Priprema kukuruza

Autor toktiz, Studeni 21, 2012, 09:26:21

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

toktiz

Citat: kugla  u Ožujak 27, 2013, 14:54:11
Moj način je najbolji heheheh, uzmeme kukuruz, dam Dravskom,Toktizu i možda još nekom i kad je gotovo dođem po svoju vrečicu za prihranu, jel dogovoreno, pri preuzimanju iste odemo na pivo i sve riješeno. :occasion14:
Čarobnu riječ si spomenuo. Za dva piva ti čitavu godinu kuham kukuruz, s obzirom da su mi dva piva dovoljna za godinu. :icon_biggrin:

Kugla

Toktiz, ja tebi vjerujem kad je šaranolov u pitanju, tako da može i sve drugo što više konzumiraš, sam da ja ne moram kuhati kukuruz.

dravski pecaros

e danas skuhano 10 kg za pocetak.... :toothy10:

Carpbm

GOGAŠ

Carpbm

Jožef1

Kukuruz obavezno prokuham (stari). Čujem od šaranđija kako se sve teže nabavlja kudelja?, a za prihranu je odlična konbinacija sa kuhanim kukuruzum i raznim sjemenkama- prelivene sa rakijim.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Carpbm

Skuhan kukuruz,slanutak i konoplje sad fino u duboki ide :))
i napravljeno 10-tak ledolina ..

Lomnica_city

Davno bese kad sam spremao kukuruz, ne secam se bas svega, ali najbolje rezultate sam postizao (na jezeru, uglavnom sarani divljaci) bas sa starimkukuruzom!
Kukuruz je kuvan mozda pola sata u serpi na pola 2 (ko se seca starih sporeta od 0-3, na novim recimo na 4-5)!
Nakon toga unutra ulijem nekoliko kutlaca meda, posto mi je cale pcelar imalo se, poklopim i iskljucen stoji tako dok se metalna ringla i metalni lonac ne ohlade (dobrih 2 sata)...

Zrna zbog kraceg kuvanja ne ispucaju ali postanu meka i porozna, popiju onaj visak vode i dobiju miris meda, onda sam takav kukuruz stavljao u plasticne case za sok, one bele od 2dl, napunim par desetina kukuruzom, i sa malo te vode pa u zamrzivac!

Onda sam svako vece stavljao po nekoliko komada u torbu, skocim na motor i 3km voznje do jezera, ne stignu da se odmrznu, bacam na markirana mesta, precizno do nekih 50-ak metara daljine (jezero je bilo ok 80m siroko), i onda u zoru na to mesto, 3-4 zrna na dlaku i cekaj...

drava_547

ja inace kupim kukuruz od vanilije pa st dode dode...

maverick

Pa i ja nature ili vaniliju jer sam lijen...zato sam dva vikenda gledao kakko drugi love  :icon_biggrin: moracu se malo vise pozabaviti problematikom sarana
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

grga

prošlogodišnji kuvan i to je to bez ikakvih dodataka :icon_thumright:

davor99

ZOO Repić je iz Koprivnice i ta tvrtka više ne postoji. Konoplju nećete nigdi kupiti jeftinije od 35 kn. Prije je na veliko bila 7 kn. 
Sva ind. konoplja se uvozi iz Italije. Zalosno ko da ju mi tu nemozemo proizvesti. Navodno da ju zasijete treba posebna dozvola od MUP jer je i industrijska konoplja ipak konoplja :drunken_smilie: :drunken_smilie: :angel4:
Vodite ljubav, a ne psa

toktiz

Zato ćemo preći na konopljino ulje.