Yamaha F25

Autor maverick, Travanj 28, 2013, 20:52:23

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

cvajtake ne računam  :no:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

ibro dirka

Baš me zanima kolika bi potrošnja bila na 2000 obrtaja...

maverick

ZNaci konstantan napredak je kod 2t motora...e tec je tu dosegao poprilicno uz izvrstan marketnig...tohatsu tldi...je nesto cak tehnicki i napredniji zbog tlaka goriva i ekonomije...i ako pogledate na moru gdje je veličina motora puno puno vec u prosjeku nego kod nas, mahom preovladavaju cvajtaci s direktnim ubrizgavanjima....upravo iz razloga koje je i rap naveo kad je kupovao motor...ne samo potrosnja vec i odrzavanje, jednostavnost itd itd...moje osobno misljenje da ovi novi nisu dugotrajni kao stari ali i to je zanemarivo s obzirom koliko sati radimo godisnje...Meni se opet čini da suzuki uspijeva pogotovo u manjim motorima biti najekonomicniji ali on je i zacetnik direktnog ubrizgavanja ....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alex7777

mislim da ovo sve govori  :takoje: jedino ako nije montaza  :stripii:

mossi

Rap

Citat: ibro dirka  u Lipanj 14, 2016, 19:32:42
Baš me zanima kolika bi potrošnja bila na 2000 obrtaja...

Evo po testu neke uspredbe na 2000 cetverotaktni i dvotaktni

mossi

Pre dve godine meni porasle skoljke nas trojica u camcu uzvodno pun gas 12km/h (F25)  :uf:

maverick

Za najbolju ekonomicnost je ovako kao sto je Rap zamislio...prikolica...malo na more...koji vikend Dunav...Drava...i opet gore...svi zaborave da je ekonomicnost osim izbora plovila, adekvatnog motora...uz maksimalno odgovarajucu elisu i jos sto drugih sitnica...od stanja dna ...pa do drugih detalja i na kraju lagane ruke, isto tako nekom je to apsolutno nebitno i opusteno koristi plovilo bez opterecenja...jbg , nismo svi isti...ja i punta 1.2 vozim na plin  :stripii: :stripii:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

U mom slucaju je gustanje i provod jedan od razloga kupovine ovakvog broda.Neke stvari se trebaju izuzeti od stalnoga racunanja i preracunavanja.
Nautika ima taj predznak koji je samim nazivom svojevrsna ulaznica u nesto sto se vise placa i vrlo cesto suludo neopravdano.Vise je uglova iz kojega ju mozemo pratiti jer ovisi da li je na prvom mjestu ili je tu radi pratnje,bilo to pecanje,rentanje...

Josip

Citat: mossi  u Lipanj 13, 2016, 09:28:30
Citat: Josip  u Lipanj 13, 2016, 08:54:16
Mossi jesi  imao takvih problema i ljeti i kako si ako jesi rijesio problem? Pitam zato sto mi se desilo vec dva puta da  poslije duze voznje od recimo 20 i vise minuta u full gasu i pokušaja paljenja nakon 10ak minuta moram potezat nekoliko puta (čitaj vise od 10x). Inace motor na hladno pali od prve isto tako kod kracih relacija i cestih paljenja nemam problema, jedino kod duzih relacija kad se motor ugrije. Vodu dobro baca tako da nije pregrijan. Ako netko ima ideju.....

Da taj problem je univerzalno letnje/zimski.
Ako imaš ručicu stvar je jako lako "rešiva": Nakon što si pokušao da upališ motor i nije upalio iz prve, ne pomeriš gas za malo nego na više od pola pa sve do max videćeš sam, povučeš poteznicu i kad kresne smanjiš gas. Inače možeš da povlačiš poteznicu do zore što može biti baš traumatično.

Hladan pali ko mina, a dobro zagrejan ali posle 10-15 minuta ne ..  :icon_scratch: :tongue3: skroz zanimljivo.
Ali ja se oko toga ne nerviram jer samo malo više dam gas i opet pali ko mina.

Meni je problem jer su mi komande i gas/"saug pločica" na 3m od motora, a imam ručni start.
Pa kad neće da upali a moram da podignem gas moram da odem do komande,
a kad upali moram opet da požurim da se ne dere pod 50% gasa.
Zato je ručica u ovoj grešci zakon.

Moja Yamaha je iz 2008 mart. F25A(MHS)
Bio sam na vodi u utorak i isprobao ovako kako si rekao i pali iz prve, samo malo više gasa nego inače i upali bez problema....hvala na savjetu!!!

mossi

nele01

Novi model 25 hp. Navodno je teska 56 kg, nema vise karburator,  sad je injection.

mossi

Extra izgleda ova nova F25! Kako su uspeli da skinu 20kg ?!  :eek: :sha:

Videćemo kako će se pokazati u eksploataciji.  :baba:

mossi

Evo malo exploatacije! Dobra za otić po drva.  :icon_scratch: :BangHead: :BangHead: :BangHead:

mossi

U poslednje vreme sve su reklame za tehniku i automobile ošle u qrc.

Reklama za auto 25+kEura .. IMA ODLIČNU MULTIMEDIJU!

Nekada se auto kupovao: ima McFerson vešanje, motor dve bregaste 220hp, ABS, 6 jastučića ...
A danas je najbitnije da ima dugme za upaliti auto i bluetooth.  :BangHead:

Kakva je to qrčeva reklama za vanbrodski motor?!  :uf: :uf: :uf: :uf: :red-card: