Za Kuglin camac

Autor Ivan Borojević, Svibanj 28, 2013, 17:05:55

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Kad budes blize javi se  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Bok svima!
Danas Perek i ja malo crtali i došli do jednostavne varijante jer topla voda je davno izmišljenja pa da ne kompliciramo utvrdili smo kako bi trebao izgledati čamac kako je jedan stari majstor u Petrijevcima radio čikle. Biće 4,95m dužina, širina u tabanu od 0,90m pa u sredini 1 m pa prema pramcu se sužava na 0,45. Stranice 0,42m to mi se jedino čini da bi trebali malo više stranice napraviti. Po mjerama koje smo danas utvrdili malo sam se popodne poigrao sa sinom i napravili smo jednu maketu od kartona, nije remek dijelo, ali ipak se vidi kako bi to trebalo izgledati.

jura

Kugla pusti stare majstore,  napravi čamac za odraslu osobu a ne za djecu. Nemisliš valjda u takvom čamcu te širine voziti sina  :icon_scratch:, a o dunavu da i ne razmišljaš  :dontknow:

Kugla

Svaki savjet je dobro došao, pa gledam danas tu maketu i ono što smo nacrtali onako na podu i sve si kontam da je malo širi i da su stranice više, a nismo još ništa definirali pa stignemo sve promjeniti, Što bi po tebi Jura bilo dovoljno visoke stranice i širina u tabanu?

jura

Precrtaj od Simbe i nećeš pogrešiti  :icon_thumright:

Kugla

Jura odličan savjet, iako mislim da malo doradimo one mjere koje smo danas skicirali i da ne bude baš tako velik kao simbin a ipak siguran. Perek tvrdi da je ovo što je napisao sasvim dovoljno meni se čini da bi trebao biti malo širi i više stranice.

raso

Kugla, pusti Peraka da radi, on najbolje zna odnose dužine, širine, kuta, sve to utječe na plovnost. Ja sam imao čikl koji je radio stari Lacika i bio je dobar i strašno plovan.

Kugla

Po lacinom sistemu i radimo Perek naučio od njega, ja ne sumnjam u Pereka ali ipak bi malo širi i dublji. Vidjeti će mo sve ovih dana.

jura

Ja imam preko sto kila i ebeš čamac ispod 110 cm, staneš pišat i završiš u vodi  :icon_biggrin:, ovo je iz iskustva. One mjere su ok za ljude od sedamdesetak kila,  a ti ćeš toliko imati samo neznam  kada  :icon_biggrin:

Kugla

Jura sad si me dobro nasmijao, a morao bi poraditi nešto i sa dijetom samo uvijek taj ponedjeljak  :alas:

raso

Lacikini čamci su 110 u prsima

jura

Lakše je proširit čamac. Da nebude zabune Perek je majstor i pravi super čamce, ja samo prićam o dimenziji čamca, volim se raširit ko u sobi pa dremuckat .

Retfalački mačak

Stavljam Tajmena na raspolaganje za mjere, sa prijedlogom da bude šire u tabanu pa do vrha stranice, kraći pramac, da se dobije max. dužina koju dopušta dužina daske.

Kugla

Je u pravu si bolje širi i sa višljim stranicama tako sam i razmišljao nakon današnjih skica. Budemo to sutra preradili malo

Kugla

Hej Mačak to je to, tajmen nekako najsličniji onome što je stari Laco radio samo su tajmenu malo gabariti veći ali kroj j to je to, oni samo to napravili u plastici i odličan čamac. Uzeti će mo mjere svakako i nešto iskombinirati, sigurnost je ipak na prvom mjestu.