boja gume

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:39:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

rj

neigra uvjek ima dana kad uzima sve i svašta ali više je dana kad mu se baš određen dekor i vibracija trebaju prezentirat
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Batica

Vibracija da ali boja, mozda u ekstra bistroj vodi.

vedro

I u bistroj i u mutnoj boja ima svoju prednost, meni na vobler sa istom vibrom i istom duzinom a razlicitom bojom daje rezultat :ok:

ibro dirka

Sa voblerom sam siguran da određeni dekori love bolje od ostalih a sa gumom nisam još na čisto.

vedro

Isti ti je to k.... :stripii:đđđđ

ibro dirka

Vidjet ćemo sad ovu zimu...

maverick

King...cestitke na ulovu...a sto se tice boje...preferiram vise crno nego plavo.. :stripii:
A kod gume....sto plica i bistrija..neda je bitan dekor...nego i koliko je stara olovna glava...sija li ili je matirala...kad odem na dunav i lovim na vecim dubinama dekor ima manjeg utjecaja...to je neko moje iskustvo...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

ibro dirka

I meni je prije mjesec dana tek udario kako treba kad sam stavio sjajniju glavu. Na mat je udarao mlitavo i svlačio mi gumu...

vedro

Citat: ibro dirka  u Listopad 10, 2015, 21:25:22
Vidjet ćemo sad ovu zimu...
Ja hvatam u sred zime vise na vobler nego na gumu... nju skoro ni ne bacam :stripii:
Svi koji kazu da vobler nije za zimu...nemaju pojma :takoje:

ibro dirka

Dobro Vedro ali nisi iznio činjenicu da ti pecaš na termalnim izvorima u Bizovcu.

vedro

maverick

Citat: ibro dirka  u Listopad 10, 2015, 21:33:25
Dobro Vedro ali nisi iznio činjenicu da ti pecaš na termalnim izvorima u Bizovcu.

Vedro peca na par stotina metara iznimno specificnog terena...ali odavno je poznato da se kod nas lovi non stop na vobler ...ali da ne ide tema u krivu stranu...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Peca se na voblera a svaki od vas ima dva ampera tvistera,ma koga vi to jel da nekažem :baba:

maverick

Lovi se na gumu, vobler ..kedera i to u nekoliko varijacija...varalica je jednostavnija...jedan stap...saka guma i pecas za pet minuta...to je jedini razlog zasto vise varalicarim...

kingluj

Hvala kolege na cestitkama,
@maverik,ja volim i plavu i crnu podjednako :)
Ja mislim a i guglao sam malo o tome kako riba vidi boje,
ukratko,danju vise koristi vid(oci)nego bocnu liniju(coveku danju ne treba svetlo da bi video kao ni ribi bocna linija)
nocu riba ne koristi oci koliko bocnu liniju da bi "videla" boju(covek upali svetlo da bi video nocu a riba pali bocnu liniju)
Preko bocne linije ona ne vidi bukvalno boju vec oseca TOPLINU boje(najvecu toplinu emituju,pogadjate,fluo boje...zuta,sartez,zelena...pa su stoga te boje i svuda u svetu najmasovnije koriscene za nocni ribolov,
sigurno nije zato sto u vodi ima najvise kedera fluo boje  :takoje:
Danju crna,plava,ljubicasta...prave najveci kontrast u odnosu na okolinu,vodu,te su stoga najvidljivije ribljem a i nasem oku
I u mutnoj vodi je vidljivija crna od npr bele varalice a za noc sa mesecinom da ne pricam...
sve ovo u kombinaciji sa pravom varalicom(voblerom ili gumom)daje vece sanse za uspeh tj kako rece RJ vece su vam sanse da ribu uhvatite kada slabo radi...kad dobro radi i kada je gladna ne verujem da bira boju nesto posebno,tada joj je jezik(usta) brzi od pameti
Ovo sto se tice smudja i njegovog razlikovanja boja,
Som ne vidi nista pa zato ima one male okice a velike brkove koje ako mu odseces,dezorjentise se i umire od gladi,
Saran je tu najizbirljiviji...sarandzije znaju da ga cesto hvatas iskljucivo na crveni kukuruz,zuti u isto vreme ni da pogleda lisica i obrnuto...znaci ima uticaja boja i te kako jer ih ribe razlikuju i osecaju na ovaj ili onaj nacin sto im omogucava da lakse lociraju i uhvate plen(varalicu)
PS. Ni ja nisam voleo ni tamne boje guma i voblera do pre nekoliko godina kao ni boju meda,
a sada tamne,boja meda i sartez za gume kao i fluo-grgec za noc(crna sa fluo ledjima,glavom i stomakom i sarama kao u grgeca)kod voblera,mi postadose br1 na kopci