pomoć i majstori za VB motore

Autor silure, Lipanj 15, 2013, 11:22:13

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

twister011

Moja, hvala bogu, nema vremena time da se bavi. Parola koja nas prati je "radi sta god hoces, samo da ne saznam sta radis".
Uzgred, skrenusmo sa jedne muke na drugu. Trenutno mi je ova sa motorom veca, pa ako ima sta konstruktivno, hvala.

Recimo, ako je stvarno u pitanju kondenzator, obzirom da je model star 40 godina, da li se taj deo moze gde nabaviti (teoretski), ili se to pravi, ili............ Kao sto rekoh, na moru tih motora koliko hoces, pa se nadam da se oni nekako odrzavaju :icon_scratch:

pampasexpress

Citat: silure  u Kolovoz 11, 2013, 01:00:27
Nevjerovatno na sta su zene sve sposobne i spremne...

da , posebno ako su ljubomorne i sumnjicave

Citat: davor99  u Kolovoz 10, 2013, 21:27:54
a ona izvadila notes pa ko u trgovini inventura skoro sam se šlagirao zato pazi i na tu opciju  :occasion14:

da,,,, posebno ako ima jos i rezervni notes u koji zapisuje kad i u koje kasno doba se vracas kuci iz ribicije,,,,
pravilo je da nema pravila

silure

nevidim razloga da se nemoze nabaviti drugi kondenzator dobar majstor ce ga pronaci pa makar se i ne proizvodio...od 1000 vrsta motora slicnih karakteristika nevjerujem da se nebi naso bas ni jedan a da mu nepase...od npr 10 god novijeg modele....nekuzim se bas previse u VB motore ali sam auto meh...i znam kako je kod nekih starih auta bilo sto se tice nekih dijelova mogu dati par primjera ali ovo se radi o vb motorima pa nije tema...tako da nebi trebo se briniti...u ostalom ako je moj majstor ovdje naso nove dijelove za yamahe iz 70ih a to sam vidio kod njega onda ce i tamo kod tebe neki majstor pronaci..

twister011

Kolega hvala na recima utehe. Tko nekako i ja gledam na ovaj problem :icon_scratch: Nisam vise ni siguran da li su 100% u pravu sto se tice kvara  :icon_scratch:

twister011

Sad me je zvao drugar sa vode, koji mi odrzava motore i rece da nisu menjali kondenzatore. On ih je ponovo nesto cackao (ne znam ni kako to izgleda) pa motor ponovo dobro radi. Do kada, sam Bog zna :icon_scratch: Malo mi tesko pada da gledam u isti i da ocekujem da ce da pocne da zeza. Naravno jos teze mi je sto sam ga do sada 3x skidao i vracao u marini kojoj vladaju ne bas idealni uslovi :crybaby2:

maverick

Ja i da znam sta je ne bih ti rekao, vec bi te uputio da sjednes u auto i motor dovezes ovamo a zenu ostavis tamo  :toothy12: i uvijek joj mozes reci da smo 4-5 dana radili generalku  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Samo ti izazivaj :icon_biggrin: Samo cekam da prodje avgust, pa eto mene.
Em jedva cekam da vas vidim, em mi dosadise ovi "moji" kojima kopca smeta kod detekcije udaraca i kod realizacije.
Jos se i Jozo umesao medju njih :BangHead:
Nisam mogao da izdrzim i da ne proserem, a sad se celo jutro pitam, da li su me banovali ili ne :toothy2:

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Da, da, nije sala. Prosto mi nije jasno kako je na ovom, deluje ozbiljnom forumu, moglo nesto tako da promakne :violent1:

davor99

Ukoliko te muči kondenzator onda  to nije problem. Znači kad skineš zamajac ispod njega su namotaji s obzirom da je stariji model pretpostavljam da imaš platinsku dugmd. Tamo imaš 2 kondenzatora svaki za jedan cilindar. Njih skini i odnesi u trgovinu auto djelovima i tamo potrazi po uzorku. Nemoj im govoriti da ti treba za vanbrodski nego reci da je to za stariji japanski auto. Znači najvaznije je da se mjenjaju oba 2
Vodite ljubav, a ne psa

twister011

Davore hvala. Videcu sta kazu posle danasnje voznje i samo li pocne da zeza, prvo cu poslusati tvoj savet :icon_thumright:

silure

Hehe...pitat ce te garant koji auto a id auta kojdenzatori su malo drukcije konstrukcije radje pronadji neku trgovinu za vanbrodske motore i prije ces naci odgovarajuci...a sigurno ces naci...ali eto ti pokusaj i na druge nacine...ali bas od auta neznam....svasta je moguce

rj

Citat: twister011  u Kolovoz 11, 2013, 11:58:00
Samo ti izazivaj :icon_biggrin: Samo cekam da prodje avgust, pa eto mene.
Em jedva cekam da vas vidim, em mi dosadise ovi "moji" kojima kopca smeta kod detekcije udaraca i kod realizacije.
Jos se i Jozo umesao medju njih :BangHead:
Nisam mogao da izdrzim i da ne proserem, a sad se celo jutro pitam, da li su me banovali ili ne :toothy2:

tebi ne smeta kopča  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

raso

Poglavico, oma ban za Miliju, kako ga nije stid da ga nema više od godinu dana :be happy: :be happy: :be happy:

pampasexpress

prateci ovu temu , stekao sam dojam da ti je kolega davor99 pruzio najkvalitetnije odgovore na tvoje muke iako sam misljenja da nisu u pitanju kondenzatori jer taj tvoj kolega koji je nesto "prckao" nema sto prckati po kondenzatorima jer su oni takovi elementi po kojima nema prckanja iz prostog razloga sto cu to elektronicki elementi koji imaju nekakove svoje karakteristike i ako ih jednom nacne zub vremena onda su promijenili svoju karakteristiku i svojstva trajno i tu nema ni prckanja a ni popravka jer su uslijed zuba vremena promijenili svoja svojstva (kapacitet) i to je tada tako kako je , meni to vise lici da te muce platine i da su cistili (smirglali) kontaktne povrsine sto po mom skromnom misljenju i znanju zahtijeva iz sigurnosti izmjenu , odnosno , kupovinu novih platina i tada si siguran da si nesto sto je odradilo svoj radni vijek zamijenio necim sto je novo i trebalo bi opet gurati godinama a ovakav zahvat je opet za jedno vrijeme i opet se moze ocekivati da pocne zezati,,,
pravilo je da nema pravila