Priprema kukuruza

Autor toktiz, Studeni 21, 2012, 09:26:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 2 Gosti pregledava ovu temu.

river

nekad pali takav pristup,nekad ne,jednostavno ako mu tamo nešto nije po volji,neće se zadržat taman brdo hrane našao....
inače šaran je riba koja ima tri osnove života..
1.Zaklon(sigurnost)
2.hrana
3.produženje vrste

ovim redosljedom...

jura

Kugla :icon_king: ti moraš jednom u čamac samnom :hello2:

Kugla

A dogovoriti će mo se jura zašto ne.

Tićo

Citat: kugla  u Studeni 27, 2012, 16:01:33
Tičo jedno pitanje. Pišeš da stavljaš arome i atraktore zavisno od godišnjeg doba i temperature vode. Pa te molim ajd napiši koje arome i koje atraktore za koja godišnja doba i temperature ako nije problem.

Sa proleća prihranjujem i pecam na voćne arome tipa jagoda ili tutifruti, leti kada je temperatura vode preko 20 stepeni uglavnom skopex, jesen mi je bela čokolada, a zima rezervisana za mesne arome. i još je jako bitna stvar da li pecamo na zatvorenim vodama komercijali ili tekućim tipa dDunav ili Drava.

river

naravno da nije isto na Dunavu(rijekama)ili neka komercijalna jezera....
za komercijalu,uff,treba kemijat,full kvaliteta ako se želi uspjeh,što naravno i košta,a rijeke još mogu provuć neke jeftinije stvari ali nužan je oprez...jer nisu baš ni divljaci mulci :),i oni jako dobro mogu razlučiti šta valja i što ne.
voće,meso...sve je to tu negdje,bitan je nosač arome...glikol,akohol,na bazi ulja....ima ih dosta
i nefunkcioniraju baš ni sve arome kako bi mi to htjeli,ali to je već stvar iskustva metodom pokušaja i pogrešaka...

Kugla

Vidim nauka i gotovo, morati će neka cugica pasti pa malo iskustva da prenesete na mene laika u šaranolovu.

river

cugica?
hehehe...uzmi godišnji  :be happy:

Kugla

Heheheeh godišnji do sljedečeg ljeta nema ništa,al nači će mo neko vrijeme i za malo šaranolova.

dravski pecaros

ja pecam na dravi i nemudrujem jako u pripremi kukuruza...prvo ga namocim 48 sadi da malo nabubri..onda  ga kuham od 30-40 minuta i tako skuhan istresem u jupol kantu stavim 0.5 kg secera i jedan ekstrat za kolace od vanilije ili maline..kosta oko 9 kuna u trgovinama..zaklopim kantu i ostavim da odstoji 12-24 sata ..u tom razdoblju kukuruz upije arome i malo fermentira..kasnije ga pakujem u vrecice...i zaboravih napisati to radim sa 10 kila kukuruza po kuhanju...

Rajo

Posuda od 80 l , 30 l kukuruze i ostatak nalijem vodu . Ostavim da odstoji jedan il dva dana . Na pola kuhanja dodajem konoplju ( 3 kg ) a ponekad još dodam pšenicu ( 5 kg ) i ječam ( 5 kg ) . Kuham dok kožica na zrnu kukuruza nepukne , nekih cca 3-4 sata  . Ostavljam da se ohladi u posudi , doljevam vodu tako da je posuda uvijek puna do vrha sa vodom . Tako dobivam dodatno bubrenje zrna . Večinom moram odvajat dio od cca 20 litara van da bi ostatak imao prostora za povečenje volumena .
Druga slika je prije doljevanja vode nakon kuhanja kukuruz popije skoro svu količinu vode .

dravski pecaros

rajo zas tak dugo meni nakon sat vremena kukuruz bude super skuhan... :icon_scratch:

Kugla

Komšo Dravski ja ču ljepo tebi donjeti kukuruz i sve što kažeš i kad kuhaš sebi skuhaš i meni a mi popijemo po pivkana i sve 5

Rajo

Citat: dravski pecaros  u Ožujak 26, 2013, 19:51:13
rajo zas tak dugo meni nakon sat vremena kukuruz bude super skuhan... :icon_scratch:
Neznam koju količinu kuhaš i na čemu , pa meni za sat ni voda nebude kipuća .  :icon_scratch:

BokiOS

Rajo pa tebi treba sat vremena samo da voda zakipi,al neka sve se to isplatilo vec i nakon prvog griza.

dravski pecaros

kuham ja inace na manje po 10 kila kukuruza..ali ti pretpostavljam kuhas u kotlu i ajd da uzmemo da treba 30 minuta da zavrije i 30-45 minuta dok punom parom vrije kukuruz ako je namocen 1-2dana mora da se prokuha...nezelim pametovat ali tak meni treba da se raskuha kukuruz :icon_thumright: