molim savjet

Autor zvona, Studeni 01, 2013, 15:37:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvona

imam  hrastov čamac 6m dužine 110cm širine.. našo sam pentu mercury 10 ks stariji model.. pa me zanima dali mi je pre jaka za moj čamac.. švancovan je..zadnji kraj mi je kao prednji.. ko banana izgleda..  :icon_thumright:

pa molim savjet za motor..

Kugla

Mislim da neće biti baš ok, ali u svakom slučaju trebalo bi se probati, ali ako je švancovan i to još tako jako kako ti kažeš mislim da je to motor koji je dosta težak neće ta kombinacija biti ok, možda griješim ali mislim da ne.

zvona

moguče..ali kad gleđaš ja njega nemoram vozit sa full gasom komotno sa 50% gasa. kupio bi si jači motor iz razloga da se nesekiram kada idem na duže relacije da me ne izda.. jer tomos 4 i nas 2-3 u čamcu vjruj mi da je teško.. i stalno full gas..  i planiran promjenit čamac u prolječe.. uzet plastični čak elena 402

Darko

za taj čamac ti je plafon 4-5 konja , a taj mercury će ti bit preslab za elana
Teško je biti budala , prevelika je konkurencija.

zvona

ee vidiš za to služi forum.. sve kritike su dobro došle.. neznam nisam pametan..jer nemogu nači ništa od 5-6ks jedino ima parsuna al rekli su mi da izbjegavam te motore jer se kvare itd.. rijetko tko da naleti na uredan motor.. e sad za čamac ću pitat na prolječe jer tada ću mjenjat pa da vas sad s tim ne zamaram.. da se vratimo na motor.. zašto nebi mogao stavit 10-ku na njega  :icon_scratch:

silure

moze se staviti takav motor ali....voznja na pola gasa....dalje neces moci....najbolji omjer do 6ks max....i tada vozis na 3/4gasa sto je zdravo za motor i najbolje performanse camca....

zvona

pa da digo bi mi prednji kraj u nebesa kad bi ga nabio do kraja..to mi je jasno.. taj motor ima oko 30kg??

Darko

motor od 5 ks nećeš moć vozit ful gas kad si sam jer ti previše diže prednji kraj , moraš imat nekog da sjedi na špicu  , a sa 10 ks pogotovo

zvona

s tomosom 4.5 kad sam sam tiska ga.. ali kad uđu još dva čovjeka problem.. kad budem sam ide..nemoze ga podić tomos.. imam veliki akumulator u prednjoj komori. 110ampera..tako da kad se zalaufa ide al nije to to.i da nemože mi podić prednji kraj vjerojatno zato što mi je i zadnji kraj dignut kao prednji.

Darko

bilo koji čamac , tomos 4,5 i tri čovjeka je problem , a tomos 4,5 ima oko 3,5ks

zvona

e vidiš to nisam znao da ima 3.5 ks .. ja sam uvjek mislio da ima 4.5ks hahaha.. užas.. mene sekira taj mercury 10 zbog težine..jer ne ostavljam ga na savi..stalno ga moram nosit kući.. hehe..al napravio bi prikolicu malu..  :icon_biggrin: 

nema nitko npr.. suzukija hondu.. bila je jednom honda 5 ks.. mislim darko da si ti prodavo  :icon_scratch:

maverick

tomosi imaju konjažu na samom motoru i zbog prijenosa do elise dio se izgubi, svi ostali su mjereni na propeleru.....ta desetka moze na taj camac, neces ti juriti s njom toliko ...na pola gasa ce ici fino a nece bas toliko trositi....tih par konja vise sto kaze darko samo ce ga dizati u nebo ali imaces zalihu kad natovaris zenu, punicu i tako to.... :icon_biggrin: i taj motor se ne prodaje bas lako pa ga svakako nemoj platiti vise od 400 eura ako ima uredne papire i nema nikakvih dodatnih ulaganja  :thumbsup:
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

zvona

žena ponekad može na vozikanje al punica neće..  :icon_biggrin: boji se vode itd..  :icon_thumright:

sutra se nadam da idem do kolege da vidim i isprobamo pentu..majstor keči mi je dao savjet kako da pregledam mašinu itd..da je bliže došao bi sam..ovak nemože hebiga.. ma ide manje od 400€ vec smo se mi dogovorili oko cijene sad samo savjeti vaši pa če mo vidjet šta dalje..

mawerick zašto se ne prodaje lako  :icon_scratch:

baka

Samo ušarafi na kavitacionu ploču od motora jednu tablu od aluminija 4-5mm debljine i širine oko 50cm tako da ti ide u trokut i nema šanse da ti diže čamac. I riješio si sve. Čamac će ti stajati k'o strijela, a tako će i ići. To se tako radi kod jako švancovanih čamaca.
Pecanje je bolest, ali pomaže kod drugih bolesti!

zvona

hvala  na savjetu al nebi se sam to usudio radit majstor mi treba