pomoć i majstori za VB motore

Autor silure, Lipanj 15, 2013, 11:22:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Ervin

Citat: twister011  u Kolovoz 11, 2013, 11:58:00
Nisam mogao da izdrzim i da ne proserem, a sad se celo jutro pitam, da li su me banovali ili ne :toothy2:

Nemoj da ti sredim ban "preko veze"... :toothy9: :toothy12: :alas:

P.S. Ima neki majstor u Obrenovcu koji je pun delova za stare Yamahe. Od njega sam ekspresno nabavio bobine za moju Yamahu koja je slično godište kao i tvoja. :thumbsup:

twister011

Banovali me nisu, sajt "nije radio". Ako si video temu, onda bi i ti pozeleo da se samobanujes :confused2:
Elem Pampas, sumnjali su i na platine ali tvrde da su one ispravne. Zamenio bih i to samo ako postoji mogucnost da se nabave.
Ovaj sto ceprka po motoru, radi mi samo odrzavanja i osnovne stvari. Za ovaj kvar nije mogao da nadje razlog, pa sam dva puta nosio u servis koji svi redom hvale. Oni tvrde da su kondenzatori.
Upravo se cuh sa ovim prvim, koji mi rece da nema traga da su bilo sta radili u servisu :icon_scratch: Cinjenica je da su simbolicno naplacivali, aliii...
U svakom slucaju, motor kao ponovo radi super, a on je samo smanjio zazor na platini :icon_scratch:

Najradije bih kupio i kondenzatore i platine, samo kada bih znao da li i gde ima da se kupe. Nije problem ni internet a ni Obrenovac jos manje. Plasi me da me ne izda u sred sezone :angry1:

Hvala jos jednom svima. Moram priznati da sam to i ocekivao :icon_thumright: Jedino je Tunjo nestao od kada sam rekao da cu spakovati motor u gepek i pravo kod njega na vrata ;D

RS: Dragi Josipe, kao sto mozes da pretpostavis, i mene kao i svakog ozbiljnog ribolovca kopce debelo zajebavaju. Na zalost, iako svestan njihovih mana, veliki sam konformista i ucinkovitost sam zrtvovao komforu :sleepy1: Moram priznati da nisam znao za ovu foru sa zamrzavanjem istih, ali nikada nisam ni krio da sam slabo informisan. Cak i da sam znao, ne verujem da bi se toliko potrudio. Kada bi jos culi da je cak i za brancina koristim, tek me onda niko ozbiljno ne bi shvatao.
Mislim da ova tema zasluzuje mnogo vise i da bi trebalo i ovde da se otvori. Ovako ukratko i na brzinu, stvarno ne ide :book1:

retfala

nemoj me prozivat molim te :booty: znaš da si uvijek dobrodošao :thumbsup:

twister011

Naravno da znam :icon_thumright: A ostalo, u duhu foruma :toothy9:

šime

Svi ovi simptomi rada motora ukazuju na jedno 1. moguće je da u rezeorvaru (naročito ako je limeni)postoji određena količina vode.2.moguće je da zazor i prljave platine "šmelcaju".Kondezatori sigurno nisu,kondenzator ili radi ili neradi,naime kondezatori su skupljači struje koji u određenom trenutku ispucaju istu na platine.Kondezatori nisu u pitanju100%.Čak je moguće i svječice,ako nisu adekvatne,a slijedeče što je i najbitnije količina ulja (postotak mješavine)u gorivu Yamaha izričito zahtijeva 1% mješavinu, zasigurno postotak ulja je velik i on štuca.Da je noviji motor (bez platina) zasigurno odlazi CD paljenje.Eto probaj ovo i uvjeren sam da će biti sve OK.

twister011

Sime, hvala na savetima :icon_thumright: Iako totalni laik, bio bih potpuni idiot da nisam-nismo (servis 2x) iskljucili sve ove varijante.
Svejedno, posle smanjivanja zazora na jednoj platini, za sada radi sve ok. Pokusavam da kontaktiram majstore koji su radili i da ih konkretno, jos jednom ali detaljno, upitam sta su zakljucili i radili.
Cim saznam javljam :icon_thumright:

silure

za moju yamahu sviječice su nkg br7hs ja ubacio privremeno bosnu 80...bla bla kupio na benzi nije mi se dalo do grada ici...smijem li ja s tim svijecicama malo dalje se uputiti.vozikati...da se radi o autu znao bi koliko mogu km s kojim sviječicama a posto je to vanbrodski nemam iskustva...ili da ipak odem kupiti ngk....mogu li se posluziti super bosnom bar 1mj

šime

Nikako ta "bosna" nije adekvatna zamjena i ona Ngk br 7 hs nijeodgovarajuća već trebašNGKBR7HS10 i preporučavam ti zamjenu pod moraš, jer kada ti sprži svječicu slijedi veći (skuplji ) kvar naročito ako imaš CD paljenje (ako sprži neodgovarajuću sviječicu i radi na samo jednom cilindru,a pokušavaš paliti i forsirati takav motor ,onda dolazi gotovo u prvilu pomenuti problemi)

rapala1210

maverick

šime, želis reci i da tih ngk recimo 7 ima vise modela
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

silure

:icon_scratch:to sve bas i nisam znao...dobro mi dosla ta informacija...mjenjam svijecice....zahvaljujem.. :thumbsup: