molim savjet

Autor zvona, Studeni 01, 2013, 15:37:57

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zvona

Nakon npr sat vremena vožnje skinem kapu i stavim ruku na cilindre bez problema..uopće nije vruč..kad sam ga uzeo radio je ko sat dok ja.nisam uzeo kompresor da ispusem prasinu.. vidjet ću s majstorom Sopčekom iz SB ako ima vremena da pogleda..jer vjerujem da nije velik kvar..a svakako cu sutra poslikat ono sto mi je čudno..a što se tiče paljenja nemam problema..nakon jedno dva tjedna ne vožnje upalio nakon dva tri potezanja.a kada se vozam pa stanem.nekad moram povuč čok iako je vozio makar pola sata.  :icon_scratch:.neznam koje su svječice sada na njoj.sutra kad dodem s posla pogledat cu sve..

silure

sigurno iglica zatekala mozda zbog prljavstine koja je dospjela i dalje u motor...valja ocistiti karburator i svijecice i malo ispiriti cilindre bez svjecica i mozda proradi sve po starom...a to sto cok povlacis govori mozda da malo goriva dobijas na cilindre...mozda nesto zacepljeno....mozda

zvona

Gdje držim prst taj kabel se vadi van..dok drugi ne.on je fiksan..al dok sam se vozio diro sam ga i nema utjecaja na  motor..

Evo malo slika ostatk motora

i danas nagnem motor baš da vidim oće šta bit i bilo je..jedno 2-3 čašice rakije je iscurilo benzina iz karburatora  :icon_scratch:

silure

taj kabal koji se lako izvlaci jesi provjerio da li baca na tom cilindru uredno iskru??

zvona

Nisam..morat ću i to pogledat.. nije mi jasno zašto goriva ostane u karb. Jel smije ostat u čašici goriva? Pa da onda curi kad nagnem motor..

silure

nesmije curiti....mislim nikako nebi smio curiti alu ovisno odakle uopce curi...moze iz casice sa filterom ,iz casice u donjem dijelu karburatora iz onog oduska na karburatoru ako ga ti imas....ali sve to nebi trebalo znatno utjecati na rad motora ako na nwkom od mjesta gdje curi ne povlaci i visak zraka...dali kada pumpas gorivo iz rezervara u karb nakon par puta pumpanja curi gorivo vanka ili ti ta pumpica otvrdne?!

zvona

Otvrdne pumpica..i kad napumpam benzina necuri van iz njega..vec nakon voznje  kad nagnem motor iscuri dosta benzina..zvao sam majstora jednog kaze da taj karb ima u sebi pumpu pa je moguce da je ona osla ili da se nesto smrdalo  u njemu pa treba nastelat..

maverick

Cijeli motor nema pumpu a ne karburator...pazi da to ne odneses nekom pa da ti taj jos ne naplati popravak neceg cega nema....
Život se ne mjeri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzmu dah"

davor99

Kad pumpaš gorivo pumpicom onda mora preliti na odušak tu sa prednje strane iza leptira, ako to ne radi nešto je zaštopano.
Prije nego voziš motor kod majstora pokušaj ovo.
Kupi sprej CARB CLEANER , upali motor i štrcni u karburator i to tako da kad se počne gušiti staneš, pa ponovo tako nekoliko puta mozda se očisti.
Vodite ljubav, a ne psa

davor99

Ovo kako izgleda kabel na svječicama bez gumene zaštite nebu išlo. To kako si napisal da se čuje kuckanje to ti iskra preskače, ili probija kabel.
Vodite ljubav, a ne psa

silure

i ja mislim na kabal...a ono proljevanje goriva kada se podigne motor prvo sam pomisluo na na brtvu casice sa donje strane karburatora....

davor99

Moguče. A i da kad ga je ispuhivao da je i ona procurila ili su stradale membrane. Znači plovak ne zatvara iglicu i normalno je da gorivo curi kad ga nagne. Kod karburatora se ispušu samo dizne a cjeli se rastavi i opere
Vodite ljubav, a ne psa

silure

a kad ga ne naginje ne curi jer ne dostigne gorivo do povrsine casice jer je ta sredisnja dizna ispod te povrsine tako uvlasi u karburator prije nego sto procuri...tek lod naginjanja... sve je moguce... :icon_scratch:

zvona

Ma kužim se ja donekle u motore.. ovaj je prost ko pasulj kada gledaš..jako malo elektronike..al nestignem kopat po njemu itd..a taj sopček mislim da ga zna dosta ljudi a OS strane..on pravi brodice..ovlašten serviser za.mariner hondu itd..inače radi u kapetaniji..mislim da kad zatvorim motor sa poklopcem ona sipka s oprugom dodiruje kapu svječice ili je skroz blizu pa dolazi do probijanja struje..možda?? Trebo bi se vozit pa pregledavat dal varniči na tom mjestu..kablovi su uredni..nigdje izolacijq nije oštečena niti popušteni spojevi..jedino možda što bih mogao pogledat da nisu oksidirali pa da to nezeza.. a kad gledam izvana karburator..čini mi se običan kao na skuteru..apn 6 itd.. tako da usudio bi se rastavit ga..gorivo nije staro tako da ono nije problem..

zvona

Trebo bi doči u OS sljedeči tjedan radit po selima okolnim vip sat..kažu da je gužva tu pa nas dižu da dođemo iz broda..tako da.nekako nestignem..a ako stignem rastavit cu karb..u djelove pa ga iapuhat  itd..e jedino neznam kad ga budem štelo za koliko  krugova se okreče dizna..

A što se tiče kablova jel mogu ja napravit sam nove?? Jer imam takvih a i puno jačih kabela? Ili trebaju org..a.možda svječice nevaljaju pošto nisu org..al s njima.pali skoro na zub..