Tiger Shark by maverick

Autor maverick, Svibanj 23, 2013, 20:39:06

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Juzba

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

maverick

Da bi bilo kvalitetno, a tako i treba i tri antialgina minimum..kad tako stavis onda traje puno duze i imas u konacnici manje troskove
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Juzba

to ti je prvi put da premazuješ čamac

maverick

Ovaj da...do sad nije bilo potrebe jer je bio stalno na prikolici a sad ide stalno u vodu
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Hempel prajmer 2x je ok, antialgin ide u2-5 slojeva   :thumbsup:

Juzba

ma u redu je za prvi put, to je normalno

maverick

Kod aluminijskih čamaca i kod plastičnih prajmer ima malo drukciju vaznost....kvalitetna zaštita pajmerom kod plastike je ustvari antiosmotska zastita i može plovilo doslovno ostaviti čitavo cio životni vijek kao novo ...zato je potrebno biti uporan kad nanosis prajmer  :icon_biggrin:

Darko

ja sam isto namazao prajmer x4 , a antialgin x3  :icon_thumright:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

maverick

Evo sad ce treca ruka antialgina...vise sam se pokocio...farbam iz kanala u garazi...psihijatrija je nula za ovakav nacin posla...tonyc je kao i obicno glumio neki nadzor...izgleda da se previse druzi s retfalom, koji ni ne dolazi par dana dok se takvi poslovi ne zavrse  :toothy12:

jura

Ja danas nisam mogao juće sam se isforsirao sa savjetima  :icon_biggrin:

maverick

Hvala svima koji su me u ove dane dosli zahebavati..oduzicu vam se  :toothy12: a evo jedna jednostavna uputa kako sta treba

http://www.ts-color.hr/images/heder.jpg

Površina kod novih čamaca često je masna, onečišćena smolom i voskom. Onečišćenja morate odstraniti prije zaštićivanja bojom, a za to je najbolje koristiti HEMPEL'S DEGREASER 9961.
Prije svega provjerite je li čišćenje ispravno, što ćete najlakše napraviti ako površinu poprskate slatkom vodom. Ako se pritom stvore kapljice, čišćenje treba ponoviti! Nakon toga očišćeni gelcoat lagano izbrusite da površina poprimi mat izgled. Slijedi otprašivanje i temeljito pranje slatkom vodom. Kad se površina osuši, ovisno o kvaliteti gelcoata i željene trajnosti zaštite, nanesite četiri do šest premaza HEMPEL'S LIGHT PRIMERa 4555 (250 do 350 mikrometara suhog filma).
Razrjeđuje se do 30% HEMPEL'S THINNERom 0845. Najkraći je međupremazni interval između dva premaza HEMPEL'S LIGHT PRIMERa 4555 dva sata, a najdulji 20 dana. Umjesto četiri do pet slojeva HEMPEL'S LIGHT PRIMERa 4555 možete nanijeti samo dva do tri premaza HEMPEL'S HIGH PROTECT 3565 u debelom sloju.
Najkraći je interval između dva premaza HEMPEL'S HIGH PROTECTa osam sati, a najduži pet dana. Na posljednji premaz HEMPEL'S HIGH PROTECTa 3565, a prije nanošenja odabranog antifoulinga, obavezno nanesite jedan sloj HEMPEL'S LIGHT PRIMERa 4555 u intervalu između osam sati i pet dana. Prvi premaz antifoulinga obično se nanosi kad je posljednji premaz HEMPEL'S LIGHT PRIMERa 4555 još mekan, ali se ne lijepi na dodir.
Naime, međupremazni interval ovisi o temperaturi i vlazi u zraku, debljini nanešenog premaza, broju slojeva i odabranom tipu antifoulinga. Ako se HEMPEL'S LIGHT PRIMER 4555 nanese u debljini filma 60 mikrometara, koja je uobičajena za nanošenje kistom, preporučeni međupremazni intervali pri temperaturi od 20°C su:

Vrsta antifoulinga    Najkraći interval    Najduži
HEMPEL'S A/F MILLE DYNAMIC 7170    1 sata    4 sata
HEMPEL'S A/F MILLE WHITE 7115    1 sata    4 sata
HEMPEL'S A/F HARD RACING 7648    3 sata    4 sata
HEMPEL'S A/F HARD RACING WHITE 7630    3 sata    4 sata

Nakon prvoga preporučamo nanošenje još jednog do dva premaza antifoulinga. Može i više, budući da tako znatno produžavate vrijeme u kojem je vaše plovilo zaštićeno od obraštaja.
Čamce od stakloplastike, koji su već bili bojeni i kod kojih je podvodni dio u dobru stanju, treba pažljivo oprati slatkom vodom kako biste odstranili ostatke soli i onečišćenja.
Ako je čamac već bio zaštićen jednom vrstom antivegetativne boje, ponovno koristite istu! Valja držati na umu da postojeći premaz antivegetativne boje i novoodabrani premaz određuju postupak pripreme površine i bojanja. Ukoliko je podvodni dio barke već bio obojen antifoulingom HEMPEL'S MILLE DYNAMIC 7170, odnosno HEMPEL'S MILLE WHITE 7115, samo pažljivo operite površinu slatkom vodom (ne pod visokim pritiskom!) i na osušenu površinu nanesite premaz HEMPEL'S MILLE DYNAMICa 7170, odnosno HEMPEL'S MILLE WHITEa 7115. Ako je podvodni dio prethodno bio zaštićen "tvrdim" tipom antivegetativne boje, kao što je HEMPEL'S HARD RACING 7648, odnosno HEMPEL'S HARD RACING WHITE 7630, površinu pažljivo izbrusite "na mokro" papirom 80-120. Nakon toga nanesite dva do tri premaza iste boje. U slučaju da je stari premaz istrošen, ili je ispucao i ljušti se, procijenite je li isplativije izvršiti djelomičan popravak ili je, pak, bolje potpuno skinuti staru boju. Za skidanje stare boje s plovila od stakloplastike možete koristiti HEMPEL'S PAINT REMOVER 9936 koji ne oštećuje gelcoat. S "tvrdog" tipa antifoulinga možete prijeći na polirajući, ali stari "tvrdi" tip antifoulinga treba prvo izolirati HEMPEL'S UNDERWATER PRIMERom 2603.
Na podvodnom dijelu plovila načinjenih od stakloplastike, međutim, može doći do osmoze. Najbolji je način izbjegavanja te neugodne pojave zaštita čamca dok je još nov i održavanje njegova podvodnog dijela u dobru stanju. Zbog učestalosti te pojave kod čamaca od stakloplastike koji nisu zaštićeni na odgovarajući način, ovom ćemo problemu posvetiti posebno poglavlje.

mossi

maverick

hard racing...dvoumio se s venecianijem...ali odustao zbog komplikacija zbog prajmera

Kugla

prijatelju pa što ne reće danas kad smo se vidjeli da trebaš pomoć, pa došao bi tu nema rasprave.

TonyC

Ma pusti ga Kugla , ja sam mu dosta za desetoricu ! ! ! !  :icon_biggrin: :laughing7: