koja je ovo riba

Autor tomk, Svibanj 11, 2013, 13:25:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

twister011

Pa jeste keciga iz istog roda, ali je daleko manji rodjak. Nekada je bilo krupnijih komada, ali su i tada komadi od 3-5 kg bili pravi kapitalci. Moruna je nekoliko storina puta veca.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Ke%C4%8Diga

Kugla

Koja veličina te što si uhvatio Zvona?

Kugla

Ja ju isto prvi put vidim ili me sječanje ne služi

twister011

Ima ga po dunavu. Da se uhvatiti i na gume. Najcesce dodje na glistu. Kod nas bi trebalo da je zasticen, koliko mi se cini :icon_scratch:

zvona

kugla oko 20cm su bili..na glistu došli..to je iz slične porodice kao smuđ? zanimljiva riba..dali može velika narast?  :icon_scratch:

zvona

znači do 1kg veliki vretenar.. 1.uhvatim ,pustim..zabacim 2.ponovim radnju..zabacim 3 lupi..i onda sam zadnjeg odneso 5-6m dalje i bacio u vodu..cjela obitelj je bila na gozbi kod mojih glisti..   :toothy10:

alexdja

U Srbiji su sve ove vrste u trajnom lovostaju...

Kečiga nije...
       Nema više divljeg bučka. :no:

zvona

kod nas je za kečigu lovostaj od 1.03-31.05.. za  vretenara naznam

alexdja

Kod nas lovostaj na kečigu 15.04.-31.05.

twister011

Sramota je da nije u totalnoj zastiti bar jedno 10ak godina. Em ih nema, em su komadi koji se ulove nedorasli.
Mada, i da je zasticena ne bi imalo efekta. Na pijaci u svakodnevnoj ponudi, ne u ribarnicama vec od "alasa", po gajbicama, em zabranjene, em primerci koji je jos deklarisu kao mladj :angryfire:
Slikao sam sarane od 50 do 100 gr, pune gajbe. Somove od par stotina do kilo, iznose svaki dan. Smudjeve takodje :angryfire: Nikada ih niko, ni opomenuo nije :angryfire:

alexdja

Ovo za kečigu podržavam, da se ostavi na miru duže vreme (samo znam da je neizvodljivo)...

A ovo ostalo, jbg stara poznata priča...

mlb

I ja sam dva puta uhvatio tu ribu kod nas na dravi , stari pecaroši kod nas ga zovu smuđ kamenjar!

alexdja

Smuđ kamenjar je nešto drugo, bar kod nas...

Ovo: