boja gume

Autor Darko, Studeni 21, 2012, 21:39:40

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

pajdo77

Koliko sam ja zapamtio Rj je lijepo hvatao na sve boje koje je napravio,zadnje su ako se dobro sječam bile baš tamnog dekora,e sad kako ovi što pišu članke po novinama baš znaju boju koju smuđ vidi? Ne kužim kako oni to saznaju,jel mu vuku pod nosom različite boje pa koju više puta napadne. Meni mogu napisat da neku boju bolje vidi a neku lošije kad ja nemam pojma al moraju struci dokazat tu svoju teoriju.

mossi

mrjr
Nemoj biti toliko isključiv.

rj

nemam sud o bojama ...znam samo da je bitna ....nekad me rezultati dovedu u nedoumicu van svake su logike...sezonu sam završio na potpuno crnom dekoru ..Dunav mutan i brz a 90% ulova na crnu gumu  :icon_scratch:
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

mrjr

Razumeš ti više nego što priznaješ  :icon_salut:
Ok, boja nije presudna,ali ima uticaja,
.

Hudini

Crna boja noću? Bez gradskog svjetla! I crna boja danju?

rj

u mom slučaju nebitno ...dubina 6-7m voda mutna "oranje"
za tebe sam dok holidej i vajt erp u jednom

Hudini

I noću na tim dubinama crna?

tole

što ne  :sha:
ja najviše volim crne, smeđe i plave......bez obzira na doba dana   :toothy9:

DJ17

''no''- nemoj te misliti da se samo na vas odnosi, imam pitanje za sve pecarose koji kazu da boja nije bitna, zasto onda ne kupujete varalice sve iste boje (recimo vase omiljene), u razlicitim velicinama, pa bacate samo to- ''svejedno je boja ne bitna''!?! i onda nema te problema s pustanjem boje, kutijama, pregradama itd...
Meni je recimo boja bitna, ne tvrdim da je presudna ali uz vibraciju ukljucio bi i boju varalice gledajuci neke faktore lovnosti odredjene varalice - ovisno sta taj dan smudj trazi!!!
:hi:

maverick

Citat: No  u Ožujak 10, 2016, 16:31:45

Ljudi koji traže "svetu" gumu teško će je nać i ne kužim zašto je traže.

Sveta guma...dobar ti naziv... :ok: recimo ovako...bit varaličarenja, ako ga vezemo uz smudja sto vecina zeli ili pokusava a nekim i uspijeva je doista vezana uz svetu gumu...POD PRETPOSTAVKOM DA GA NADJEMO...OSTAJE NAM DA GA I NECIM ULOVIMO ILI BOLJE RECENO PREVARIMO Ali ja bih te gume podjelio na SVETA GUMA DANA( kad samo taj dan radi na odredjenu velicinu , vibraciju dekor) pa recimo SVETA GUMA TJEDNA( odredjeni period se da loviti na samo jednu gumu) I tako dalje i tako dalje...famozmne i svete nema ali lovne u datom momentu ima. Počesto sam bio uvjerenja da danas, jucer voda ovakva voda onakva doba godine ovako ili onako...dok na kraju nisam naučio sam da u tim momentima nisam znao da ga ulovim. Što sam vise na vodi takvih momenata je sve manje ali sasvim dovoljno da i dalje bude zanimljivo .
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

No

Meštre nešto si krivo razumio.
Nisam nigdje napisao da je boja nebitna.
Naprosto ne vjerujem da netko zna kako riba vidi.
Citat: Djoka  u Ožujak 10, 2016, 21:07:07
''no''- nemoj te misliti da se samo na vas odnosi, imam pitanje za sve pecarose koji kazu da boja nije bitna, zasto onda ne kupujete varalice sve iste boje (recimo vase omiljene), u razlicitim velicinama, pa bacate samo to- ''svejedno je boja ne bitna''!?! i onda nema te problema s pustanjem boje, kutijama, pregradama itd...
Meni je recimo boja bitna, ne tvrdim da je presudna ali uz vibraciju ukljucio bi i boju varalice gledajuci neke faktore lovnosti odredjene varalice - ovisno sta taj dan smudj trazi!!!
:hi:
Moj post je bio usmjeren prema ljudima koji pomišljaju da trebaju taj štap, tu i tu varalicu, taj i taj dekor, da bi bili uspješni.
Stanu kraj vode i smuđ im se se preda jer  je to taj dekor i ta guma a i štap kojem smuđ ne može odolit.

