UL...pribor...rasprava...

Autor tomcice, Studeni 20, 2012, 04:09:34

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

kvaka

mora da je bilo gušt odraditi ga sa tim štapom  :thumbsup:

kvaka

evo sa ovim ja prangijam štulje:cd blu rapid 5-25gr,stella 1000fd.

MIF

Okuma 18 gr
a glavonja je 9-ka....

Lomnica_city

Bez da budem iciji advokat, zna Brus sam da se "brani", shvatite da je V.Morava ravnicarska spora reka i smudjevi su iznenadjujuce zdepasti, Kole je lane imao smudja u ovo vreme duzine svega 79cm a ravno 8kg!!! Imam i neke slike, slikao sam se i ja jer nisam nikad video tolikog smudja uzivo, ako treba postavicu 1-2 da se uverite, ovih dana je imao jednog na vobler oko 3kg a za 4-5cm je prebacio 50cm, a ja sam recimo imao tako teskog smudja na Dunavu a duzine cak 64cm... Naravno kod nas se i riba debilski mora meriti samo do korena repa, tako da su pomenuti smudjevi ustvari imali ~75-6cm, ~87-8cm, ~60-61cm i ~70-71cm.

Inace je tako i sa ostalim grabljivicama, imamo i takav varijetet soma, veca glava i zdepastije telo, kad ponekad padne neki duguljast manje glave kazu da je pao Dunavac, doputovao uzvodno (tesko ali ajde)...

Lomnica_city

Ja sam u nekoj trampi dobio Pezon & Michele Redoutable Bass 7ft od 2-7gr, stap Moderate akcije recimo, odlican za male voblere, ne bas za dzig, u nekom provlacenju po zbunju ostade kraci za 10-ak centi i sad je dosta kruci i brzi, univerzalac...
Ali drug sto je kupio stapic, au pa ono je ubica, Mitchell Mag Pro Light 6,6ft od 2-8fr, brz, dosta krut, uporediv sa SC Avidom 7,6ft 3-10gr i takvim Eyeconom, pravi stap za dzigovanje, moze i za malo vece voblere od 3-5cm, lep i modernog dizajna, izasao ga oko 60 evrica kao i moj.

maverick

nema potrebe za tim, Brus je veliki ribolovac...idemo dalje s temom... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

michael1

Brus,
potpuno je sporedan omjer cm/kg... samo ti kači te slikice - gušt ih je pogledati!!! :thumbsup: :headbang: :blob5:
Bistro!

dus

dali okuma reflexions 10lb spada u UL pribor

scotty

Prvi štapovi namjene UL ribolovu osmislili su kroz ideju Poljaci. Deklarirana težina istoga nije decidirana ali nekim prešutnim mišljenjem uzima se ona do cca 8, 9, 10 g težine bacanja. Ima zagovornika koji to vide i u manjim TB. Po meni stvar osobne percepcije. ALI svakako da nebi trebalo prelaziti tih 10 g TB.

Brus

Hvala drugari  :thumbsup:
Inače potpuno sam odlepio na UL varkanje  :headbang:
Borba i sa prosečnim ribama je pravo uživanje a kad udari neka veća ... LUDILO  :headbang:

scotty

http://www.stepanow-fishing.com/;en

http://microbait.pl/eng/eng.php

Imam nešto od toga i mogu reći da je strava. Dođem klenu na glavu, vidi me. Bacim mu kukca, par trzaja vrhom štapa i on krene. Kontra i imam krasnog klena bliže dve kile. Bio je siguran da nema prevare- aha!

nodi

Koliko se može taka bubica daleko zabacit?

scotty

He-he, osjećo sam da bu netko upravo to pitao  :angel4:
To ti mnogo ovisi o štapu špagi ili struni i mašinici.
Sunline 0,4 PE .....cca 8m. Za kanal meni dovoljno.

MIF

Citat: dus  u Siječanj 03, 2013, 14:27:49
dali okuma reflexions 10lb spada u UL pribor

Ako loviš velike ribe.....
Nije točno definirano,ali po meni spada svakako.

nodi

Citat: scotty  u Siječanj 03, 2013, 21:27:55
He-he, osjećo sam da bu netko upravo to pitao  :angel4:
To ti mnogo ovisi o štapu špagi ili struni i mašinici.
Sunline 0,4 PE .....cca 8m. Za kanal meni dovoljno.

Hvala Scotty, za kanal i više nego dovoljno. Jesi li probao s tim bubama pastrve lovit i kakvi su rezultati?