koja je ovo riba

Autor tomk, Svibanj 11, 2013, 13:25:39

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

tomk

Kolega prije koju godinu,ulovio par komada na DUNAVU,SAD JE UHVATIO U BOSUTU!mISLIM DA JE NEKO NA VUKOVIMA REKAO DA JE TO NEKI AMURSKI NEŠTO!

retfala

Mornar Popaj

Amurski čebačok ili bezribica. Alohtona riblja vrsta koja se prema zakonu o športskom ribolovu ne smije koristiti kao mamac ni živa ni mrtva
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.

mlb

Nisam to znao  (da se nesmije pecati na nju), al da je ima ko pljeve to znam jer mi se često znala nakačiti na bolonjez kad kandžijam bijelu ribu!

smudjoslav

...nije ova ribica amurski cebacok!!!

čikli

twister011

Glava kao iz porodica mrena, krkusa i sl. Bolje da je bocno slikana

tomk

tako je ,ima usta prema dolje kao mrena ali bez brkova!To je ulovljeno u dunavcu kad sam deveriku pecao,a neki dan je kolega ulovio istu taku u Bosutu!

tomk

Našao sam negdje na forumu popis riba iz dunava,pa mi ovo liči najbolje!samo ja nisam primjetio brkove! Romanogobio albipinnatus (Krkuša belorepa)

Juzba

ima je i u Savi, mislim da je i tvoja imala brkove, nisam ju dugo vidio, zadnjih godina je prevladao glavoč
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

ljuska

kopirao sam sliku i uvečao i čini mi da se vidi brčić tako da sam 99,9 % siguran da je krkuša a neki je nazivaju i grundl

davor99

I kod nas na Dravi tako čiste udice da je to milina kad te napadnu gori su od sunčanica.
Vodite ljubav, a ne psa

davor99

Kod nas ih zovu "Pesjak" inače odličan keder za smudja i štuku
Vodite ljubav, a ne psa

smudjoslav

...kod nas je neki zovu i krkavac... :icon_biggrin: :icon_biggrin:...A ima ih i na ovom forumu pa ce se javiti... :toothy10:

Lomnica_city

Pune Morave toga, zovu ga govedarac...