U cijeloj priči čarolija se i nalazi u tome da nitko  ne može ispalit nikakvu definiciju.
Nitko ne može zarobit situaciju.
Nitko nema gotov recept,a opet se lovi i ima ljudi koji češće love nego drugi.
Cijela ta situacija , iako se ne može definirat ,daje nam mogućnost da svaki put iznova uživamo u nadmudrivanju,u bojama,dubini,daljini itd...
Neka boja i dekora.Ja se rado lovim na njih.
Pa tko normalan može odolit DOK-ovom trigeru u dekoru balavca al da je to jedini dekor i da je dovoljan -nije
Tko od nas ima jednu ili dve vrste guma i sve u istom dekoru.Vjerujem nitko.
Igra je to.
Na nama je da se igramo.
Citat: maverick  u Ožujak 10, 2016, 21:08:46
Citat: No  u Ožujak 10, 2016, 16:31:45

Ljudi koji traže "svetu" gumu teško će je nać i ne kužim zašto je traže.

Sveta guma...dobar ti naziv... :ok: recimo ovako...bit varaličarenja, ako ga vezemo uz smudja sto vecina zeli ili pokusava a nekim i uspijeva je doista vezana uz svetu gumu...POD PRETPOSTAVKOM DA GA NADJEMO...OSTAJE NAM DA GA I NECIM ULOVIMO ILI BOLJE RECENO PREVARIMO Ali ja bih te gume podjelio na SVETA GUMA DANA( kad samo taj dan radi na odredjenu velicinu , vibraciju dekor) pa recimo SVETA GUMA TJEDNA( odredjeni period se da loviti na samo jednu gumu) I tako dalje i tako dalje...famozmne i svete nema ali lovne u datom momentu ima. Počesto sam bio uvjerenja da danas, jucer voda ovakva voda onakva doba godine ovako ili onako...dok na kraju nisam naučio sam da u tim momentima nisam znao da ga ulovim. Što sam vise na vodi takvih momenata je sve manje ali sasvim dovoljno da i dalje bude zanimljivo .

ovo potpisujem  :ok:

DJ17

izvinjavam se ''no'', mozda sam vas krivo razumeo, ali znam dobar deo ribolovaca koji tvrde suprotno, ja nista ne tvrdim samo imam svoj stav i misljenje  :thumbsup:

TopMix

Pre nekih tridesetak godina skoro da je bilo nemoguce naci druge tvistere osim bele boje (ili bar ja tada nisam mogao da nadjem druge)  Svi su lovili i nesecam se da je neko farbao tvistere u drugu boju. Tek sa pojavom drugih boja po ducanima pocela je i polemika o boji gume Tada mi nije bila bitna boja nego sto vise vremena provedenog na vodi u potrazi za dobrom lokacijom i dobitnom prezentacijom. U pocetku tvisterisanja sam prolazio lose il tek sa po nekom sicom, da bi vremenom i sticanjem iskustva poceo da dobijam  sve bolje i ozbiljnije ulove... a sve vreme sam bacao iskljucivo bele tvistere...jer drugih nije ni bilo, bar kod nas

maverick

Tope drugo vrijeme, drugi pristup ribolovu. Da ne kazem da je bilo vise ribe...onda su ljudi lovili da bi jeli...danas je da bi se prodalo, radi prestiža, sujete...itd itd itd
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

pajdo77

Već kad smo kod guma i boje jel netko probao i one gume koje su dipovane kojekakvim "mirisima" i jesu li se pokazale boljeu odnosu na klasične? Ja sam to imao u spreju,baš kao za smuđeve i špricao po tvisrerima svakakvih boja al nisam se baš ribe na konto tog dezića nahvatao a šprico sam po svim bojama koje sam imao.