Čamac od blažujke

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:39:56

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ivan Borojević

Citat: ZeroCool  u Siječanj 02, 2020, 22:47:52

porinuce bilo 31.12. smrzli se ko ona stvar hahahahha  :stripii:
Baš taj čamac sam danas vozio po Dunavu i donosim slijedeće zaključke.

Ivan Borojević

ZeroCool

Ivan Borojević

Ovo je vlasnik čamca i moj poznanik. Kaja i ja išli se kupati na Dunav kod Borova i tamo sretnemo Bokala. I tako u priču o čamcima i on kaže da glisira sa svojom dvotaktnom osmicom. Rekoh mu, ma ne mogu da vjerujem, pa to je slab motorić. I predloži mi da probam. I sam sam ostao zapanjen ciframa koje sam postigao. I sad dok ovo tipkam sam začuđen. Idemo redom.  U čamcu moja Kaja od 71 kg i ja od 105kg nešto malo opreme. Brzina uzvodno sa nas dvoje je 32 kmh a nizvodno 36 kmh. Poslije toga sam išao sam, uzvodno je bila 34kmh a nizvodno 38 kmh. Interesantno je da nas dvoje smo sporiji samo par kmh, nego kad sam sam. Kad smo dvoje u čamcu, ona na špicu, čamac se ne propinje nego glatko klizi do konačne brzine. Kad sam sam u čamcu, nemoguće ga je voziti sporo, recimo oko 10 kmh zato što se propne prednji kraj i ništa se ne vidi naprijed, nego mu se mora dodati pun gas da ga ispuca u ravninu. Neobično sam prijatno iznenađen postignutom brzinom, tako da mu zavidim. A te vaše jurilice od preko 40, 50, 60 konja su samo 20 do 25kmh brže od njega a motori jači i do 6 pa i 7 puta od njegove 8 -mice. Ni sad još ne mogu da povjerujem u te brzine. Ako bude prodavao ja uzimam sigurno. Ljudi to leti, 😀

ZeroCool

A dal je rekao ko je konstruktor glavni bio i cije su ideje i dimenzije bile za ovakvo plovilo  :book1:

Ivan Borojević

Nešto je spominjao ali nisam mogao da zapamtim ime, mislim da počinje sa B ali nisam siguran  :stripii:

ZeroCool

alex7777

Citat: jovicabor30  u Srpanj 28, 2020, 21:06:58
Nešto je spominjao ali nisam mogao da zapamtim ime, mislim da počinje sa B ali nisam siguran  :stripii:
za par dana pustam svoj u vodu najavi se da  ti dam da se provozas i da znas ja sam konstruktor svog camca a ostalo ces sam procijent  :hi:

maverick

Vozio sam ih par...i stvarno su brzi...pogotovo s manjim motorima kao i vecina tabanasa solidnog kroja postizu odlične brzine....Jednom sam vidio neki koji je imao Dok...s milion malih detalja u drvetu....Ne znam tko je toga pravio ali počesto ga se sjetim
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

Koju elisu ima na toj 8ici? 10ku? od 20_25ks? Moram priznati da ne mogu vjerovati da 8ks i 200+kg mase postize tu brzinu...mozda je problem u gps-u

ZeroCool

200kg camac od spera ne moze bit

Ivan Borojević

Sad mi žao što nisam snimio video da vidite.

maverick

Lagani čamci ravnog dna s manjim motorima ako je imalo pogođena elisa idu odlično...sjetite se i orasja koje ide 38 s 9.9, sjetite se tajmena i 8 ks i skijasa...Blazujka je zahvalan materijal....Kad bude dobar omjer širine i duzine stvarno zna ici dobro s manjim motorima....I prosle godine...ili pretplosle sam uzeo materijal da napravim jedan pa na kraju odustao i prepustio to Alexi da radi...jbg ja bih svasta a vremena se nema nizašto.....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Rap

Citat: maverick  u Srpanj 28, 2020, 21:26:10
Vozio sam ih par...i stvarno su brzi...pogotovo s manjim motorima kao i vecina tabanasa solidnog kroja postizu odlične brzine....Jednom sam vidio neki koji je imao Dok...s milion malih detalja u drvetu....Ne znam tko je toga pravio ali počesto ga se sjetim
Ta je isao odlicno i sa 5 ks

silure

Citat: ZeroCool  u Srpanj 29, 2020, 05:03:55
200kg camac od spera ne moze bit
hehehehe, pa toliki lajk bas nisam da to ne znam... Mislio sam na ukupnu tezinu...tu se nakupilo i 250kg ukupne tezine, motor, camac, 2 ljudi, ili ti 2,5 ljudi jer jovica ima 100+,pa oprema..jednostavno je teako povjerovati pogotovo jer imam pajtu jednog sa malenim gumenjakom od 2, 5m tvrdo dno i ima 8ks mislim tohu to mu je za sprdanje,cak je i elice isprobavao i nije uspio brzinu postici vecu od 35-6