podvodni ribolov soma

Autor Kugla, Listopad 29, 2013, 13:21:14

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

twister011

Jbga,  mozda jeste.
Ono sto meni smeta je nedostatak bilo kakvog izazova.
Jedno je morski podvodni ribolov o kome je i suvisno bilo sta pominjati, a sasvim nesto drugo ovo prislanjanje puske "na glavu".
Razlika je kao standardni lov i kao kada bi neko odlazio u staju i pucao ovcamai svinjama metak u glavu.
Uzbudljivo kao npr branje voca :icon_scratch:

maverick

Nemojte me terati da obučem odjelo, uzmem pusku i odem u ribolov... :icon_biggrin: biće krvi do koljena  :toothy12:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

Kugla

To susjed, povedeš i mene? Za mene nema broj odijela pa ču čučati u čamcu  :icon_thumright:
Kaže Slaven glupa tema  :pain10:, a vidi kako lijepo se raspisali  :occasion14:

maverick

Nemojte me...bice krvi do kolena  :icon_biggrin:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

twister011

Citat: kugla  u Studeni 07, 2013, 20:39:03
Kaže Slaven glupa tema  :pain10:, a vidi kako lijepo se raspisali  :occasion14:

Pa to ti nije nikakav dokaz da je "pametna" :toothy9:

Kugla

Twisteru pametna ili ne pitanje je sada, a zašto ne bi bila pametna, i da čitaš od početka onda bi zapamtio da sam stavio video jer mi bilo zanimljivo kako som a poslije i šarani reagiraju ili ne reagiraju na prisustvo čovjeka u vodi. Osim toga pa što ima loše u tom ribolovu, na moru vam je to ok a ovdje ne, ma dajte olabavite malo sve same poštenjačine u ribolovu.Al da ne duljim kom se sviđa tema neka ju čita i piše, kome ne nemora i sve ok.

twister011

I bre Kugla, pa zar ne vidis da se salim :icon_silent:
:icon_silent:
Nemam nista protiv teme, iako mi se sama ideja ne svidja.

PS: Sa morem nije porediti iz vise razloga. Ekstremniji uslovi, ekstremniji ulovi
Na moru ljudi rone na mnogo vecim dubinama. Cesto love na cekanje, sto znaci da pstaju po 5-6min dole, sto je za svaki respekt. A tek kada posle tolikog cekanja, recimo pogode gofa od 10-40kg. Opreznost riba je suvisno porediti

Jožef1

Pametna tema  :thumbsup: ajd da malo zastranimo  :icon_thumleft:
Poslije svega-možemo li očekivati legalizaciju "Podvodnog ribolova"?
Bez pitanja struke!;- savjetnici ministru "podvalili" dokument- on potpisao  :laughing4:
Zašto se ponovno podvoruje privrednim ribo(kradicama)lovcima???!,(čast izuzecima-postoje li)???
Ribiči ljuti jer:
-privrednim ribolovcima dozvolit će se veći ulov ribe- tko ih do sada kontrolirao?
-dozvolit će im se mreže sa sitnijim okicam-tko je to do sada kontrolirao?
Jako se zastranilo, po-poganilo, urotilo se sve protiv sportskih rbiča!
Zaključak: Što možemo očekivati pod ovim nebom i u našim krajevima:dogovot Hrvatske-Srbije o ozakonjenju podvodnog ribolova??
Kako u Hrvatskoj državna blagajna zjapi prazna, veće cijene ribolovnice?, za kupovinu kvalitetnih (da ne zataje)vodenih poških?!
Kako su Slovenci oduvijek odskakali(živio sam tamo)- oni već izumili podvodne "zov-som trube, i samo čekaju some i biraju kojega će...
Srbija-Hrvatska imat će "trubu-tjeralicu soma" i samo će se čekati na drugoj strani Dunava..., to je međudržavni "zakon" malo meni-malo tebi... :not speak:
Ozakoni li se sve to, tek ćemo onda shvatiti kako smo mi sportski ribići nepotrebno i krajnje bezobrazno bacali "drvlje i kamenje" na mrežaroše  :icon_scratch:
Zivio slogan Samo Danas Pecaš- još  :grave:
Prelazim u karabitaše  :headbang:
život ti ovisi od udice- izbjegni to zlo....

Jožef1

Što sam napisao o privrednim ribarima- sve se ozakonilo  :angry5: Danas čujem na radio Baranja- pozivaju se sportski ribolovci da se pridržavaju zakona....

Kugla

:icon_scratch: da se mi pridržavamo zakona, ajme a šta je sa tim ribarima?

Jožef1

Doslovno, smiju postavljati vrške koliko god imaju, mreža koliko imaju i to sa okicama 2X2cm- što misliš ima li ribe koja će im uteć iz mreže??? Čak se povečao broj privrednih ribara na Dunavu i na Savi  :angry4:

Tema je podvodni ribolov, a ovo ćemo prebaciti u temu Rad ribučuvarskih službi

silure

neka samo love...ostat ce i oni gladni riba uskoro...

Jožef1

moram naučiti reda, šefe- pazit ću drugi puta  :thumbsup:

Mornar Popaj

Iskreno, iznenadio sam se što ova tema još uvijek nije obrisana jer je ova tehnika daleko najteži oblik krivolova na slatkim vodama.  :BangHead:
Život je cesta pa biraj gdje ćeš. Al' zalud grabiš i zalud stječeš, kad tamo gore ništa od toga ponijet' nećeš.