Uvoz vanbrodskog motora u HR

Autor retfala, Srpanj 29, 2013, 21:49:02

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

im84

Neznam, ali znam da je sad tako i za čamce, nekakva sukladnost, izjava... nisam točno upućen
#foxrage
#fox_rage_fishing

maverick

Ma oni su budale na kvadrat...u svijetu se ovo sto mi vozimo ni ne registrira
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

mossi

Isto kao u Srbiji, kad država nema para onda izmišlja takse, poreze i prireze.  :BangHead: :pain10:

joker

a gdje u svijetu ima javni biljeznik?Nigdje samo kod nas uzme ti pare da potvrdi da si to ti.tako i za te homologacije i ostale apsurde.
prije su zene kuhale kao moja mama a danas piju kao moj tata

Harley

Imaš javne bilježnike u skoro svim zemljama, što je notar u DE?

Sent from my E6853 using Tapatalk

Living your dreams, do not dream the life

majstor

Ima svuda bilježnika, ali naši uzimaju veliki novac. Na nasljedstvo po vrijednosti imovine. Za firmu - po temeljnom kapitalu - znam jer mi je htjela uzeti 6000 Kn za prebacivanje mog udjela u firmi na djecu. Žig je žig. Ovjera za kredit po iznosu, itd. Novac bez motike. Porez prije nisu plaćali, nisu radili usluge, uzimali su nagradu jer nema pdv-a. Bogom dani posao.  :bye:

pajdo77

Sinu za ispuniti dva formulara htjela uzeti nekih 1000 kuna,mali otišao na kavu i sam to rješio. Pogledaj tko u državi plaća najveće poreze i prijavljuje veće prihode a sve preko grbe sirotinje koja hoće neće mora to plaćati.

Harley

Da jesu preskupi to stoji, jbg sutimo i trpimo, i sada jos iza nove godine nam dolaze tri niva poreza, na nekretnine, vozila ce se drugačije oporezivati, i to dva puta, jedino sto je smanjen porez na primanja, ali od toga imaju koristi samo oni od 10k+Hrk plaće.

Sent from my E6853 using Tapatalk

Living your dreams, do not dream the life

Blade78

Ekipa jel zna tko kad bi kupio novu yamahu u Sloveniji koja kosta 22.500kn u trgovini tj salonu a kod nas 6 milja više, dal ide carina i porez jer smo obje zemlje u EU ili samo racun od prodavaca i u kapetaniju prijavim ili tu treba jos kakvih papira i cudesa?

retfala

Samo racun u kojem je iskazan pdv..nema nikakvih carina.

ivan 84

Isto sam kupio u Sloveniji, nema problema nikakvih, samo račun kao što je retfala rekao.
I tata bi sine...

Blade78

Citat: ivan 84  u Siječanj 04, 2022, 23:32:42
Isto sam kupio u Sloveniji, nema problema nikakvih, samo račun kao što je retfala rekao.
pa jel je jeftinije nego kao kod nas?, planiram yamahu 20ks. Imam prijatelja u Sloveniji pa neznam jel moze kupit na mije ime i donijet? Ili da kupi na svoje pa vamo kupoprodajni ugovor i racun prilozim, dal onda ima carine i poreza?

šajzika

Pa jesam ti misa, sad si reko da ti je jeftinije.

Citat: Blade78  u Siječanj 04, 2022, 22:11:32
Ekipa jel zna tko kad bi kupio novu yamahu u Sloveniji koja kosta 22.500kn u trgovini tj salonu a kod nas 6 milja više

Ne razumijem pitanje. Sjednes u auto i odes po motor ili platis dostavu i s racunom upises u kapetaniji kak su ti reftala i ivan rekli.
Gdje si gledao? Na njuskalu ona slovenska trg? Jesi gledao cijenu s pdv ili bez jer oni stave cijenu bez pdva ali ti ga svakako platis tamo
Audentes fortuna iuvat

Blade78

Citat: šajzika  u Siječanj 05, 2022, 10:16:04
Pa jesam ti misa, sad si reko da ti je jeftinije.

Citat: Blade78  u Siječanj 04, 2022, 22:11:32
Ekipa jel zna tko kad bi kupio novu yamahu u Sloveniji koja kosta 22.500kn u trgovini tj salonu a kod nas 6 milja više

Ne razumijem pitanje. Sjednes u auto i odes po motor ili platis dostavu i s racunom upises u kapetaniji kak su ti reftala i ivan rekli.
Gdje si gledao? Na njuskalu ona slovenska trg? Jesi gledao cijenu s pdv ili bez jer oni stave cijenu bez pdva ali ti ga svakako platis tamo
na njuskalu, neznam jel to s pdv-om

šajzika

Pa da si bar link stavio ili procitao oglas do kraja :stripii:
Nazoves telefon i pitas jel to cijena za keš i odes po to.

Ps. Provjeris s njima odmah,  posto mislim da je to cijena za stari model a ne za efi
Audentes fortuna iuvat