Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

ZeroCool

Rap

Tomos 4

Malo sale nije na odmet

vukola

Sirina camca 125/170, tezina tu negde oko 210kg

alexdja

Jel to blago V ili ravno?

Koje su dimenzije komora?

Šta ide na njega, jel proban?

Drugar hoće da radi pa su informacije dobrodošle...
       Nema više divljeg bučka. :no:

vukola

Ravno korito je camac,
kako sam danas ulazio kod Saleta u radionicu nasiao sam na camac i morao sam da slikam, a ja sam danas porucio Tajfun, bice slika od aprila  :takoje: :takoje:

alexdja

Nema više divljeg bučka. :no:

Darko Pa

Pozdrav za celu ekipu. Nov sam na forumu.
Potrebna mala pomoc. Imam alu camac tajfun od alunautike sa konzolom u kombinaciji sa hondom 60ks. Trenutno ide 58km/h i maksimalan broj obrtaja je 5900. Elisa je orginal hondina11x15.  Da li bi dobio nesto ugradnjom jack pleatea?

maverick

Dobio bi svakako...mogucnost da u "zdravijoj" vodi motor podignes vise nego je sad, smanjis otpor i povecas krajnju brzinu za koji kilometar
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko Pa

Hvala na brzom odgovoru. Koji jack pleat kupiti i koja je orijentaciona cena?

maverick

Mi koristimo ove sto radi Alu Bel..cijena je oko 300 eura...najpovoljniji su na trzistu...ostale mozes pogledati na netu...idu od cca 650-700 ako se ne varam
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Darko Pa

Nemam iskustva, pa moram da pitam. Sa njim se jednom nadje optimalna visina motora i tako se ostavlja? Posle se samo steluje trim ili gresim?

maverick

Da, namjestis visinu i onda samo trim...

SMT

Citat: Darko Pa  u Prosinac 16, 2020, 22:09:46
Pozdrav za celu ekipu. Nov sam na forumu.
Potrebna mala pomoc. Imam alu camac tajfun od alunautike sa konzolom u kombinaciji sa hondom 60ks. Trenutno ide 58km/h i maksimalan broj obrtaja je 5900. Elisa je orginal hondina11x15.  Da li bi dobio nesto ugradnjom jack pleatea?

Prvo,

Dobrodosao... :hi:

Nešto tu nije u redu jos :icon_scratch:... Taj čamac sa Hondom 60ks bi morao ići brže i bez JP...

Da li je on pripremljen za merenje brzine? Čisto dno? Koliko je konzola teška?

Drugar ima kombinaciju kao ti, samo na ručku, bez JP... Dosta je brzi od tebe... Nešto mi puno da konzola pravi toliku razliku... Kod mene ima par tajfuna sa konzolom i 60 ks, niko tu ne ide ispod 60km/h... idu i više kad su pripremljeni tj čisti i bez tereta... Svi su bez JP

Ja imam JP i ne odvracam te od njega ali poigraj se ti tu još pre kupovine...

Meni je na Hondi 50ks elisa kao tvoja...

Darko Pa

Hvala svima na informacijama.Camac je nov. Sa konzolom bez motora je oko 350kg,duzine je 6m u tabanu 1.5m,preko svega 2m. Ima blago V korito. Sto se tice dna,cisto je i nema antialgin. Kao sto sam napisao,elisa je 11x15 hondina,maks 5900 obrtaja. brzina 58km. Dobrodosao bi mi savet, odakle da krenem da bi dosao do vece krajnje brzine? Koju elisu ima Vas prijatelj u toj kombinaciji?

SMT

Radi se o ovom čamcu, to su te dimenzije... Morao bih proveriti za elisu, nisam sada u mogucnosti...

Kod tebe deluje sve školski i kako treba... Samo mi se učinilo da bi mogao više ići... Probaj još jednu elisu, čisto da vidiš da li ima poboljšanja... Naravno, ako je ne moraš kupiti...

Ja sam moju kombinaciju stelovao čitav dan tj drugar, potrosio 25l goriva, podešavao JP, elise i svašta neršto za par km... Ima tu posla...Ne znam sada da li bi to ponovo radio... Ne sećam se da li sam ikad više merio brzinu posle toga...

S druge strane, to sad dok si “vruć” ako ne namestis, posle ti se neće ni dati...