stara garda

Autor grga, Srpanj 16, 2013, 22:21:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

grga

rondajući po  netu naiđem na neke snimke pokojnog kube i prisjetim se tamo 99 god kad sam ga upoznao u renovskom granju i mislim si kakav čudak dok ga nisam provalio i poslije puno dobrih fora pokupio o šaranolovu,ima dosta ljudi koji su ga poznavali pa može koja rečenica  o njemu i starijim ribolovcima koji i danas uživaju u ribolovu kao i prije 50 god :icon_biggrin:

retfala

od starog Kube su svi učili. Bio je kao enciklopedija :notworthy:

maverick

Danas je malo takvih ribolovaca, vise manje to su danas instant pecarosi koji uspiju pokupiti koju foru po internetu . Pravih zaljubljenika u prirodu i ribolov je doista malo...starije generacije su iskustvo sticali boravkom na vodi...a danas...svi bi na sat dva i tonu ribe... :thumbsup:

A ono sto ima starih pecarosa slabo su se ili gotovo nikako prilagodili promjenama na vodi i nacinima ribolova...o priboru da i ne pricam...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

sandra

evo ja sutra idem sa "starom" gardom na pecanje i uzivam u njihovim pricanjima i ulovima.. :toothy9:
da nekazem o dogodovstinama i starim stapovima ...
nemozes naucit toliko iz interneta koliko ti stari iskusni ribolovac ne pokaze al, ni to ti ne vredi jel svaki ulov nije isti..
ucis dok si ziv i uzivas u ulovu.. :thumbsup:

grga

nije bilo sonara, i raznoraznih novotarija  a svejedno su znali na vodi pročitat gdje je koja riba  i kako ju ulovit .pogledajte još jednog čovjeka stare škole iz aljmaša neko ga je prošle godine snimio dok je vadio šarana  na staklari mnogima poznat kao PAVO iz aljmaša što pravi razne figure od drveta koje nađe u dunavu.da  pogledate video ukucati ribolov  šarana na dunavu :thumbsup:

raso

Dobar naziv stara garda, tko ih nije upoznao puno je propustio. nažalost puno njih više nema među nama, puno njih je objesilo štapove o klin, ali neke se još može sresti na vodi. Trebalo bi mi puno vremena da ih se sve poimence prisjetim ali............Kuba, Puba Štankika, Mlađo , Faber, Petan, Levak,  Pero grobar, Mato Halapa, Braco Romić, itd, itd

Hemingway

znaci ima ih jos ....  :icon_thumright:
,,Starac i more"
,,Dunav mi u Venama "
"Zamislite koja bi tisina nastala kada bi ljudi govorili samo o onome sto znaju." - Karel Capek

maverick

Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Harley

Stara garda!
Prije desetak godina, kraj 12.mj. na Uni cekamo mladicu nas tri iz sela, ja najmladi, ova dva danas jedan oko 70 drugi sigurno oko 80 i svaki dan su na Uni, ali da ispricam dogadaj: Dva lika naoruzani sa priborom kao NATO sjede na uscu Une i cekaju mladicu, malo cavrljamo sa njim, ono navlacimo ih na pricu, i u meduvremenu na mjesanje trazimo mladicu, nakon pola sata ovaj moj stariji idol uhvati mladicu oko 7kg, ova dva u cudu, uhvatio  njima pod nogama, a oni razvukli 100m, i sada jedan od njih pita staroga koliko je uhvtio mladica, veli ovaj preko 100, lik izbacio oci kao sova, pita staroga kako je najlakse uloviti mladicu, veli stari ma to ti je lagano nije problem, veli opet lik kako nije problem ja sam ovdje vec peti put i nisam imao ni griza, a veli stari njemu ja imam 70.g. i svaki dan sam ovdje!
Living your dreams, do not dream the life

mossi

Veli opet lik kako nije problem ja sam ovdje vec peti put i nisam imao ni griza,
a veli stari njemu ja imam 70.g. i svaki dan sam ovdje!

:icon_thumright: