Kukuruz ili Boila

Autor jura, Studeni 19, 2012, 16:19:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

jura

Sa kojim mamcem ste imali više uspjeha ili koji smatrate da je bolji.

maverick

cijelo selo peca na kukuruz...ja dva puta probao na boilu i naravno nisam imao ni pecanje...ali uz moje znanje iz saranolova to vas ne treba ni cuditi....

mada carp je tu znalac sto se tice bolili...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

peugeot

staro ali najbolje kukuruz i to domaći

maverick

kuhani, sirovi, ukisaljeni cist ili s necim...vidim svi neke fore...ali ne znam koji sta lovi
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Stepa

nešto sam sitno nabocao šarana ove jeseni kao primamu sam kuhao domaći kukuruz,nešto malo žita pomiješano sa kilom šećera i to je to.
često se sjetim svog početka ribolova i upoznavanja sa pokojnim deda kubom i njegovim metodama pecanja i čemu onda izmišljati u 21 stoljeću kad su stari alasi sve dokazali ;)
Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

jura

Stepa stari alasi su se dokazivali na bogatijoj vodi i ne toliko napadnutoj,  ko zna možda bi i oni danas radili drugaćije  :D

river

ako pecate sistemom "e tu je neko dobro mjesto,ajmo sad zabacit pa šta bude",naravno da je bolji kukuruz,zaleti se  i deverika i mrena i jez.... ali ako se ne želite "zajebava.i" s sitnijim,boile su No 1,jer veličinom selektirate ribu...usto zna ga i som pokupiti što uopće i nije loše.
Da,i zaboravite ono,e na Bajeru sam hvato na ove boile..to na rijeci baš i ne radi...nekažem da nećete uhvatiti kojeg "trefera" ali.....isto tako i one s polica u trgovinama
Budem se još raspisao o tome..   ;D

Stepa,cijenim stare ribolovce,ali znaš kako ti je to,vremena se mjenjaju,prije nije bilo mobitela a ni interneta,ni sonara,a više ribe...u svakom slučaju cijenim svačije mišljenje,ali se držim svoga,nije da pametujem ali neke stvari moraš na svojoj koži osjetiti,ni ja nisam znao dok nisam probao,a mjerilo mi je bilo nekoliko Starijih iskusnih Dunavskih šaranaša...nije da nisam nekad popuš...ali u konačnici rezultat govori svoje,a sve je stvar pristupa,jel želim loviti i male šarane pa šta naleti ili želim samo veće.

Stepa

Citat: jura  u Studeni 19, 2012, 19:46:03
Stepa stari alasi su se dokazivali na bogatijoj vodi i ne toliko napadnutoj,  ko zna možda bi i oni danas radili drugaćije  :D

Jura slažem se donekle sa tobom,kemijao sam sve ove godine provedene na vodi sa kojekakvim dipovima i rezultat je izostao sve do ove godine dok nisam se vratio na sistem starog Kube čisti kokuruz............mjesta jesu napadnuta i sve stoji ali prije svega hrana mora odraditi svoje i sam ribolovac mora nešto imat u glavi i nešto iskustva.Evo jedan mali snimak lova šarana

Samo lijen čovjek ne može ulovit ribu

maverick

a vidi se tko je gospodin...covjek od meredova...kamerman...sigurno imas i nekog tko zabacuje umjesto tebe... ::)

jura

Ma Stepa i ja koristim kukuruz :) ali vidio sam i bio sa pravim maherima za kemiju, ali u pojedinim trenucima i oni se vrate na dobri stari kukuruz

river

nitko nije osporio kukuruz kao dobar mamac,ja samo želim naglasiti,da na boile dolaze veči,tj.da se selektira korištenjem večih mamaca (od 24-30mm),jer kao takvog manji šaran ne može progutat...a ni ostala sitnež

TopMix

Selekcija se moze vrsiti ne samo krupnijim boilama, nego i kvalitetom boile! Kukuruz nije los mamac za sarana, al ja volim da kazem da kukuruz u svom hranljivom sastavu ima sta ima (ne racunajuci dodate mirise i atraktore), dok boila moze da ima sve to i jos mnogo vise toga. Ako na duge staze saranu to legne, kukuruz nema sanse pored dobre boile.

river

ajd fala Bogu da me neko razumije...

MIF

Boila,svakako..
Kolko para,tolko muzike.

jura

MIF mislim da si u pravu najveći problem je u cjeni, hranjenje mjesta kukuruzom je puno jeftinije i lakše. Ko se nije patio kemijom i rolerom da ne govorim o sušenju, taj ne zna šta su boile naj lakše je kupiti i pobacati u vodu