Tragedije/NESREĆE na vodi

Autor raso, Kolovoz 17, 2013, 09:24:18

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

raso

maverick

Žalosno...kako se se jedan lijepi događaj za tren pretvori u nesreću
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Jožef1

život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Greys

Slaven

Baš tragedija.

Odma se prisjetim naših situacija na vodi i prođu me trnci.

Lomnica_city

I nedavno se kod nas desilo nesto slicno, na raftingu na Tari (culi ste verovatno za taj sport kod nas), je poginula neka turistkinja, dal iz Ceske bese, ono sto mi je bilo cudno je sto je bila neka baba od valjda 63 godine, mislim da u tim godinama nije smela tako da rizikuje ali...

maverick

Ja u ovakvim situacijama budem tuzan ali i svakako budem ljut...pa gdje toliko ljudi na čamac...ne mogu ni zamisliti koja je to nesreca....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Mladost Marijo, ti bi trebalo da to najbolje znas. Na moru smo se vozili po 20 u maestralu koji je registrovan za 4 osobe. Fali samo par cm da voda predje stranice

maverick

Ma di mladost...nestali imaju oko 50 godina

vedro

Nikada mi nije bilo jasno kad kazu izvrnuo se camac i utopili se... Pa kako? Zar nisu znali plivati? Dali je Dunav toliko opasan da nemogu doplivati do obale??? Mislim voda je topla,odjece nemaju puno.... :grave:

maverick

Nekoliko puta sam bio prisutan pri takvim situacijama, ljude uhvati panika, postaju opasni u trenutcima kad se bore za zivot...u stanju soka razlika temperature od jednog stupnja moze prouzrokvati infarkt....par utopljenika sam osobno spasavao....sve u svemu teske i mucne situacije, i svakako kad se kao promatrac nadjes u takvoj situaciji za brzo budes u problemu i tesko je kontrolirati covjeka koji se bori za zivot...

I Drava i Dunav su opasne rijeke i treba ih poštovati i kad si u čamcu i na obali, nažalost učesnicima tragedije i njihovim obiteljima to sad vise nece pomoci , ali svakako onima koji ostaju svaka ovakva nesreca treba ostati urezana u pamcenje i biti na pameti kad su na vodi

Ivan Borojević

Tragedija, mogla se izbjeci al ljudskoj gluposti nema granica ali sta ces to je sve zivot ili smrt a tanka je linija izmedju. Samo kad se sjetim svoga mladalackog zivota, sad se cudim kako sam uopce ziv a bio sam nekoliko puta u gadnoj gabuli ali naj opasnije je bilo kad smo se kupali i penjali na slepove koje guraju guraci a u ono vrijeme je bilo i teglenica koje vuku slepove za sobom, ako se za.ebes gotov si, pa se popnemo na njih vozimo 5 km pa skocimo i spustamo se. Eh, to su bila vremena i na kraju postanes ne morski vec Dunavski Vuk. :thumbsup:

maverick

Svi smo u nekom trenutku rasdili stosta ne promisljeno, ponekad i danas, ali svima treba biti na pameti kad nekog stavimo u čamac, nosimo i odgovornost za njega, za njegovo ponasanje i na kraju i za njegov zivot, da ne kazem koliko cesto je obitelj s nama, i ne daj boze da se nesto dogodi tko bi dalje zivio s tim teretom

maverick

OKO PONOĆI na odmorištu "Lovka" na Dunavu kraj Iloka došlo je do prevrtanja čamca u kojem je bilo 9 osoba. Šest osoba je spašeno i oni su prevezeni u bolnicu u Vukovaru gdje im je ukazana pomoć. Na brodu je bilo ukupno devet ljudi, među kojima troje djece.

29-godišnja majka dvoje djece se utopila, a još uvijek se traga za 51-godišnjakom i 40-godišnjakom. Jedan od muškaraca za kojima se i dalje traga je suprug nesretne 29-godišnjakinje. Sve osobe su iz Iloka, potvrdili su nam iz PU vukovarsko-srijemske.

Pretpostavlja se da se brod prevrnuo jer je bio prenatrpan. Prema neslužbenim informacijama RTL-a, u čamac je 20-ak metara od obale počela nadirati voda i nastala je panika.

29-godišnjakinja je pala s broda i završila u rijeci. Dva muškarca su skočila za njom. Jedno dijete je samo doplivalo do obale, gdje su kampirali izletnici. Kad su shvatili što se događa, priskočili su u pomoć. Tragedija se, međutim, više nije mogla izbjeći.

U potrazi za nestalima sudjeluje i HGSS.

"Potraga traje već od noćas iza ponoći. Sad su na terenu četiri ekipe iz četiri stanice HGSS-a i policija. Pretražuje se rijeka, ali za sada nažalost nema rezultata. Tamo su i brodovi Gorske službe i psi, pretražuje se rijeka, ali još uvijek nema ništa", rekao je pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Oko 19 sati je potraga obustavljena. Bit će nastavljena u nedjelju ujutro.

Na mjestu događaja očevid je obavila zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru

vedro

20m. od obale!!! Tako blizu a nazalost tako daleko :grave: