Otežanje na konopcu za bućkanje

Autor maverick, Srpanj 14, 2013, 21:25:29

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Nesto mi kratka ova špaga na koju bućkam, moracu za dunav duzu i  s vise otezanja. Na ovoj sam imao olovne kugle po 50 gr...niti ih vise imam niti znam di ih nabaviti, ili ima nesto bolje od toga
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

maverick

Koliko je to u promjeru...i koliko onda bude dugacak niz tih olova...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mlb

I ja i greys smo u potrazi ali za tim olovnim tegovima ali za sada bez uspijeha pa kao alternativu koristimo 100 gramska olova sa većom rupom!

raso

Kod ručne špage se koristi predvez i veže iznad kićenke, a težinu olova korigiraš prema jačini protoka i dubini vode.
Ima u trgovinama kupiti valjkastog olova različite debljine, jednostavno borerom se napravi veća rupa da prođe špaga.

maverick

Imam 200 i koji gram....na dravi kako tako na dunavu mi preslabo i prekratka mi ta spaga...slazem novu ali nemam s cim da otezam....

mlb

Rašo jesi probao malim borerom proširiti rupu na recimo 80 gramcu?

raso

Bušio sam i na 150 grama , ali bušiš malim borerom valjkasta olova od 30 grama, ja uzmem aku i i stavim borer u mali škrip. Olovo je relativno mekano i ide.

rj

mislim da imam negdi alat za ta olova plosnata...moram potražit....
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

maverick

a jeli moraju plosnata ili okrugla....ajd vidi pa javi

raso

za bućkane se koriste ili okrugla ili valjkasta olova

rj

Citat: maverick  u Srpanj 15, 2013, 08:37:37
a jeli moraju plosnata ili okrugla....ajd vidi pa javi
najbolja su plosnata ...najmanji otpor pružaju ...

mlb

Problem je što mi ga odmah zaljepi pa pukne borer!!

rj

Citat: mlb  u Srpanj 15, 2013, 10:45:45
Problem je što mi ga odmah zaljepi pa pukne borer!!
umoći borer u ulje i polako buši

maverick

Kze mi kolega da ima kalup s rupom za takva olova, ali su valjda okrugla...a jeli moze kume ono za saransko pecanje olovo...romboidnog oblika....

rj

ma može svako samo je bitno da ga voda ne diže ...ja pišem o original olovima