odijelo za zimski ribolov

Autor Darko, Studeni 19, 2012, 21:02:19

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Retfalački mačak

Citat: rj  u Prosinac 10, 2012, 20:02:04
qurac ne propušta ..... :BangHead:
Kada ga budeš vidio, vjerivarti ćeš.

IVEK 85

Neznam ko je zastupnik za Baleno,mislim da bi oni mogli imat nekakvo kvalitetno odjelo!Maverik jel ono bila zajebancija da stvarno pluta(a piše da je plutajuče),ja tražim tak nekaj kvalitetnije,da nemoram više namoljavat nikog kad oču na čamac(pa im zima pa im se neda...itd.),a opet da imam neku sigurnost za nedaj bože!

rj

za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

imax pluta..dokazano i provjereno...minuta vise u vodi moze puno znaciti na ovim niskim temperaturama...sto se tice spro odijela...vodi se kao da ne propusta ali nakon nekog vremena propusti....imax s vremenom i na kisi...valjda jednostavno opere se taj zastitni sloj i trebalo bi ga s sprejom za impregnaciju preci...ista prica i s max4 ili kak se vec pise....

netko ce ti reci da ni jedno ne propusta jer je u njemu bio dva puta na kisi....nakon dugotrajnijeg koristenja sva imaju neku manu...moje zna propustiti na koljenima i na laktovima nakon cjelodnevnog pecanja na kisi..inace...je ok...ova novija serija imaxa je navodno bolja i laksa od moje...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

rj

max4 propušta garant ne jednom su mi jaja bila mokra
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

retfala

pa kad imaš 40 rupa od žari sa pljuga :silence:

mossi

Sve od "GoreTex" i sličnih materijala, kako reče maverick posle izvesnog vremena počne manje ili više da propušta kišu uglavnom na mestima koja se dodiruju (kolena pre svega). Ti materijali se posebno održavaju, a mi niti to radimo ispravno niti ih tretiramo hemikalijama koje te membrane čine vodonepropusnim.

IVEK 85

Dal ima koja druga firma da radi plutajuča odjela?

maverick

cak i daiwa ima svoje plutajuce odijelo...svi bitniji brandovi vezani za ribolov imaju svoje odijelo...ali rade se vecinom u jednoj ili dvije firme..razlika u boji i natpisu , vise manje...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

IVEK 85

Iskreno baš mi se i ne daje 1400 kn za imax,al opet ako je znatno bolje od drugih odjela isplati se,a lovim i na moru a bura zna se nema milosti!

Juzba

Max4 je dooosta skuplje od te cifre
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.

alexdja

Restoring Water Repellency

“Wet out” can put a real damper on your day. That’s when liquid saturates your garment’s outer fabric layer above the GORE-TEX® membrane, leaving you feeling damp and clammy - as if your garment were leaking, even when it’s not.

To prevent wet out, all GORE-TEX® shell fabrics are treated with an ultra-thin treatment called DWR, a durable water repellent polymer that is applied to the outermost fabric layer. DWR penetrates the fibers and lowers the surface tension of the fabric, causing water to bead up and roll off this outer layer of fabric, instead of being absorbed.

DWR is not permanent, though. Regular wear and tear, plus exposure to dirt, detergents, insect repellent, and other impurities can shorten its lifespan. The good news is that restoring the water repellency of your GORE-TEX® shell is extremely easy.

How to Restore Water Repellency

GORE-TEX® outerwear:
Just machine wash it, rinse it, and put it in the dryer, being sure to follow the manufacturer’s instructions on the care label inside. The washing removes dirt and other contaminants and the heat from the dryer helps redistribute the DWR treatment on the fabric surface.

If water fails to bead up on the surface of your cleaned and tumble-dried garment, its DWR treatment has reached the end of its useful life. But don’t worry: You can restore the garment’s water repellency by applying a topical water repellency restorative (DWR treatment) for outdoor fabrics, available at your local outdoor retailer. We do not recommend wash-in treatments, as they can hinder your garment's breathability.

GORE-TEX® footwear:
We do not recommend the use of waterproofing waxes or greases as they can seriously affect the footwear's breathability. Apply only treatments, polishes, conditioners, and dressings recommended by the manufacturer. Always check the manufacturer’s care instructions on the label of your footwear first.

http://www.gore-tex.com/remote/Satellite/content/care-center/restoring-water-repellency
       Nema više divljeg bučka. :no:

KvacakZu

ja imam Baleno,na slici sa somom,i ono ne prokišnjava samo je malo tanje od max4,nije višeslojno ali je odlično

dus

ja sam kupio mustadovo prije cca 2 godine u udici na popustu oko 800kn,zadovoljan sam skroz sa odjelom(neprokišnjava)na -15 u ćamcu kad se zakopčam samo mi oči vire , kao da sjedim kodkuće u fotelji  :be happy:

Darko

imam i ja isto takvo kao dus , isto sam zadovoljan :icon_cheers:
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.