Tiger Shark by maverick

Autor maverick, Svibanj 23, 2013, 20:39:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Ipak sam godina proveo kod oca u autoservisu  :icon_thumleft:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

alexdja

Mene bi to koštalo minimum 50€ (ako ne i više)... :evil6:
       Nema više divljeg bučka. :no:

maverick

Danas smo spustili sharka na mjesto gdje treba i biti  :thumbsup: a sad zanimljivosti vezane uz autonomiju i potrošnju...samnom i tonyc uzvodno na 5200 okretaja imali smo potrosnju od 5.5 litara na sat...sto je s obzirom da se motor vrti nesto sitno preko 6150 okretaja trebalo staviti elisu bar pola ako ne i cijeli pich vecu...

Otisli smo do belišća i natrag...kad se preračunamo ispadne s rezervoarom od 25 litara izadje oko 120 kilometara, od toga pola uzvodno a pola nizvodno...na 42 km smo potrosili 8,6 litara...s obzirom da je čamac čist, ali zato sam poveo tonija da glumi ljigu ( i alge) :icon_biggrin: , a tezak je 76 kg...i s obzirom da ce i nesto veca elisa kompenzirati povecanje potrosnje s stajanjem čamca u vodi....vise sam nego zadovoljan

I sad su samo smudjevi u problemu  :icon_biggrin: a ja cu polako i neoptereceno  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

I dalje stoji ponuda za elisu!  :icon_salut:

Greys

Mi idemo u utorak za Sombor, ako treba šta  :icon_salut:

maverick

Jeli ti elisa na motoru ili je imas u rezervi...ako je u rezervi salji po greysu, ako je na motoru...na vodi cemo isprobati  :icon_biggrin:

mossi

maverick

Onda cemo to uz rakiju na vodi  :icon_biggrin: kazem...trebao bih spustiti 200-300 okretaja...ali vidjecemo kako ce se sve ponasatai dok malo odstoji u vodi  :thumbsup:

Kugla

Eh susjed najlakšeg forumaša si poveo, nije ti to mjerilo, u čamcu am trebao biti ja pa bi onda znao pravu istinu.  :icon_thumright:

maverick

Bas...sad se sjetih...mada mogao sam i greysa...i on ima kilograma kao kanarinac  :icon_biggrin:

mossi

Pošto na žalost imam dosta iskustva sa ljigama, algama, školjkama i ostalom vegetacijom na čamcu,
mogu samo da kažem da performanse čamca koji je inače na granici optimalnosti u odnosu na motor/elisu,
pad performansi zbog algi može da ide i do 50%  :icon_geek: :violent1: :BangHead: :crybaby2:

Tako da jedan čovek od 75kg (ako je to uopšte čovek, više dečko, što bi rekao Kugla) nikako ne simulira
ozbiljnije opterećenje izazvano vegetacijom na tabanu čamca.

Prvi ozbiljniji znak drastične vegetacije je problem sa izglisiravanjem.  :icon_scratch:

maverick

Ja drzim čamac u živom toku...toliko često ga koristim da ni na jednom plovilu nisam imao nikad problema s algama...pa ne vidim razlog ni da imam na ovom, nikad mi ni jedan čamac nakon spustanja u vodu i nakon pola godine nije gubio na brzini vise od 1 km na sat...o izglisiravanju da ne pricam... :icon_biggrin: pogotovo sto sam na ovom odradio zastitu na nacin vise nego odlican.... :thumbsup:

Greys

Citat: maverick  u Lipanj 22, 2013, 21:38:36
Bas...sad se sjetih...mada mogao sam i greysa...i on ima kilograma kao kanarinac  :icon_biggrin:
I još dođeš u moj kraj i nejaviš se  :nono:

maverick

Ma isli vagati potrosnju..pa jos malo pa jos malo i do vas...nije bilo planski

maverick

Malo se bavio testiranjem potrošnje  :icon_biggrin: Drava 29 km....do Kazana i nazad...15, 3 litre...kome se da izracunati koliko je to km....s punom ratnom spremom....