas, kolko je zetona?

SMT

Masina je iz Austrije.  Nekim kanalom je dosla do mene. Cena je 380€, na mojoj adresi.Sto bi ispalo da me je on kostao nesto manje od FE iako je izvorno skuplji 30-50€... Da kazemo, korektna cena.

Knob je od stelle 4000 FJ( crni), on je negde 35-40€.. Svakako nije obavezan ko voli kugle...

SMT

Tu smo... iz nekog ja mislim neutralnog ugla, jer nemam posebne simpatije prema TP... meni to ko golf-dvojka, spor, radi i ne kvari se... Kupis i celu karijeru, nemas problem!

Vise sam za Alfe i KTM-ove :hi:

FE deluje ozbiljnije, robusnije, jace, sigurnije, itd itd ... I da ga ne hvalim vise, deluje kao masina koju ce 80% ljudi pre da kupi u odnosu na XD kad udje u radnju... Proverena stvar, sta tu pametovati... Naravno i tezi je...

XD deluje plasticnije, drugacijeg rada( jednako tihog), vizuelno kao manji( verovatno zbog crne boje mrsaviji ili moje dioptrije). Glatko i savrseno radi... i naravno, osetno je laksi... Podesca me na Vanquisa, samo sa mnogo mocnijim ili jacim prenosom. Ja verujem nepoderivo, kao i FE. To je to.

Ja cu svakako vise koristiti XD, pa cemo znati vise o njemu. FE za neke extremnije situacije... dve su stvari zbog kojih bi se odlucio za XD.
Meni se kao koncept vise dopada , ka naginajanju na lakocu... Nije to ni bitno ali mi je i lepsi...

To su dve stavke zbog kojih bi ga pre kupio. druga uopste nije bitna( lepota)... 

ossa

Kao da pitas majku koje dete vise voli?
 :toothy9:
Naidju krize, drukcije grize...