podvodni ribolov soma

Autor Kugla, Listopad 29, 2013, 13:21:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Slaven

He he, s obzirom da na forumu fali malo rasprave, kako što twister kaže, evo malo se našlo i u ovakvoj glupoj temi. Nevjerujem da bi se ikad odvažio ovo probat radit na našim vodama i da je dozvoljeno, pogotovo recimo na vodama tipa Borovik koji je pun zaostalih udica i koje čega, a o devastaciji da se to dozvoli da i ne pričam. Na moru sam imo prilike par puta sudjelovat u takvim akcijama i mogu reć da mi se svidjelo. Heben je to sistem, naporan i opasan, al ima svojih čari. Ne kužim zašto bi netko ko to radi legalno bio psihopata.

Jožef1

Ostanimo kod soma! Recimo; upeca se som od 50kg (pretpostavka) pecaroš u čamcu sa kolegom, koji čeka sa kukom, neka par put promaši izdrapa ribu, muči - munich to je ono što ti pričaš ili pišeš. Ne se ljutit po meni je to strašnije nego "ubiti" ribu vodenom puškom.
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

mossi

Poznavajući ljude sa ovih prostora, naš pravni sistem i kontrolu.
Prvo bi se pobilo sve što pliva, a onda bi se dotični poubijali međusobno.  :violent1:

Riba ne beži od plivača, pa je ulov skoro 100%.

Rezultat je prekomeran izlov.
Isto sam siguran da niko neće bosti bodorke i terpane, nego soma i smudja.

Nije to za nas.  :nono:

Jožef1

uopće ne pišem kako bi se trebalo legalizirati podvodni ribolov kod nas! A niti na moru se ne bodu sve ribe.... ili se varam  :icon_scratch: Slažem se s tobom oko toga: "poznavajući ljude sa ovih prostora..." kojih?  :icon_scratch:

mossi

Kad si turista na moru, uloviš onoliko koliko možeš pojesti.
Ako živiš na moru, ribu možeš uhvatiti i na lakši način.  :thumbsup:
Tako da ispadne da je ribolov puškom za fencimensi turiste.  :toothy12:  :tongue3:

Jožef1

U pravu si mossi, ima kod nas dosta turista...  :whistle: A sve ostalo vrijedi i za ove naše prostore   :toothy9:

TopMix

Nemoj sad da mesate morski podvodni i recni podvodni "ribolov", krenulo se od podvodnog ubistva soma...
Jeste, i prihvatanje soma sa kukom je vrlo nehumano, al fakat je da je som pre toga imao sanse da ne uzme udicu, da pokida strunu, da se otkaci sa udice itd., dok kod ovog podvodnog "streljanja" nema nikakve sanse.

Slaven

kova

A onda je od "gumenjare" mali korak ka ovome... Neko je izrekao : " i sa bivshih nashih prostora'... Mirsada svugde ,kolko' hochesh (pritajenih):

Amin

twister011

Citat: Jožef1  u Studeni 07, 2013, 10:00:54
"poznavajući ljude sa ovih prostora..." kojih?  :icon_scratch:

Pa uvek se misli na staru YU :icon_salut: Mada su Slovenci uvek malo odskakali :icon_salut:

TopMix

Jožef1

Bolje predzanji i onaj ispred ne komentirati, jer će otići sve k vragu  :thumbsup:
I opet se slažem sa Slavenom i ne može me nitko ubediti da nije tako  :nono:
Nego dječki, svima Vama jedno veliko BISTRO  :thumbsup:

twister011

Jozef nisam nista lose mislio kada sam naveo sta vecina podrazumeva pod  "ovim prostorima". Nije mislio ni Mossi sigurno.
U svakom slucaju, ja cu malo pojasniti posto si me upozorio da moze biti i pogresnog tumacenja :icon_thumright:
Granice postoje, ali je mentalitet veoma slican, na zalost. Voleo bih ja da je drugacije, ali postovi ovde govore da bas i nije.
Ja sam se cak nadao da je u Hrvatskoj daleko bolje sto se tice reda na vodi, sto verovatno i jeste, donekle. Ipak, neke stvari koje sam video su me prilicno sokirale i razocarale, naravno uz vec pomenute postove kojima kolege iz Hrvatske opisuju stanje.
Znaci, mentalitet je tu negde, samo je pitanje koliko drzava zeli da sredi stanje :icon_scratch:
E sad, ako nekome smeta "ovi prostori", ja cak koristim i gore "naseg podneblja", onda jbga :sad4:

mossi

Citat: twister011  u Studeni 07, 2013, 14:42:55
E sad, ako nekome smeta "ovi prostori", ja cak koristim i gore "naseg podneblja", onda jbga :sad4:

:icon_salut:

Jožef1

twister011, uzdišemo mi svi isti zrak sa ovog našeg podneblja  :occasion14: A stanje na vodama i jedne a i druge države je alarmantno i ne samo na vodama  :icon_scratch: :help:
Svako dobro i živ ti meni bio sto godina :thumbsup:
Ipak je humanije usmrtiti "streljati" soma vodenom puškom  :be happy: