KALUPI i posude za livenje olova

Autor mossi, Svibanj 15, 2013, 22:39:53

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

A jbg olovo je desetak kuna...kako god okrenes...a pronjuskaj malo po stranici imas kalupa bez ruckih za sitnu lovu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

KvacakZu

Zagor

Od prijatelja sam nabavio onih vulkanizerskih pločica. Neke su od olova, a neke od cinka. Znam da mali dodatak cinka u olovo pospješuje da se odljev ljepše i pravilnije odlije.

Sada razmišljam kako je cink lakši od olova za nekih 40% izliti par glava od čistog cinka da bi dobio lakše glave.

Jel probao tko to?
Bolje golub u ruci nego vrabac na grani!

rj

cink moraš autogenim aparatom topit 420"
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Zagor

Ja koristim brener za letovanje. Stari mi limar pa uzmem od njega. Znam da Kalaj cink:olovo 40:60 do 50:50 se topi bez problema. A sad cisti cink nisam probao.

šajzika

Audentes fortuna iuvat

Zagor

imat ću za okrugle, a ovo bi primjenio za erie glave za štuke, a njih najmanju imam 10g, tako da bi u taj kalup sa cinkom bila oko 6g i lagano fino propadala  :laughing7:

šajzika

Audentes fortuna iuvat

Zagor

No

:hi: Jel zna netko  gdje bi se mogao kupit komad cinka. Trebao bi si napravit cink protektor za pentu. :uf: Lakše mi to napravit neg tražit gdje ima baš takav model kakav mi treba.  :stripii:  :stripii:

Zagor

pošalji mi na PP adresu, pa ti pošaljem  :icon_thumright:

No

Hunter

ja picim u velikoj serpi,vatrogasne rukavice,maska...proturio oko 5-6 tona zadnji par godina.ispod bar 1000 kom bilo cega ni ne palim vise,a kad palim onda gori!(mamu im ..... cigansku! :director: )

mossi

Zagor