Morske ribe...

Autor alexdja, Svibanj 31, 2013, 17:45:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ervin

Ja sam nosio štap koji koristim za basa, St. Croix Avid 2,1m i 5/8oz (recimo da je to do 20g t.b.). Kao kompromisno rešenje mi je jako dobro poslužio, mada bi mi za šarune bio još bolji neki slabiji štap. To mi je tada bio najslabiji komplet i skoro idealan za male varke koje sam bacao i ribice koje sam hvatao.

twister011

Pedja, kompromisi mogu svakakvi ali duzina stapa zavisi od toga sta ces da forsiras. Ovo sto tebi treba, je duzina 2,7, najmanje 2,5. Ervin moze i sa manjim jer je navikao, more trazim malo vise manevarske duzine, posebno sto vecini kontinentalaca dosta radosti donosi bombarda, te nije bas svejedno cime je bacas.

Ervine, hvala. Moracu malo da te pridavim oko Varvurua, mada ne bi trebalo da sam bas blizu. Ipak, kada vidim da si isao sa jedne na drugi kraj Sitonije, nemam opravdanja za neaktivnost. Moj problem je sto se ne odvajam od camca pa uvek imam manjak vremena za sve.
Svake godine planiram UL liborov (mada pribor nemam), ali me Havy toliko okupira da retko kada uopste i izadjem na obalu :crybaby2:
Nodi, i tebi hvala :icon_thumright:

Ervin

Tačno je da sam navikao na pecanje sa kraćim štapovima, ali ima tu još par bitnih stvari da se napomene. Puno nade sam polagao u površince (bilo je ulova na popere i zare, mada sam mislio da će ih biti više), koje je definitivno mnogo lakše voditi kratkim štapom, pa je kratež bio logičan izbor. Osim toga, generalno više volim kraće štapove jer je kod njih blanas po pravilu dobar,...nema zamaranja zglobova! :toothy10:

Avid je inače veoma upotrebljiv štap. Vrh mu je osetljiv i tanak, a ima ogromnu rezervu snage u butt-u, odnosno ima bolesno jaku kičmu. Baseve od pola metra bez problema čupam sa njim iz trske! Tako da sam imao puno poverenje u njega na moru! :headbang:

twister011

Kada sam mu rekao, malo duzi, prevashodno sam mislio na dzig i sbirolino, pa cak i za standardne voblere.
Jbga, prica covek koji iz iste serije nosi 2,1 za povrsince, 2,5 i 2,8 za ostale kombinacije. I dalje tvrdim da je za Alexu najbolji univerzalac od 2,7 ili sl. Znam coveka :icon_biggrin:

alexdja

Rekordno velika atlantska ajkula, vrste mako, upecana je u Tihom okeanu, na obali Kalifornije gde se neočekivano našla, a ekolozi smatraju da ju je trebalo pustiti jer su sve vrste ajkula ugrožene.

Ajkulu od 600 kilograma je posle dva i po sata borbe upecao Džejson Džonston, objavio je danas jedan lokalni list.

- Lovio sam lavove i mrke medvede, ali nikad nisam imao ovakvo iskustvo: imao sam osećaj kao da se kamion zakačio na udicu - rekao je Džonston.

zastrašujuća čeljust nemani iz Kalifornije

Međunarodna asocijacija ribolovaca proverava podatke da bi potvrdila da li je nadmašen američki rekord u hvatanju ajkule iz 2001. godine. Ajkula je u frižideru i biće poklonjena jednom okeanografskom udruženju.

- Ljudi treba da na ajkule gledaju kao na stvorenja važna za okean - rekao je Dejvid Mekgvajer iz američke organizacije za zaštitu životinja koji smatra da ajkulu nije trebalo pecati.

Do sada najveća uhvaćena ajkula bila je teška tonu i 200 kilograma. Ta bela ajkula je upecana 1959. godine kod Australije.

- blic.rs
       Nema više divljeg bučka. :no:

MIKA

Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

kockar

Najbolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromasan, dzaba ti sto si bolestan!
www.riboteka.rs

Juzba

Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

MIKA

Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

kviskons

kockar

Hvala!
Ovaj najveci je 69 cm/3,2 kg, moj novi P.B. kad je brancin u pitanju.

Vidi se lokacija - ispred trske!  ::)

Okolina Ploca i usca Neretve. ;)
www.riboteka.rs

silure

cipla mi je bila zanimljiva za loviti...dosta sam ih nalovio ali nije bog zna sta za jesti...ili je neznam pripremati... :icon_scratch:kolega je u noci hvato ugora sad se nesječam mislim na onog crva morskog kad sam ga vidio nisam se usudio hvatat ga rukama...na moru se da zanimljivih riba pecat ali nasam bas upoznat s njima...

Jožef1

Kockar  :thumbsup: pogledajte natpis na kapi, DAIWA  :thumbsup:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

kockar

http://www.varalicar.com/tekstovi/ultralight-na-moru/

Mozda nekom pomogne kad krene na odmor, malo zabave ne skodi,
a moze se posreciti i neki krupniji ulov.  ;)
www.riboteka.rs