Noćni blink smuđa

Autor genjura, Studeni 21, 2012, 17:44:58

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

raso

tole

Citat: Greys  u Kolovoz 30, 2013, 20:08:41
Neljutim se pobogu  :icon_biggrin: Ja samo napominjem da se ovih dana hvatao, jučer ne  :dontknow:

da jednostavno nije htio i to je to. kedera je bilo na površini da nije istina, bacali smo sve moguće i nemoguće, no action ,  silikon na vormici bez otežanja, voblere , popere, glavinjare....jednostavno nije se dao prevarit!  pred porast je bilo manje kedera i svako veče je netko priveo nešto a sad kad je voda stisla kedera u obalu....nula......valjda će opet kad se Dunav malo smiri biti bolje...

i da...Rašo...to sinoć nije bio sitan smuđ....

Lomnica_city

Citat: Greys  u Kolovoz 30, 2013, 17:34:19
Rašo, probali čuda neviđena, sve do kombinacije Slug-Go sistema, poluuuuuudio sam, a neće

1. Imitirati umiruceg kedera, znaci BEZ ravnomernog povlacenja, lagani tvic, srednje i duge pauze, pozeljno suspendovi ili sporo isplivavajuci, pa ako nece aj onda i tonuce...
2. Iako je noc i deluje logicnije bacati neki fluo dekor da sljasti nocu, bolje sam prolazio na prirodne dekore, S ili B po Rapali, a voli i foliju.
3. Poceti od NAJMANjIH varalica pa povecavati ako nema udaraca posle 10-20 zabacaja sa par modela, znaci nesto sitno, od 4-5cm samo ako imate, Nemo 5, Fantom 4, Tango 6, SSR 5, HJ 6, Flat 6, TD 1061, Trick Darter 70...
4. Ako je mekse dno i do par metara dubine, onda i agresivni dzig moze sa vecim skokovima ili sasvim malim da se vuce po dnu (zavisi sta bi da imitiras da se hrani pa vraca gore u jato, ili primiruje na dno), i srednjim i duzim pauzama na dnu! Velicine nek bude isto nesto sitnije, sitnije vibre, moze nocni dekor da lakse primeti na dnu, imao sam tad skupljanja bukvalno sa dna, krenem da odignem a riba tu ili pokupi cim krenem u odizanje!

tole

super si to napisao  :icon_thumright:
mogli bi kolega Greys i ja na instrukcije kod tebe, da vidimo iz prve ruke :toothy4:

.....šalu na stranu, često se događaju takve situacije, da smuđ lomi na površini a ne da se prevarit i onda kad se sve stiša....bam, bam lupiš komada dva i kući.....nekad neće ni kad se stiša...dođeš drugi dan, mir i tišina a na svako drugo provlečenje udarac...

ne volim bacati male varalice, nikad ni nisam, za mene je sve ispod 8cm  :icon_puke_l:   ne volim ni klasični jig, izazov mi je uloviti smuđa na vobler, i kad drugi bacaju silikon ja bacam vobler ili radim silikonom kao voblerom....nije mi riba na prvom mjestu...jbg..volim takav način ribolova, volim otić, bit u toku, volim Dunav, volim bit noću na Dunavu, nekad samo sjednem i gledam, snimam, provedem par sati na vodi sa štapom u ruci a ni ne zabacim....

Lomnica_city

Moze ako vam daljina nije problem, a bar 700km ima sigurno!  :icon_biggrin:

Ni ja nisam voleo sitne varalice i male olovne glave jer ne osetim ono TUP kad padne, a kod voblera je problem bio zabacivanje, dok nije zapeo smudj samo to da jede, i ove godine sam 1 bacao te male sa 2oz Avidom, i iscasio rame!!
Onda sam se dosetio pa uzeo stap za pastrmku tb oko 10gr, i 2m, poluparabolik, i lansiram vobler od 7cm jedno 30m na 10lb pletenici, bolova vise nema!
I naravno tvicevati takvim stapom je ekstra, kratak da moze sve iz zgloba, a malo meksi pa varalica ne pravi nagle odsecne trzaje!

Volim i ja da sedim i blejim u vodu kad mogu, ali posto uglavnom zbrisem na nekoliko sati i to obicno 20-50km od kuce, nije mi bas izvodljivo da par sati setim a par pecam, ako sam dosao da pecam ja onda pecam u cugu po 5-6-7h!
Ovo ne vazi samo kad odem negde na pastrmku preko brda pa ne zurim, odnosno jos gore je kad odem 170-200km na Dunav pa zurimo da iskoristimo taj dan jer nas fino kosta sve to, pa onda i po 10h i vise ne stajemo sa bacanjem! Bas samo ako se nekom prikenja pa moramo da izadjemo na obalu!  :icon_biggrin:

twister011

Ne mora, drzite se za ruke  :icon_thumright: Tako mi radimo :pottytrain1:

Miro

Evo svi nešto kažu da ide najbolje smuki u sumrak i zoru.
Dali se uopce isplati ici (zbog nedostatka vremena) kasnije blinkat...recimo u 9 ili 10 sati...kao po ljeti...nije da se ne hrani i kasnije.
Mozda eventualno nije na površini?
Kakva su iskustva sa ovim?

VELJO

U ovom periodu sam najveće smuđeve lovio oko pola noći na voblere,nažalost zadnje dvije godine mi to vodostaj ne dozvoljava!
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

umpahpah

aaaa preko ljeta 2h-3h krasni cugovi su me zadesili!!!  :toothy9: :toothy9: :toothy9:

Hudini

Sinoc je radio od 11- 12. Kasnije ni kvrc. Inace vise volim termine od 4-5

VELJO

Nema ništa ljepše nego kad po noći obilaziš pozicije sam kao duh..šuljaš se kao indijanac pazeći da ne pomakneš koji kamen i onda u prvom provlačenju varke...tuppp!!! Jesenjim noćima kad vodostaj dozvoli idem od sela do sela i češljam pozicije, par energetskih pića spašava stvar da ne zaspem dok sat vremena putujem kući i normalno kad legneš u krevet ne možeš zaspati... možda od kofeina a možda od premotavanja filma u glavi???
Najveća je mana demokracije činjenica da glas idiota i pametnog vrijedi jednako!!!

mossi

maverick

Odem uzvodno petnestak km u sumrak....pozicija do pozicije...kamen, pijesak...panj...lagano spustanje na veslu od pozicije do pozicije...taman pred zoru se vratim na flos ....sto rekoste...obicno sam na vodi...mir..tisina...samo se cuj zvuk špage kad dizem i spustam sidro...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Miro

Eto toliko o kasnijem izlasku.
Ništa posebno ali nije bilo dosadno.

Jedan u mjeri vraćen i bajinčina potegla 5 min nakon :)

Juzba

Miro, to nije bajin, to je jaz, koliko vidim sa slike
Ko izgubi dobitak dobije gubitak.