Udarci i kontre for Dummies

Autor Miro, Rujan 12, 2013, 10:07:04

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 3 Gosti pregledava ovu temu.

Miro

Kako skontaš da smuđ NOSI gumu???

mossi

Paaa nakon piva ili dva!  :stripii:

To najčešće ni ne primetim, jer vrlo retko ponese tako da zategne strunu, a tad je već kasno, guma je ispljunuta.
Uglavnom to skontam kad kupim strunu, a ono ... opa ima nešto!
  :toothy12:

A to se dešava, ako nisam skoncentrisan i postoje "rupe" u kontaktu sa jigom.
Pa kad smudj pokupi varku u momentu kad mi struna nije zategnuta, jako se teško to može osetiti na štapu.
Zato se mora GLEDATI u strunu, ali i onda jako teško se vidi ako ga pokupi tako da krene prema tebi.

Tu one pomade budu od koristi, jer sekund više u ustima dok on konta, "koje sranje od kedera, ali ukus i nije tako loš".  :uf:

:occasion14:

mossi

Kod pecanje bucova taj gubitak kontakta sa varkom obično znači da vam je riba uzela varku (PONELA) i ide PREMA vama.
Slobodno zveknite kontru na NIŠTA!

Miro

Da, to je onda u većini slučajeva vizualna fora - skontati da ti nosi gumu - po mraku nikako.
A to se ako se ne varam, poklapa sa činjenicom (ispravite me ako griješim) da smuđ mamac nakon grabljenja nosi uzvodno.

mossi

E sad.. ne peca se smudj samo na tekućoj vodi!

Greys

Citat: Miro  u Siječanj 16, 2014, 11:07:02
Da, to je onda u većini slučajeva vizualna fora - skontati da ti nosi gumu - po mraku nikako.
A to se ako se ne varam, poklapa sa činjenicom (ispravite me ako griješim) da smuđ mamac nakon grabljenja nosi uzvodno.

Mossi te navodi na krivi put, osjetit ćeš na štapu kad ti nosi gumu.
A za smuđa i uzvodno, to bi ti trebali reći dečki koji hvataju puno češće KRUPNE smuđeve, jer najčešće krupan smuđ zna ići uzvodno.

mossi

Osetićeš tako što zategneš strunu i osetiš otpor.

Greys

Citat: Miro  u Siječanj 16, 2014, 09:33:23
Eto jučer na Dravi, imao dva osjetna udarca, dalje od obale da bi bio kamen.
Ja to ne bih opisao kao kvrc nego više kao neka vrsta trganja u propadanju, dakle osjetna razlika između jednog tupa o kamen ili dno.

I to dva zabačaja za redom, udarci na istom mjestu. Oba sam puta kontrirao odmah i ništa.
Poslije se sjetim ove rasprave - mislim možda sam trebao pustiti drugi put mili sekundu pa onda kontrirati.  :dontknow:
Nakon toga nula bodova.

Jesi provjerio strunu? Da nije bila bijela riba koja se okrzne od nju?

mossi

Mamijo ima super foru da kad leruje ili ima gumu u propadanju, drugom rukom "peca na prst".

Miro

To mi se desilo jučer na drugoj lokaciji, mimio ona dva udarca što sam spomenuo.
Dakle, nakon odizanjanja i propadanja sam zategnuo strunu i osjetio otežanje ali bez kvrca i udarca.
Jednostavno sam počeo vući ´nešto´, štap je bio savijen i otpor jednak dok sam vukao prema obali.
Par metara od obale, otežanje se naglo izgubilo a guma je bila na površini, poletila prema meni???

Greys

To više zvuči da si zakačio nečiji silk, strunu, dok bi bijelu ribu, osjetio slično kao trkac, barem iz osobnog iskustva tako...

mossi

Miro

Citat: mossi  u Siječanj 16, 2014, 11:23:22
Da nekad udara kao "kesa".

Baš tako, ko kesa, samo što u mom se slučaju kesa ili grana nikad nije oslobodila  :stripii:

tole

Citat: mossi  u Siječanj 16, 2014, 11:19:32
Mamijo ima super foru da kad leruje ili ima gumu u propadanju, drugom rukom "peca na prst".

odlična fora  :icon_thumright:
....volim pustit tako na dno i onda samo lagano radit sa strunom lijevom rukom, skakutat i lerovat na mjestu, kontra je uvijek iz pete :icon_thumright:

ibro dirka

Citat: Greys  u Siječanj 16, 2014, 11:14:24
Citat: Miro  u Siječanj 16, 2014, 11:07:02

Mossi te navodi na krivi put, osjetit ćeš na štapu kad ti nosi gumu.
A za smuđa i uzvodno, to bi ti trebali reći dečki koji hvataju puno češće KRUPNE smuđeve, jer najčešće krupan smuđ zna ići uzvodno.

Na vizualnu foru sam pecao basseve na Boroviku sa neotežanim slilikoncem i skrivenom udicom...a na Dravi mi se znalo dogoditi najčešće kod bacanja na vodu da šed jednostavno stane ili ga nešto ponese a ja prvo pomislim da je zapeo ili ga voda nosi pa ga nastavim samo lagano odizati i onda osjetim da ga ispljune i onda počnem da psujem...