Na pecanju sam

Autor toktiz, Travanj 27, 2013, 08:01:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Ja se sad vratio. Feeder od pola sedam,jedna tužna ribica. Nema nikakve aktivnosti na vodi. Jučer i danas ja nisam vidio da se bjela pojavila na površini a o nekom raubu da i ne pričam. Mrtva voda. Hrani ovim,onim,mješaj u hranu šta mi padne na pamet,dodaj aromu svakaku. Ko da kreč bacam a ne hranu. Nema tu kruha do polovine svibnja ako to gadno ne ugrije.

Poslano sa mog SM-A202F koristeći Tapatalk

KoDar

Koja je voda u pitanju?

pajdo77

Donji grad ako je pitanje za mene

KoDar

Da, Pajdo, to sam i mislio, ali da Te utješim, ima nas još koji smo malo ribe vidjeli i uhvatili malo ribe. Mislio sam sutra u Vladislavce, ali mi je nešto iskrsnulo kod kuće, pa ne mogu ići. Ipak, mislim da ništa ne propuštam. Nikako da se vrijeme stabilizira. Ali, nije sve do vremena, gledam na YouTubeu Ruse kako pecaju, i kod njih je voda hladna, vjetrovito, ali pecaju silnu ribu. Kod nas je, izgleda, nešto drugo u pitanju. Možda da se otvori nova tema o toj problematici?

šajzika

Po nekom mom mišljenju,  uopce ne vidim da cemo imat ribu po ovom vodostaju.
Kad bude visok vodostaj,  pajdo kuka i place a znam da lovi, lovim i ja. Riba dodje ,nest se događa.

Po ovakom vodostaju i dubini Drave, cudi me uopce da i ima negdje ribe

Da imamo dubine 3 4 i vise metara, nekih prirodnih prepreka  uvjeren sam da bi se i riba zadrzavala.

Ovako s ne vadjenjem pjeska i "kanaliziranjem" Drave u neki ravan tok s monotonim dnom za ribu,  mislim da se nećemo dugorocno usreciti.

Kak sam i na pocetku napisao, samo moje neko mišljenje.
Audentes fortuna iuvat

maverick

Mislim da to nije samo tvoje misljenje...dodao bih samo da zatrpavanjem...dobijemo i neku plitku i brzu vodu koja je jos veca prepreka...Lijepo se počelo s revitalizacijom ...bilo tih par projekata poput Halaševa...jbg...sve je beskorisno...i kanal da prokopaju kad je vani plićak od desetak cm...Bojim se da tu ni nadlezni ni zeleni u neko skorije vrijeme nece napraviti puno. Realno da sad krenu kopati tesko da ce ga izvaditi toliko koliko treba. Kod novog mosta kopaju...dvije godine...nije se plaza mrdnila deset centimetara. Na obali su planine od pijeska a tok ne okrznut...Mozda da dodje neka velika voda...ali imali smo prosle godine proljece i prvi dio ljeta, nije bas bilo mjesta za kupanje...pa opet nije bas ni otisao sav pijesak. Nisam pametan... :dontknow:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Ne znam koja je dubina vode uzvodno od mene,tamo od kompe pa prema Karašici ali kod mene nije svagdje plitko. Ja sa veza na ovaj vodostaj izveslam 10-ak metara na vodu i meni hranilica od 100 grama+hrana propada po pet sekundi. Dakle nije baš da se vidi dno. Potez kožara-flotila sa baranjske strane na ovu vodu mora također bit pet metara. Dakle ja dubinu relativno imam ali ništa od ribe. Prije kad bajin krene uz šporanj od flotile prema Javoru kamen na obali mokar kao da su ga valovi zapljusnili. Sada je mrtva voda. Jel još hladna pošto su jutra bila do malo prije u minusu,mrijest ili nešto treće ne znam. Znam da u dva dana nisam imao dva pecanja a kad tako loše peca na feeder gdje bi svakih par minuta trebao imati pecanje šta nas tek onda čeka pri pecanju soma,šarana,smuđa? Ne vuče na dobro nikako.

dravski pecaros

Kada Dunav ode gore 3-4metra
Drava Osijek na +200-250
Drava Belišće na +350-400

E onda možemo pričati o protoku ribe a ovako pušing rođom :occasion14:

Mornar Popaj

Svim ljubiteljima ribolova, prirode, dobre kapljice i društva, želim sretan i vesel 1. maj - praznik rada. Pozdrav sa Dunava i bistro svima koji pecaje.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

alexdja

Svaka čast!

Za sve ukupno!

Nema više divljeg bučka. :no:

dravski pecaros

Zora rudi nedjelja se budi

pajdo77

Nečija krava će krepat čim je na danjašnji dan dobro vrijeme. Inače većinom zahebe roštilj i boravak na otvorenom.

hranki

Pajdo jel to neko takmičenje kod tebe :clap2: