podvodni ribolov soma

Autor Kugla, Listopad 29, 2013, 13:21:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Greys

Zanimljivo, no osobnog sam mišljenja protiv takvome načinu lova. Mislim da je baš bilo slika gdje je neki ''ronilac'' stojao vanka i kraj njega vise somovi.

Kugla

Sve su to tehnike, netko voli takav način ribolova koji je puno rasprostranjeniji na moru, ovo je neko jezero jer drava li dunav nisu rijeke gdje se to može raditi, mislim može u nekim posebni uvjetima ali to su rijetkosti barem ja tako mislim. U svakom slučaju zanimljiv video da s evidi kako se ponaša riba pod vodom kad je netko ili nešto tko im je opasnost u blizini.

TopMix

ja to ne bih nazvao "ribolovom", pogotovo ne "ribolov prirodnim mamcima".  :nono:
U slatkim vodama to mi vise lici na perverzno  izivljavanje i masakriranje ribe.  :BangHead:
Video sam nesto slicno, mislim da je snimak iz Rusije, kako masakriraju sarane sa podvodnim puskama, i to iz neposredne blizine.  :angry4: Pa jos to nazivaju "sportom"... ma hajde...

Slaven

Meni se sviđa taj način ribolova, nije to ništa manje masakriranje od ovog šta mi radimo.

TopMix

Pa ima tu razlike. Klasicno pecanje je sportska disciplina u kojoj se i protivnik za nesto pita, pogotovo sto ga ne vidis. Ovo drugo je cista egzekucija i to sa vizuelnim kontaktom, slicno kao odstrel divljaci.

twister011

Kugla, mnogo je voda na nasim prostorima opustoseno bas ovako :angryfire: Vecinom su to bile vode na kojima je, na nekim mikrolokacijama zivela povelika populacija riba. Najcesca zrtva je i kod nas upravo som. Em se drzi odredjenih mest, em se ne plasi nikoga i nicega.

maverick

Ponekad sam upraznjavo podvodni ribolov ali samo na moru, imam pusku ali odavno je nismo koristili, ne znam kako bi to uopce radio na Dravi gdje je vidljivost deset cm kad zaronis a s nekog drugog aspekta...ne znam ...sto ljudi sto ćudi...
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

Tope ni u jednom trenutku nisam napisao da je ovo ribolov prirodnim mamcima, napisao sam i da nisam poklonik ovog ribolova, a i d aje jako teško na Dravi i Dunavu upražnjavati ovaj način ribolova jer je vidljivost vrlo mala. Napisao sam da su za to specifična neka jezera gdje je vidljivost ok. Jel egzekucija ili ne a o tome bi s edalo raspravljati, na moru je to sport. U svakom slučaju napisao sam da sam stavio video jer je zaniljiv da s evidi kako se riba ponaša u prisustvu u ovom slučaju čovjeka, jer na kraju videa i šarani plivaju zar ne.

gegs

Citat: maverick  u Listopad 30, 2013, 14:15:32
Ponekad sam upraznjavo podvodni ribolov ali samo na moru, imam pusku ali odavno je nismo koristili, ne znam kako bi to uopce radio na Dravi gdje je vidljivost deset cm kad zaronis a s nekog drugog aspekta...ne znam ...sto ljudi sto ćudi...

na dravi i dunavu bi valjalo rafalno u liman  :toothy12: :toothy12:

twister011

Bogme, vidljivost na Dravi je sasvim OK  :blob1:
Kakva reka, majko mila :hello2: Koliko dobrih mesta a niko ne peca :dontknow: Napisao bih "i koliko ribe", ali se plasim da ce se neko uvrediti :thumbsup:

Kugla

Tvisteru vidljivost na rijeci Dravi je ok to si dobro rekao, ali u rijeci Dravi e to nije točno. Lijepih mjesta ima naravno i peca se i te kako na njima, samo bio si vjerojatno kad nisu ljudi bili na pecanju, a ribe, hm, ima nije da nema, ali u Dunavu ipak nešto više.

twister011

Kugla, jeste da se nisam gramaticki dobro izrazio, iako vodim racuna o tome, ali ono za vidljivost je iz licnog iskustva. Bar sto se tice poslednjeg vikenda :icon_salut:
U poslednje vreme pecam vecinom na beogradskom Dunavu, pa su mi i boja, a i broj ribolovaca pravo osvezenje. A i riba, naravno.
Trebalo mi je nekih 5-6 zabacaja za lepu ribu, kakvu skoro nisam u Bgdu dobio :toothy9: Jos kada dodamo potpuno nepoznat teren, ihaaaaj :thumbsup:

TopMix

Kolega Kugla, malo sam se nasalio. Naravno da ti nisi napisao da je podvodni ribolov ribolov prirodnim mamcima, nego sam samo hteo da podsetim da smo u temi "ribolov prirodnim mamcima"... "som"...

Jožef1

Citat: Slaven  u Listopad 30, 2013, 13:12:35
Meni se sviđa taj način ribolova, nije to ništa manje masakriranje od ovog šta mi radimo.
Bravo Slavene  :thumbsup: Uopće ne vidim ništa loše u takomu načinu ribolova  :icon_thumleft: Što se neki raznježili (kao- mrcvari se riba???).... da ne dužim  :icon_puke_l:
Odlično kuglo, super video  :icon_thumright:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....