Priprema kukuruza

Autor toktiz, Studeni 21, 2012, 09:26:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

toktiz

Kukuruz stavim u vodu i ostavim 48 sati da stoji, zatim ga isperem i stavim kuhati. Kad prokuha, kuham ga oko 35-40 min. Ostavim ga u toj vodi da se ohladi i onda ga pakujem u vrečice i stavljam u zamrzivač. Kad idem na pecanje samo izvadim ranije kukuruz iz zamrzivača i na taj kukuruz i pecam. U kukuruz ne stavljam nikakve mirise ni atraktore.

Slaven

...a na one na koje pecaš šta s njima radiš ;)

Ja radim sa kukuruzom slično, samo što još koristim i konplju ona je prirodni stimulans pa se šaran duže zadržava na poziciji ili tako bar mislim.

toktiz

Ništa. S kojim kukuruzom hranim, tog stavljam i na udicu.

Slaven

To je ok, ne hebe sitna riba, al valja ga nekad malo I doradit

Tićo

Kukuruz prvo operem u par voda, onda ga kuvam recimo 2h, kada se ohladi stavljam šećer, aromu i atraktor, nekada pomešem i više aroma, zavisi koje je godišnje doba (temperatura vode) tu aromu koristim. Stavljam ga u zamrzivač ako imam više kukuruza, ali najviše volim da ga koristim sveže skuvanog.

toktiz

Probaj ga namočiti dva dana, onda ga nemoraš tako dugo kuhati.

Tićo

Znam ali uvek se setim zadnji dan pred pecanje da nemam skuvanih kukuruza  :)

jura

Citat: Tićo  u Studeni 22, 2012, 10:11:27
Kukuruz prvo operem u par voda, onda ga kuvam recimo 2h, kada se ohladi stavljam šećer, aromu i atraktor, nekada pomešem i više aroma, zavisi koje je godišnje doba (temperatura vode) tu aromu koristim. Stavljam ga u zamrzivač ako imam više kukuruza, ali najviše volim da ga koristim sveže skuvanog.
sve isto samo višak više ne smijem u zamrzivač, zna se ko je gazda

Kugla

Tičo jedno pitanje. Pišeš da stavljaš arome i atraktore zavisno od godišnjeg doba i temperature vode. Pa te molim ajd napiši koje arome i koje atraktore za koja godišnja doba i temperature ako nije problem.
"Živi kako možeš, kad ne možeš onako kako hoćeš."
www.lureti.hr
www.facebook.com/edukacije.lureti
www.facebook.com/lureti

jura

Ovako ja od prilike prolječe vočni okusi zima hladni dani alkohol, sada reci da nisu isti ko mi :hello2:

Kugla

Heheheh bravo Jura baš kao i mi moramo malo da se zagrijemo pogotovo na vodi. Inače rijetko idem na šarane ali desi se i to nekad dobro dođe sjesti i mozak na pašu,pa kad se to desi da malo naučim i o tom šaranolovu nešto, hvala.
www.lureti.hr
www.facebook.com/lureti

jura

Kugla vidječeš kada se nakupi malo više šaranaša, to je nauka a svi imamo neke svoje majstorije u koje vjerujemo

Kugla

Jura vjerujem da je nauka jer šogor mi je šaranaš pa to nema kraja sa mamcima sistemima i sl. Zanimljivo u svakom slučaju ali kad kreneš na pecanje ajme opreme ne stane u auto. Akad se sjetim svoga dede kako ih je on hvatao babbus štapovi kukuruz u polju ubere mladi i to je to.Ja svremena na vrijeme sa sinom koji se uči pecati zabacim štap dva onako na plovak i dok sa direktašem sin se zabavlja pa ako što zagrize zagrize. Iako bi volio znati puno više i o tom vidu ribolova. Usvakom slučaju jura hvala i ako imaš što slobodno reci i da naučim i o tome više.
www.lureti.hr
www.facebook.com/lureti

river

Kugla,sve što treba da znaš je da prvo nađeš šarana,a onda sve malo lakše ide...
inače pripremu kukuruza vršim isto kao i Tokiz,jedino,ja moram da "brljam" malo i znam ga zasladiti...
nekada s Huxsol-om,Natrenom(tekuće),šećerom,medom ili nekim komercijalnim pripravkom nekog proizvođača.
Lovni kukuruz,nekada stavljam arome ,nekada ne sve ovisi...
ako hranim,tj počinjem duže hranjenje,znači i po mjesec dana,dodajem taj miris u kukuruz identičan onome u boili...malo neka se osjeti,pa ga lakše naviknem...
ali vrlo male doze...

Kugla

Hvala river al mislio sam da samo moram smuđa tražiti sad i šarana,pa zar nije ono prihranjujem pa on mene nađe.
www.lureti.hr
www.facebook.com/lureti