Savjet za vezivanje varalice

Autor Miro, Lipanj 10, 2013, 11:49:17

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Miro

Pozdrav

Molio bih savjet za montiranje sistema za varalice.
Dakle, koristio bih strunu i imam 0.50 fluocarbon, pa me zanima dali fluocarbon u suštini zamjenjuje sajlu te se nekim čvorom direktno veže za varalicu (najčešće vobler Rapala) ili ima još koji detalj u nizu.

Hvala

Jožef1

za fluocarbon ne znam  :dontknow: ima na forumu pravih specijalista za spinn  :icon_thumright: oduvijek sam koristio strunu od kevlara 0,25-0,40 i nikada mi štuka nije pregrizla. Sretno i Bistro
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Lomnica_city

Ne moze FC da zameni sajlu, ako ces da pecas stuku recimo, bolje ti je da kupis wolfram sajlicu koja je tanka a meka ali zilava...

Miro

OK, dali onda koristiti FC kao predvez ili ići direktno na sajlu sa strunom (0.20).

Tićo

Jožef1

za mene je wolfram opcija "nužno zlo", jednom kada se "prelomi" nikako da se ispravi.

netko veže kako je Tićo napisao, ja sam nekada obavezno stavljao urednu virblu (vrtilicu) i kvalitetnu kopču. na tomu se ne smije šparati  :nono:

Miro

Pa eto, pročitao sam članak gdje kaže da je najbolja opcija kombinacija strune i flua sa vrtilicom između, a mene je u biti zanimalo dali taj fluo ide direktno na varalicu sa upotrebom npr. Rapala čvora ili slično.

Jožef1

kada sam išao ciljano na smuđa, twister, rapala itd., Rapala čvor-definitivno.

tole

ja bi na tvome mjestu koristio sajlu (ako kontaš pecat štuku), jer znalo mi se dogodit da omota wolfram dok se pokušava oslobodit pa pregrize iznad virble ako je  malo krupnija štuka a za ostale grabljivice ti ionako ne treba predvez. volfram i florokarbon su mi ok ako pecam smuđa, pa se dogodi da na istom mjestu radi i štuka, ali ciljano za štuku samo sajla i to barem 30cm :icon_thumright:

...i da, mala kopča obavezno, teško je mjenjat kad vežeš bilo kakav čvor direktno za varalicu

MIKA

Citat: Lomnica_city  u Lipanj 10, 2013, 12:16:37
Ne moze FC da zameni sajlu, ako ces da pecas stuku recimo, bolje ti je da kupis wolfram sajlicu koja je tanka a meka ali zilava...

:violent1: ni slucajno :nono: dvaput mi je štukica pregrizla.
jožef je u pravu u ovom slucaju  :thumbsup:
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D

Lomnica_city

To onda i nije bila stukica ako je pregrizla wolfram/tungsten sajlicu, najbolje onda ako zna da ima krupnih da stavi klasicnu celicnu sajlu od 15-20kg nosivosti, jes debela, jes da kvari rad laksih i manjih varalica, ali je ne presece nijedna stuka!

Jožef1

Ljudi, volfram sajlica neka se jednom "prelomi" čak i bez toga zna pucat! Ide li se ciljano na štuku ili smuđa gdje je i štuka prisutna, kupujte tanke kvalitetne sajlice upredene sa kevarom (ja sam koristio samo strunu od kevlara) što dužu, neka bude i 40-60cm. najbolje kupiti na metar, kvalitetne virble, kopče i sve sami napraviti.
To su moja iskustva, nakon 25-30 godina varaličarenja. Varaličari, sretno vam bilo i Bistro.

MIKA

Citat: Jožef1  u Lipanj 12, 2013, 17:21:55
Ljudi, volfram sajlica neka se jednom "prelomi" čak i bez toga zna pucat! Ide li se ciljano na štuku ili smuđa gdje je i štuka prisutna, kupujte tanke kvalitetne sajlice upredene sa kevarom (ja sam koristio samo strunu od kevlara) što dužu, neka bude i 40-60cm. najbolje kupiti na metar, kvalitetne virble, kopče i sve sami napraviti.
To su moja iskustva, nakon 25-30 godina varaličarenja. Varaličari, sretno vam bilo i Bistro.
potpisujem  :thumbsup:   :occasion14:
Čovjek se rodio umoran, a živi da bi se odmorio :D