Aluminijski čamci

Autor maverick, Studeni 19, 2012, 16:44:43

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

mlb

ivan 84

Slično sam nešta i ja napravio, pa čemo vidjeti.
I tata bi sine...

maverick

Citat: ivan 84  u Listopad 08, 2021, 20:46:29
Citat: mlb  u Listopad 08, 2021, 08:01:13
Ja sam se preporodio što se tiče valova sa ovim čamcem ,nisam ni u snu sanjao da ta dva rubna biga mogu napraviti toliku razliku u rezanju valova!!
Na podu ili na stranici?
Mladen vrlo vjerojatno misli na upravljivost jer taj rub sa slike je dodatni big na čamcu i stvarno drzi pravac i skreces kao po šinama, to je ujedno i jedna od odličnih osobina njegovog modela plovila ali koliko se sjecam uzimala je nesto sitno na krajnjoj brzini sto nije toliko ni bitno....Sam udarac o val se s tim ravnim dnom je takav kakav je...udobnosti na vecim brzinama i na vecim valovima kod nas tabanasa nema bas previse.

the owl and the pussycat went to sea
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Taj rub (big) sprečava bilo kakvo prskanje vode,

:takoje:

maverick

Da, ali nesto smo ćaskali o udarcima valova o ravno dno...tu nam je ta udobnost vožnje upitna...Zaboravih napisati da toj udobnosti pomaže dobra stolica.... :uf:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Gremlin

Zbog pomenutih problema sa kičmom, lupanje tabanaša po talasima mi je postalo ozbiljno bolno i neprijatno, privremeno sam rešio probem kupovinom ove "Standard" stadionske stolice, jer naslon za leđa baš mnogo znači.

Na novi čamac ću verovatno staviti neku ozbijniju tapciranu brodsku stolicu na okretnom postolju.

:takoje:

maverick

Graf kretanja cijene Aluminija na svjetskom trzistu

šajzika

Mislim da se nikad nece vratit na staru cijenu, majstori ce biti sve skuplji kako inflatorno rastu  cijene  svega.
Tako da neko pojeftinjènje alu camaca ne očekujem uskoro.
Audentes fortuna iuvat

Gremlin

Sad je valjda svima jasnije zašto su skočile cene alu čamaca...

Meni samo nije jasno zašto je cena sve "jogurt ambalaže" skočila za minimum 20%

Evo najsvežijeg primera, letos je bio 2400 Eura

https://www.kupujemprodajem.com/plovni-objekti/Camci/big-foot-ultimate/oglas/85102855?filter_id=1494148642

Ako imaš graf za cenu plastike :stripii:

:dontknow:

šajzika

Opca inflacija,  dok ga uvezes u Hr ispadne  iznad 3000eur
Audentes fortuna iuvat

mlb

Vrlo jednostavna stvar i još jedan veliki čimbenik ove plandemije da je stala sva proizvodnja i stala neko vrijeme što naravno izaziva  klasičnu recesiju!! Sad kada se sve pokrenulo naravno da fali energenata i sirovina !! Sve dok se ne stabiliziraju tržišta neće biti pojeftinjenja , a i kad bude opet se neće vratiti na stare grane zbog inflacije a naravno i zbog pohlepe!! Teško je odreći se nečega što si uzimao a ne moraš vratiti!! Klasični primjer su cijene goriva koje poskupljuju kad poskupi sirovina na svjetskom tržištu , a kad sirovina padne cijene idu tek nešto kozmetički dolje a ne na početno stanje , jer ako ima prostora ajmo povećati trošarinu  :laughing7:

Gremlin

Ispade mrtva trka sa cenom između nas sa tepsijama za burek/konzervama za sardinu i ovih sa jogurt ambalažom...

:crybaby2:

maverick

Jos uvijek su plastični konkretno jeftiniji...ali izgleda da to vise nikom nije ni bitno....uzima se sta ko stigne...kao da je zadnji dan  :uf:

Gremlin

Ako gledamo sličnu klasu, BF je 2650 Eura - najsličniji alu je "Alunautikin" Liman koji je u osnovnoj verziji ista cena.

http://www.alunautika.rs/liman.html

E sad, ako hoćeš 6 metara, pa "V" korito, pa hoćeš da izvoljevaš, ovo, ono, može da se nakupi lepa cifra...

Poređenja radi, komšija iz marine je sa Masheer-om došao na preko 7000 Eura bez motora...

:uf: