Noževi

Autor maverick, Kolovoz 06, 2013, 09:41:26

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

maverick

Poz kolega, bilo bi dobro da otvoris temu s svojim uradcima  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pampasexpress

žika, jesi li sto uspio sa onim kiselinama i gravurama sto si me pitao,,,
pravilo je da nema pravila

žile

Citat: pampasexpress  u Kolovoz 06, 2013, 11:20:12
žika, jesi li sto uspio sa onim kiselinama i gravurama sto si me pitao,,,
[/quote)

Nisam još ni probao ništa ne stignem pa da se na glavu postavim.

žile

Poslušao sam kolegu Mavericka i evo nešo o noževima.Kovanje i izrada noževa je jedan od hobija kojim se bavim 2 godine.Izrada i kovanje noževa je vrlo zahtjevan posao u kojem treba prije svega strpljenje i koncentracija.Najvažnije je odabir čelika i poznavati tehnologiju obrade za taj čelik.Zato večina majstora ne radi s puno vrsta čelika.To je stvarno vrlo široka tema o kojoj bi se moglo pisati danima,pa mislim da je najbolje da jednostavno  odgovorim na pitanja ako bude interesa za ovu temu.Za početak evo par slika mojih radova.

žile

žile

kawasaki

prekrasno izgleda  :occasion14:

jel ostris i kako?  :headbang:

imam par kom za naostriti vrlo vrijednih nozeva pa nebi dao bilo kome  :icon_thumleft:
Brzi od Bolena.

maverick

Znam da je kolega Žile počeo s jednim ozbiljnim hobijem, vidio sam na slikama da je prva liga, i sve danima se kanim da navratim i kupim jedan... :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

žile

Citat: kawasaki  u Kolovoz 06, 2013, 13:35:43
prekrasno izgleda  :occasion14:

jel ostris i kako?  :headbang:

imam par kom za naostriti vrlo vrijednih nozeva pa nebi dao bilo kome  :icon_thumleft:

Oštrim ali isto kao i ti ne oštrim svašta jer mi za oštrenje služi isključivo polirka,nikakvi brusevi.Osim toga ,dođeš vidiš kako su naoštreni moji noževi,ako ti odgovara naoštrim i tvoje ako ne popijemo cugu popričamo i sve dobro.

žile

Citat: maverick  u Kolovoz 06, 2013, 13:39:21
Znam da je kolega Žile počeo s jednim ozbiljnim hobijem, vidio sam na slikama da je prva liga, i sve danima se kanim da navratim i kupim jedan... :thumbsup:
Svaki dan od 9 do 14h sam u radioni pa navrati kad god želiš.Kupovina nije obavezna,može se navratiti i na cugu  :icon_cheers: :occasion14:

rapala1210

Majstore svaka čast :clap:. Kako se kreču cjene noževa?

maverick

Gdje je radiona...mobitel...da ne lutamo  :thumbsup:

davor99

Citat: maverick  u Kolovoz 06, 2013, 18:58:14
Gdje je radiona...mobitel...da ne lutamo  :thumbsup:

I mene bi zanimao koji mod, jel ovo kaj se ima za kupiti su samo kinesko smeće i ne vrede ništa
Vodite ljubav, a ne psa

žile

Radiona je u Strossmayerova 120 u Osijeku,mobitel 095/869-4252

žile

Citat: rapala1210  u Kolovoz 06, 2013, 16:31:32
Majstore svaka čast :clap:. Kako se kreču cjene noževa?
cijene se kreću od 250,00kn pa na dalje.Sve ovisi o poslu i materijalu koji se ugradi,mada prosječna cijena za većinu noževa 400,00 do 600,00kn pri tome mislim na noževe s ošricom od 12 do 18cm.Normalno za članove foruma će biti i neki forumski popust.